Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

2/10/12

Varaslähtö Ystävänpäivään! Vaihto Irmelin kanssa * Valentines day exchange

With Irmeli we had a Valentines day exchange once again. I do not remeber did we start this in 2008 or 2009... but I sure hope she wants to keep this exchange going in the future too :) In these pictures you can see what I sent to Irmeli and what a lovely bag I got from her! The box´s chart is from a book Au fil du temps gui passe Cartonnage et point de croix (Isabelle Haccourt-Vautier&Catherine Anguelu). Irmeli´s stitching in the bag is Tralala´s chart and she used Atalie´s and DMC flosses.


Meillä oli jälleen Irmelin kanssa ystävänpäivävaihto. Moneskohan tämä jo oli? Aloitimmeko 2008 vai 2009, en nyt muista. Mutta perinne tämä joka tapauksessa on ja toivon, että Irmeli haluaa kanssani tätä perinnettä jatkaa :)

Me molemmat olemme ilmeisesti malttamattomia, koska avasimme ystävänpäivävaihdot ennen varsinaista päivää 14.2. Suotakoon se meille, sillä kuka sitä nyt kestää odottaa päivätolkulla, jos vaihto on kotiin saatu!

(kuvat saa klikattua isommiksi)

Minulta Irmelille * From me to Irmeli
Minä kokeilin jotain uutta, tein Irmelille rasian. Kanteen on kirjailtu sana ystävyys ranskaksi eli amitie. Malli ja idea on kirjasta Au fil du temps gui passe Cartonnage et point de croix (Isabelle Haccourt-Vautier&Catherine Anguelu). Pistelylangat on DMC:n värit 522 ja 760. Ps. Irmelin blogissa on hienommat kuvat!

Rasian kanteen sisäpuolelle keksin laittaa neulatyynyn. Sisälle ujutin muutamia pikkujuttuja; pitsinauhaa ja ruusukkeita.

Meillä oli vaihdossa varsin helpot säännöt: yksi pistely ja mukaan muutama pala kangasta viimeistelyyn.


Irmeliltä minulle * From Irmeli
Nappasinpa kuvan paketistakin, kun se oli niin nätti (kuva on väärinpäin, koittakaahan niskajumppaa...

"Toivottavasti tykkäät pussukasta" kirjoitti Irmeli kortissaan. Jaa-a, mitäs tohon nyt sanoisi. No en tykkää. Sillä tykkään ihan mahdottomasti! Tämähän on todella nätti ja niin hienosti ommeltu, että minulla meni tovi tajuta, miten tämä on kasattu. Todella kaunista työtä niin pistojen kuin ompelunkin osalta. Pistelyn malli on Tralalan ja langat joita Irmeli käytti ovat Atalien ja DMC:n

Sain nämä nätit kankaat, joista kaksi vasemmanpuoleista on ohutta huopaa. Näitä voi tosiaan käyttää nukkisharrastukseen! Kiitos ajatuksesta :) Mukana oli myös huopainen pöllö-koriste sekä kivaa metrimittanauhaa. Kiitos!

Kiitos Irmeli ihanasta vaihdosta! Hyvää ystävänpäivää ihan kaikille sitten ensi tiistaina!

2/9/12

Lisää syntymäpäivälahjoja * More birthdaygifts

In these pictures you can see my birthday gifts. I am so happy for my friends and family. The cake is made my 10-years old daughter Emma :)


Kyllä olen onnen tyttö kun minua on niin muistettu syntymäpäiväni kunniaksi :)

Marilta * From Mari
Marikin lähetti yllätyspostia, näin suloisen bambi-jääkaappimagneetin. Tämä on niin nätti! Bambi pääsi jääkaapin oveen muiden magneettien avuksi pitämään kalenteria paikoillaan. Kiitos Mari!!!


Maijalta * From Maija
Maijan 2. osa synttärilahjasta saapui paketin muodossa. Ensimäinen osahan oli se upea kissa-mailart. Tätä avatessa meinasi happi loppua - katsokaa nyt miten paljon kaikkea ihanaa. Katsokaa mm. Beatrix Potter -peltirasiaa! Söötti itse tehty bambi-kortti on syötävän suloinen ja se on tämänkin postauksen pääkuvassa.

Vähän lähikuvia:

Tässä kuvassa näkyy kaikki se mitä oli piilotettu Beatrix Potter -peltirasian sisään. Niinpä! Kyllä nämä kaikki vain mahtuivat tuohon rasiaan. Eilen illalla laitoin Maijalle kiitos-sähköpostin ja kirjoitinkin siihen, että julistan hänet tilan täytön kuningattareksi, sillä olihan hän sen kissa-mailartinkin sisään saanut mahtumaan ison läjän malleja ja kittejä :)

Maijalta saatu pieni Mariskooli on muiden joukossa reunimmaisena oikealla. Minulla on noita pieniä myös vaaleansininen ja vaaleanpunainen, mutta ne on nyt käytössä.Kiitos Maijalle tästä lahjasta. Upea kokonaisuus ja ihan tuntuu sydämessä asti, että kaikki nämä 1. osineen ja 2. osineen oli ihan mua varten :)


Mieheltäni ja tyttäreltäni * From my husband and my daughter
Mieheni oli asioinut kirjakaupassa ja sain hyvän oloisen askartelukirjan. Sitä selatessa tuli sellainen olo, että tekisi mieli kaikkia kokeilla, niin kivoja ohjeita kirjassa on. Tuskailin miehelleni, että eihän mun aika ikinä riitä näiden tekemiseen, vaikka mieli tekisi. No, jos nyt jotain ohjeista kokeilisi...

Kirjan päällä roikkuu kaulanauhassa hemmottelukortti, jonka sain Emmalta. Siinä on 10 ruutua, joihin aina ruksataan, kun yksi hemmottelukerta on käytetty. Voi miten suloinen lahja! Hemmottelu voi olla vaikka päähierontaa tai selän silittelyä :)

Lisäksi Emma leipoi minulle synttärikakun, jonka hän koristeli hopean värisillä helmi-nomparelleilla. Kaunis kakku ja hyvän makuinen! Tätä sitten herkuttelimme eilen koko perheen kanssa kahvitellen.

44 on ihan hyvä luku! Kiitos lahjoista ja kiitos lukijoille käynneistä tässä blogissani :) Tavataan taas...

2/7/12

Syntymäpäivälahjoja! * Birthdaypresents


My birthday is tomorrow, 8th of February, but already I opened some presents :) Please see the pictures how lovely presents Maija and Anni sent me! Maija told this mailart is only the stitched part of her present and the rest are coming tomorrow. Wow, and still she had stuffed the mailart full of nice charts and kits. Anni´s present was full of lovely items and fabrics as you can see in the picture. I almost had bought my self that Woodland babies -chart and Puppenhaus chartbook! Luckily I did not, because now I got them as a present :) Thank you Maija and Anni!


Vaikka syntymäpäiväni on vasta huomenna keskiviikkona 8.2. päätin jo aamulla, että jos jo tänään postipoika tuo jotain, niin aivan varmasti avaan. Ja voi että mitä kaikkea sainkaan!

Maijalta * From Maija
Aloitetaan Maijan upeasta mailartista. Maija sai aikaan kylmät väreet! Juttu meni nimittäin niin, että aamulla siivosin eteisessä olevaa lasivitriinikaappia, jossa on esillä saamani ristipistolahjat ja -mailartit. Tuli haikea olo ja ikävä niitä aikoja, kun ahkerasti osallistuin kansainvälisiinkin mailart-vaihtoihin. Teki niin mieli taas saada mailart ja mietin, että kenelle ehdottaisin vaihtoa. Sitten näin postiauton kääntyvän pihassamme (auto aina kääntyy meidän pihassa, kun olemme päättyvän kadun viimeinen talo) ja ryntäsin postilaatikolle. Ja siellä oli tuo mailart. Voitte uskoa, että meni kylmät väreet. Ihan kuin tilauksesta, ihan kuin telepatiaa!

Kuori on täydellinen. Ensinnäkin aiheena on kissa. Kissat ovat minulle rakkaita, vaikka emme voi kotiin ottaa kissaa minun, mieheni ja tyttäreni allergioiden vuoksi(nyyh...) Sitten nuo värit, vaaleansinistä, ruskeaa, beigeä, mikä ihana yhdistelmä. Kuori on kuten edellä sanoin, täydellinen ja tykkään siitä tosi paljon.


Voitteko uskoa, että Maija oli saanut ahdettua nämä kaikki kuoren sisään:Niin kivoja, söpöjä, ihania malleja ja kittejä. Ja tuota lumiukkoa minulla ei vielä ollut! Muistatte varmaan pari postausta taaksepäin olevan kuvan, jossa oli uusimmat lumiukkoaiheiset hankintani, tämä uusi täydentää sarjan. Woodland folks -malleja olen usein katsellut "sillä silmällä", mutta jäänyt tilaamatta, tämä on siis ensimmäiseni sitä sarjaa. Mutta yllätys yllätys, tämä mailart oli kuulemma vain pistelty osuus lahjastani ja loput tulevat huomenna! Äääk, miten saan nukutuksi ensi yönä... Kiitos Maija näistä miljoonasti!


Annilta * From Anni
Annin kanssa meillä oli sopimus, että lähetetään ristipistoaiheinen synttärivaihto, ei ole pakko ehtiä pistelemään. Siksi ei kannata nyt näistä kuvista etsiä sitä pisteltyä osuutta. Senkin edestä on Anni mättänyt minulle lahjoja, että ihan hengästytti. Ja olihan Anni löytänyt varmaan isoimman postituspussinkin mitä postissa myydään :)

Ihan ensin katsellaanpa kierrättäjän unelmapakettia, sillä se on kääritty sanomalehteen. Paketin päällä on nukkisaiheiset lahjat, nättejä vaaleansinisiä pieniä kehyksiä ja Zweigartin Puppenhaus -mallikirja.

Ja paketin sisältö! Paketista löytyi "metsän eläin" -teemalla koottu lahja: Woodland babies -malli, pellavainen pistelykangas, pellavalankoja, reunapitsiä, Primitive Haren lankatokka, pieniä eläinkoristeita, pupunappi, upeat upeat japanilaiset kankaat - huokaus - sekä minulle uusi juttu (ei toki tuntemton) eli floo-a-away -pusseja. Mitäs sanotte :) Olen niin onnellinen synttärisankari. Ei haittaa yhtään, että taas tuli vuosi lisää.

Mutta palataanpa vielä niihin telepaattisiin ilmiöihin. Nimittäin Annin pakettikin pisti minut miettimään, että miten tämä taas voi olla mahdollista (näin on käynyt ennenkin ja tosiaan aamulla tuo Maijan mailart-yhteensattuma). Minulla on ollut Casa Ceninan ostoslistalla tuo Woodland babies -malli! Ja minä olen tiiraillut usean kerran Sew&so:ssa tuota Puppenhaus-mallikirjasta. Se on yksi harvoista nukkekotiaiheisista malleista joita on myytävänä. Toiveena olisi nimittäin pistellä nukkekotiaiheinen työ tauluksi nukkikseni yläpuolelle. Minulla on myös yhdessä Mintsiltä saamassani lehdessä nukkekotimalli, mutta se on niin iso, että en ole uskaltanut ainakaan vielä aloittaa. Ajattelin, että siitä voisi pistellä vaikka jonkin huoneen tauluksi. Ja tästä sitten koko talon, koska tämä on pienempi malli.

Eli, onko Anni ollut kärpäsenä katossa vakoilemassa, mitä malleja minä nettikaupoissa surffatessani katselen ostomielessä :) Joka tapauksessa kävi siis niin, että nämä ovat niin täsmälahjoja kuin vain olla voi. Kiitos kiitos kiitos!

Tässä vielä lähikuvia.

Aikas kiva tapetti! * Nice wallpaper


Tänään tuli Deko-lehti ja siinä oli kuva hauskasta käsityöaiheisesta tapetista. Kuvateksti sanoo "Käsitöiden ystävä valitsee seinälleen lanka-aiheisen Eiffingerin Haberdasherry-tapetin, 186x280 cm, 179 e, Studio Decor". Eli kyse on palasta, ei tapettirullasta. Hintava, mutta hieno, eikös vain!

Lähikuvassa

In Finnish Deko-magazine I noticed this nice haberdasherry wallpaper. It´s a 186x280 cm piece and the price is 179 euros. Expensive but nice!

2/6/12

Synttärilahja äidilleni * Birthdaygift for my mother

Meillä on äidin kanssa synttärit samana päivänä, synnyin hänen 21. syntymäpäivänään. Yritän joka vuosi antaa hänelle jotain itse tehtyä. Riippuen siitä kuinka paljon minulla on aikaa, lahja voi olla isotöisempi tai sitten tämmöinen parin tunnin juttu kuten tänä vuonna: neulavihko.

Neulavihkon päällä olevan sydän-omena -pistelyn malli on kirjasta "SommerFrische". Se on Handarbeiten pusteblumesta, samoin kuin neulavihossa käytetty ruusukangas ja ruudullinen pitsikuminauha. Tästä tuli söpö! Kyllä nyt äidin kelpaa ommella :)


Mother and I have our birthdays at the same day. My mother had her 21st birthday when I was born. Every year I give her something self made for a present. Depending on how much time I have, I give either a bigger work or a smaller one like this year. It took only couple of hours to finish this needlecase. The stitching in the cover is from a book "SommerFrische". It´s from Handarbeiten pusteblume and so are the rose fabric and gingham elastic band. This become very cute, don´t you thing :)

Neulavihko sisältä * Needlecase inside

...ja takaa * ...and back