Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/7/11

Eläköön kierrätys!

Tänään käytiin Emman kanssa ensimmäistä kertaa kirpparilla sillä ajatuksella, että jos löytyisi jotain materiaalia nukkekotia varten. Ja jopas jotakin! Kun kulkee silmät auki ja ajattelee vain yhtä käyttötarkoitusta, niin mitä silmät pöydistä löytävätkään. Täytyy sanoa, että ei ole hinnoilla pilattu tämä meidän harrastus - ainakaan vielä - toista se on sitten, kun pääsemme talokauppoihin asti :)
- Matka-arkku, 1,60 euroa
- 2 kissanpentua, yht. 10 s
- Pieni valokuvakehys nukkekodin taulun kehykseksi, 20 s
- 2 puulaatikkoa, jotka maalaamme ja laitamme niihin hyllyt, yhteensä 20 s
- Valkoinen kynttilänjalka, josta teemme pyöreään pöytään pöydänjalan, 0,75 e
- Kullanvärinen "kipsi"enkeli seinälle, 1 e
- Puuhelmipussit 1,50 e ja 1,30 e (helmistä saa mm. sohvien ja nojatuolien jalkoja)

Enkä malta olla esittelemättä myös Aarikka-löytöjäni (minä olen Aarikka-fani :) Emmaa hävetti, kun minulta melkein happi loppui, kun bongasin tuon euron tontun... ja sitten näin kaikki muutkin Aarikat siinä pöydässä!
- Aarikan tonttu, 9 cm korkea, 1 euron (ovh. 6,90 e)
- Aarikan sininen istuva enkeli oli pussissa, jossa oli muitakin puisia joulukoristeita ja pussin hinta oli 2,50 e (enkelin ovh. noin 9 e)
- Aarikan kissamobile 2,50 euroa (en tiedä ovh-hintaa)
Joitakin viikkoja sitten löysin tämän avaimenperän 1 eurolla (ovh. 5.90 e)

Ristipistohassutus päivät 7 ja 8 * Crazy January challenge days 7 and 8

EDIT 10.1.
Pikku pupu on valmis eli päivä 7 ja 8. päivän pupu aloitettu.


***************************
Eilen aloin pistellä pari viikkoa sitten Violariumista tilaamaani keltaruudulliseen pellavapyyhkeeseen pupua. Huomenna aloitettava 8. päivän malli on myös pupu ja teen näitä vierekkäin pyyhkeen alareunaan. Tästä tulee meidän pääsiäisen ajan käsipyyhe keittiöön.

* * * * *
Yesterday I started stitching this linen kitchen towel for easter time. I shall stitch these bunnies side by side.

EDIT 10.1.2011
Tiina kyseli, että mistä kirjasta nuo pupu-malli ovat. Ne ovat yksiväristen mallien kirjasta, jossa on vihreitä malleja. Minulla on näitä kirjoja aika monta ja nämä ovat loppumattomia aarreaittoja! Kirjo punaista ja sinistä -kirja sisältää näistä joitakin malleja.

1/6/11

Nukkekodin kalustetehdas * Furnitures for doll´s house

No niin, mitähän tässä sanoisi... sanotaan vaikka näin, että en olisi uskonut osaavani tällaisia tehdä! Ja olen tosi iloinen, että osaan ja aion tehdä monia muitakin nukkekodin kalusteita&tarvikkeita jatkossa. Tyttäreni on koko päivän palvonut ja ihaillut minua ja huokaillut kuinka taitava äiti on :) Olen niin onnellinen - olemme yhdessä tänään tuntitolkulla vastakkain työpöydän äärellä väkertäneet nukkekotiin kaikenlaista. Taitava on Emmakin! Hän teki itsestään kovettuvasta massasta aiemmin lautasia ja tänään hän on maalannut niitä. Ruskeasta massasta hän teki koreja ja patonkeja. Myöskin pikkuisia kananmunia saimme ja herkullisen näköisen kakun :) Hänellä on myös työn alla pieni pöytä, jonka pöytälevyn hän tänään maalasi kullanvärisellä maalilla sekä pieni sohva, mutta niistä kuvaa vasta sitten kun ovat valmiit. Ei tuo minunkaan sohva vielä ole valmis. Jalat ja selkänojan reunanyöri vielä puuttuu, täytyy asioida askartelu- ja käsityöliikkeessä.

Kampauspöytä ja lähikuva hajuvesipulloista
Kampauspöytä on tehty puolitetuista tikkuaskeista eli tässä on käytetty kaksi tikkuaskia (kokonainen tikkuaski olisi ollut liian syvä kampauspöydäksi). Päällystin pinnat puun näköisellä scrab-book -kartongilla. Kansi on myös scrab-book kartonkivihosta ja reuna puuvillapitsiä. Jakkara on samaa scrab-book -kartonkia kuin pöydän kansi, rahin istuintyyny Tilda-kankaasta. Nupit on helmistä(turkoosit, väri ei näy kuvassa), samoin pöydän jalat. Hajuvesipullot on tehty helmistä.


Sohva viittä vaille valmiina


Emman tekemät ihanuudet


* * * *
Today we had a doll´s house furniture factory :) With my 9 year old daughter we started to make things for our doll´s house. I made table for family´s mother and some parfym bottles. Also I made a sofa, which is not quite ready yet. This is fun and I did not even know I can do these! Or my daughter! She is very handy and made all kind of things for kitchen. Now we have buy the house...

Ristipistohassutus päivät 5 ja 6 * Crazy January Challenge days 5 and 6

6. päivän malli oli myös miniatyyrikukka, samaa sarjaa kuin tuo 5. päivän kukkataulu. Tämä ruusu päätyi nukkekodin tyynyksi ja sain sen jo viimesteltyäkin :)


5. päivän miniatyyrikukkataulu tulevaan nukkekotiimme on valmis, kehykset vain puuttuvat. Niitä aion etsiä mm. kirppareilta.

* * * *
Days 5 and 6 were both miniatyre charts for our becoming doll´s house. The picture needs frames and I am going to look for them at flea markets. The rose-pillow I already finished and it is very nice :)

Arvonta suoritettu - Onnea Srinity!


Näin kirjoittelin 3.1.
Sain tänään postissa uusimman Moda-lehden näytenumerona. En ymmärrä siitä mitään (ainakaan melkein), koska en osaa ommella vaatteita enkä neuloa, joten annan lehden jollekulle, joka sen tahtoo ja jolle siitä olisi enemmän iloa :) Jätä siis kommenttiin nimesi ja linkki blogiisi tai sähköpostiosoitteesi. Tyttäreni toimii torstai-iltana 6.1. onnettarena ja katsotaan ketä onnistaa...

Ja näin arvottiin 6.1.
Huutelin tyttärelleni, että sanopa jokin numero ykkösen ja kutosen välistä ja hän vastasi, että kolme. Onnea siis Srinitylle, joka oli kolmantena jättänyt kommenttinsa arvontaan. Laitapa minulle kotipostiosoitteesi, niin postitan lehden sinulle.

Ja kiitos sinulle, joka olit mukana arvonnassa! Ehkä ensi kerralla onni suosii sinua :)

1/5/11

Ristipistohassutus 5. päivä - Crazy January Challenge day 5

Ja jälleen on työn alla jotain nukkekotiamme varten. Teen kukkataulun ja tässä on päivän aloituskuva.
* * * *
Started a flower picture for our doll´s house.

1/4/11

Lempikukkani-vaihdon ruusu viimeistelty valokuva-albumiksi * My favorite flower -exchange finished as a photoalbum

Pretty exchanges -vaihtoblogin viime toukokuun Lempikukkani-vaihdossa, minulle ruusun pisteliMinna. Vaihdossa pistely lähetettiin viimeistelemättä ja vaihdon saaja sai viimeistellä kuten haluaa. En ole vielä bongannut muiden vaihtoon osallistuneiden blogeista, että onko muut viimeistelleet saamansa kukan? Olisi kiva nähdä lopputuloksia :)

Pistellyn kukan mukana piti lähettää myös kangaspala ja minä käytin valokuva-albumiin myös Minnalta saamani ruusukankaan. Laitoin kanteen ohuen vanun, ruusupistelyn taakse silitin tukikankaan, ettei kankaan ruusukuvio paista läpi. Tästä tuli aivan ihana!! Valokuvakansioon alan kerätä kuvia tekemistäni ristipistotöistä (vaihtokansio minulla on erikseen, mutta kyllä näissä valokuvissa, mitä minulla nyt sitten oli olemassa, on myös joitakin vaihtoon menneitä). Kiitos Mintsille vielä kerran kauniista ruususta ja kankaasta :)

Kansio valmiina


Ja minulla nyt olleet valokuvat...

Valokuvia paikallaan, kuvatekstit vielä puuttuvat


* * * * *
In this "My favorite flower" exchange from last May, we stitched a flower that is the favorite flower of the receiver and the receiver finishes it herself. Along the stitching, we also sent a peace of fabric that goes together with the flower stitching.

I had my beutiful rose from Minna and today I finished it as a photoalbum. I used the rosefabric Minna sent me. This became very pretty album, don´t you think? I am going to put photos of my cross stitch works in this album. Thank you Minna onse again for the beutiful rose!

Ristipistohassutus päivät 1,2 ja 4 valmiit sekä 3:n edistyminen - Crazy January challenge days 1,2 and 4 ready and day 3 progress

Päivien 1 ja 2 kanat on valmiit :) * * Days 1 and 2: Hens are ready

Päivän 4 silhuettitaulut nukkekotiin on valmiit :) * * Day 4: Silhuettes for doll´s house ready

Päivän 3 mallista on keinutuoli pistelty... * * Day 3: Rocking chair stitched

1/3/11

Nukkekotiharrastus alkaa! Ja siihen liittyy myös ristipistohassutus 4. ja 5. päivä - Crazy January Challenge day 4 and 5

Meillä alkaa tyttäreni kanssa uusi harrastus: nukkekoti. Haluaisimme viktoriaanisen tyylin talon ja sisustuksen. Tyylirikkoja on luvassa, sillä turhan nirsoja emme ole, emmekä ole vielä kovin perillä nimenomaan viktoriaanisesta sisustuksesta. Mittakaava on 1:12 ja ihana tyttöni, 9 vee, on koko illan jo tehnyt patonkeja ja leipäkoreja itsekovettuvasta massasta. Todella liikuttavaa :)

Olemme monena iltana lueskelleet kahta nukkekotikirjaa jotka minulla ennestään olivat. Talo on harrastus, mutta sillä saa Emma - ja äiti - myös leikkiä. Odotan innolla itsekin miten tämä homma edistyy. Talohan se on kai ensin hankittava! Ei sitten muuta kuin talokaupoille... ja nyt kuulutus kaikille nimenomaan vinkkien toivossa. Eli nukkekodeista jotain tietävät voisivat vinkata, että mistä sitä taloa kannattaisi lähteä etsimään. Ja jos jollakulla on myydä 1:12 suhteen viktoriaanista nukkekotitarviketta, niin olen ymmärrettävästi kinnostunut!

Tieto nukkekodista saattaa kiinnostaa varsinkin heitä, jotka saavat minut jossain vaihdossa parikseen :) Nimittäin ristipistoillakin voi tehdä kaikenlaista ihanaa nukkekotiin; tyynyjä, mattoja, raanuja, tauluja... Minullahan oli onneksi kaksi miniatyyri-mallikirjaa ennestään, ja niitä olenkin nyt silmäillyt ihan tosissani tämän illan aikana.

Jostain on siis alkuun päästävä ja niinpä ristipistohassutuksen myötä alan tehdä myös tulevaan nukkekotiimme sisustustekstiilejä. Nämä silhuettitaulut teen ensin ja koska kyseessä on miniatyyrimallit, lasken nämä kaksi yhdeksi malliksi eli päivän 4 malli on tässä:


Päivän 5 malli on tämä nätti miniatyyri-kukkataulu:


* * * * *
Me and my daughter Emma, 9 years old, are about to start a new hobby. We want to have a doll´s house in victorian style. I have two doll´s house books that we have very anxious been reading and luckily I had two miniature embroidery books which help me to get started with the home decoration. Above you can see day 4 and day 5 charts I am going to stitch in Crazy January challenge.

Ristipistohassutus 3. päivä - Crazy January Challenge day 3


Tänään aloin pistellä Beatrix Potterin pupuäitiä joka keinutuolissa tuudittaa pienokaistaan. Tämä on tosi nätti malli ja minä niin tykkään Beatrix Potterin hahmoista. Valitettavasti en ole ehtinyt pistellä muuta kuin tuon virallisen aloituksen! Tein nimittäin kirppiskierrosta tänään äitini ja tyttäreni kanssa ja siitä onkin tuossa edellisessä postauksessa vähän juttua. Sitten kun kotiuduimme, alkoi tietenkin ruuan laitto ja muut pakolliset kotitouhut, sillä sisäkköä en joululahjatoiveestani huolimatta Pukilta saanut...
* * * * *
Today I started stiching this cute Beatrix Potter chart. I love Potter´s characters. I visited three flea markets with my mother and my daughter and when we got home, I had to start cooking etc. so I had no time to stitch more than this start. There is not time enought to do all I want... I wished for a maid from Santa, but I did not get one.

Kirppiskierroksen satoa - Shopping at flea market

Tänään oli ihana päivä. Kävimme äidin ja tyttäreni Emman kanssa kolmella eri kirpparilla ja tein aikas mukavia löytöjä. Osaa en voi tietenkään täällä näyttää, mutta Marille tiedoksi, että kiljaisu pääsi yhden tuotteen kohdalla :) Minähän siis ostelen vaihtoihin ja muita lahjoja varten aina kun vain sopivaa osuu kohdalle - vaikka määräpäivä olisikin vasta vuoden päästä!

Tässä joitakin löydöistäni.
1. Petteri Kaniikin joulupuuhakirja (oliskohan ollut 1.50 euroa). En ostanut sitä siksi, että olisin taantunut värityskuva-asteelle - vaikka se mukavaa varmasti olisikin - vaan siksi, että kirjassa on yksi aukeama täynnä kivoja tarroja. Minulla on tällainen kirja jo ennestään ja tein jouluisista tarroista pakettikortteja täksi jouluksi. Ja nyt saan tehdä niitä lisää ensi jouluksi!
2. Löysin myös kolme keraamista koristetta (50 senttiä kpl), jotka sopivat mielestäni hyvin pääsiäiseen. Aion pistellä siis pääsiäisaihetta keskelle.
3. Kolme keraamista kelloa (yht. euron), joista poistetaan helmet ja nauhat ja niistä tehdään nukkekotiin katto- ja jalkalamppuja.
4. Isohko puurasia (2 euroa), joka suorastaan huutaa pistelyä kanteensa! Tosi nätti rasia.
5. Hannasin kehys paspartuureineen ja ripustusnauhoineen (oli uusi paketissaan, 2 euroa). Siinä on jonkinlainen pistely, mutta minä siis puran ja laitan omani tilalle. Kehystäkin täytyy vähän putsata, sillä siinä on jotain jälkiä.Ristipistohassutus 1. ja 2. päivä edistyminen - Crazy January Challenge day 1 and 2 progress


Kanaset ovat nyt näin pitkällä. Essu on muistaakseni noin vuosi sitten Violariumista tilattu ja se on vain odottanut laatikossa, että pistelisin siihen jotain. Pistelen siis kanoja ja varmaan niitä lisää helmaan myös ja rintaan ajattelin kirjoittaa joko Master Chef tai Kiss the cook... kumpi parempi...? Minulla on kylläkin sellainen jääkaappimagneetti jossa lukee "I kiss better than I cook" joten sekin vaihtoehto on aika vahvoilla! En siis ole tosiaankaan mikään kokki, joten tuo viimeisin olisi aika hyvä.
* * * *
I have stitched so far these two chickens for my apron I have bought from Violarium about a year ago. I shall stitch more chickens in the hem and in the chest I would like to stitch a saying. Maybe Master Chef or Kiss the cook. Or as I am not much of a cook, I like this: I kiss better than I cook. Which one do you like?

1/2/11

Ristipistohassutus alkoi hassusti :) - Crazy January challenge started crazy :)

Muistin eilen juuri ennen nukahtamista, about klo 23.30, että tänäänhän alkoi Risipistohassutus! Normioloissahan olisi lukenut asiaan liittyvää teidän muidenkin blogeista ja varmasti muistanut asian, mutta lomani aikana olen ollut tosi vähän täällä netin ihmeellisessä maailmassa. No, ei muuta kuin peitto syrjään, mallikasan ääreen silmät sikkuralla päättämään mistä aloitan (olin sentään joitakin malleja jo kerännyt kasaan, vaikka en ollut lopullisesti päättänyt, mitä hassutukseen otan mukaan).

Päätin aloittaa kanoilla. Teen Cross Stitcher numerossa 229 olevia kanoja pellavaiseen ready to stitch-essuun. Pistely on hidasta, koska pistelen etutaskuun ja kättä pitää aina välillä työntää sinne taskuun, kun tarvii käyttää neulaa nurjalla puolella. Ja muutenkin tuollaiseen valmiiseen tuotteeseen pistely on hitaampaa, eli kovin nopsaan nämä eivät edisty.

Yöllä sitten aloitin just ennen vuorokauden vaihtumista ja sain aikaiseksi tämän:

Tänään valitsin punavalkoisen kanan tuon viimeöisen kaveriksi ja tässä on alku:

Alkuperäiset mallitIlokseni voin kertoa, että meillä on uusi kamera, joten saan taas myös lähikuvia. Vaikka ensin täytyy opetella kameran käyttöä, se on niin hieno ja ihmeellinen vekotin :) Mitä ristipistohassutukseen tulee, niin luulen, että laitan kuvia aina sitä mukaa kun päivittäin päätän, mitä mallia alan tehdä. Ja yhdet mallit on vielä postissa tulossa Englannista, kun yhtenä yönä taas valvoin ja rellestin nettikaupassa!!
* * * * *
My Crazy January challenge started little bit crazy. I was already in bed and about 23.30 I remembered that today I was suppose to start stitching Crazy January´s first chart. I got up from the bed and I was sleepy but I started to stitch a chicken in my apron :) I was like walking in my sleep.