Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

12/13/12

Joulukalenteripäivät 12 ja 13

Heissan! Tonttu-ukot on hyppineet ja minä niiden mukana :) Kivoja kalenterilahjoja...

Maijalta kärpässieni-teemalla upeat huovutetut sienet, askartelupaperia ja lisäksi mukana oli BBNA:n Poinsettia-ristipistomalli. Kiitos ylitsepursuavasta paketista!

Marilta 12. päivä kiva lehti ja kaksi pikkukirjasta täynnä pieniä rp-malleja. Mari heitti minulle lehden myötä varmaan haasteen!? On nimittäin lehti täynnä upeita kartonkilaatikoita, jotka ovat kauniilla ristipistotöillä ja kankailla päällystetty. Haaste piilee siinä, että myös laatikot tehdään itse! Huhhuh. Kiitos hienosta ja mielenkiintoisesta lahjasta!

13. päivä olikin nappipäivä :) Liekö tytöt sopineet keskenään... no, taitaa olla sattumaa, niitähän näissä kalentereissa aina välillä on - että esim. parit on toisilleen laittaneet samantyyppiset paketit just samalle päivälle. Marilta kivat jouluiset napit ja Maijalta söpöt pöllö- ja kisunapit. Kiitos näistä!

Ja sattumat kun juuri mainitsin, niin se vain oli, että minäkin olen Maria ja Maijaa lahjonut viime päivät napeilla ja koristeilla! 11. päivä tuli nappeja ja alla kuvat 12. päivän koristeista.

Marin luukku eli bambikoristeet:

Maijan luukku eli enkelikoristeet:


Marin 13. päivän luukussa oli nukkekodin hedelmäkulho ja bambi-ruukku (josta minulla ei ole kuvaa).

Maijan 13. päivän kalenterilahjan availu on paljastanut pienen kärpässienikoristeen ja Bless this home -kitin.


Nukkekotikalenterini näet täältä Pikkuista-blogista!

12/11/12

Joulukalenterin päivä 11 sekä työn alla oleva Jouluinen AOY-malli

Heipsistä!

Mukava taas näyttää teille Joulukalenterilahjani. Marilta söpöinen Mill Hillin Glass Treasures lasinen orava. Eikö ole kaunis. Mihinkähän työhön sen kiinnitän... sitä työtä ei vielä ole, mutta aivan varmasti sellainen vielä pistellään. Ja huomaatteko kuinka orava kiipesi heti Maijan paketissa tulleen kortin päälle kettua ja tonttua moikkaamaan :) Niin ne on Joulun aikaan hyvää pataa keskenään oravat ja ketut!

Maijan luukusta sain kauniin The Funky Flowers -sarjan pistelyn. Tämä on Hannah (kaikilla kukilla on tytön nimi :) Tykkään ihan älyttömästi tästä kukasta, mun tyylinen ja värit sopii niin loistavasti tuohon pilkulliseen pellavakankaaseen, että mun on ihan pakko etsiä joku sinisävyinen pistely, jonka voisin itsekin tehdä. Onneksi mulla on Emmulissa myynnissä tällaista pellavakangasta, niin ei ole sitäkään ongelmaa, että mistä sitä kangasta nyt tähän hätään :)

Kiitos tytöt taas ihanista lahjoista!

Minä olen tänä aamuna lahjonut Maria ja Maijaa napeilla. Marille meni bambi-nappi ja kärpässieninappi (enpä löydä kuvaa...) ja Maijalle bambi-nappi ja polka dot -nappeja.

Marilta lainasin kesällä pari ristipistolehteä. Tarkoitus oli Jouluksi tehdä muutama uusi taulu. Siinä kuitenkin (taas) kävi niin, että vasta tässä vaiheessa on ensimmäinen pistelyni, joka on AOY:n In time for Christmas. Marilla näin tämän taulun, jonka hän on kotiinsa tehnyt ja se oli niin kaunis, että halusin myös meille tästä mallista taulun!
Mutta teen tämän Jouluksi valmiiksi vaikka pistelisin sitten yöllä! Nih!


Hetki sitten alakerrasta kuului "valmis". Meidän leipuri-mestari Emma siellä oli leiponut omenapiirakan ja vispannut vielä kermavaahdot lisukkeeksi. Njam. Ihanaa kun lapseni on perinyt leipomisgeenejä, se on edelleen suuri ihme minulle :)

Nuo Aarikan tontut ovat kyllä tosi uteliaita. Muistatte varmaan, että pari päivää sitten ne ihmetteli Sarin neulomaa nallea ja nyt ne kerääntyivät piirakkapalani ympärille ihan sen näköisinä, että jääkö minulle mitään!
Hyvää oli!

Kirsi


12/10/12

Talon koristelua ja Joulukalenteriluukkujen 10 ihastelua

Heippa!
Eilen illalla me miehen kanssa ripustettiin ulos erkkerin ikkunan päälle havuköynnös ja valot. Tuli oikein soman näköistä. Minä en kauheasti ulkona viljele koristeita, kun tykkään niin simppelistä. Mutta aion kyllä jontain ovelle vielä laittaa ja tietysti hämärissä sitten poltellaan ulkokynttilöitä.

Nyt on niin nättiä kun on lunta. Pidetään jookos kaikki sormet ja varpaat pystyssä, että lumi pysyy ja sitä saisi tulla lisääkin! Valkoinen Joulu olisi toiveena :)


Tänä aamuna sain avatakin kolme pakettia, kun minulla on Sirkun kanssa muutaman päivän nukkiskalenterikin! Niistä kuvaa nukkisblogissa.

Maijalta sain 10. päivän kalenterilahjana jotain toivelistaltani. Mutta en siis yhtä vaan kaksi! Aivan ihanat By the bay needleart-ristipistomallit Colony Bay part 2 ja 3. Olen niin iloinen näistä, kiitos Maija!

Marilta sain kahvia, jee! ja ihanaisen Coffee break -taulun! Kiitos kiitos!

Taulu päätyi heti keittiöön, sille oli ihan kuin paikkansa tuossa välitilassa. Meillä on tuollainen välitilalevy, missä menee kaksi uraa eri korkeuksilla ja koukuilla voi mihin tahansa kohtaan välitilaa ripustaa juttuja. Olen tosi tyytyväinen ollut tähän välitila-valintaani, kohta sitä on jo neljä vuotta käytetty :)Mitäpäs Maija sai minulta? Ruskeaa sydännauhaa ja Victorian fans and poesies -mallikirjasen.

Mari sai myös ruskeaa sydännauhaa ja kirjan Samplers in cross stitch.


Mukavaa päivän jatkoa :)
Kirsi


12/9/12

Ristipistopikkujoulua vietettiin hilpeästi!

Meillä oli eilen ristipistopikkujoulut ja tupa niin täynnä väkeä, että en tiedä osaanko niin moneen edes laskea :) Mutta onneksi meillä on väljät tilat, joten hyvin mahduttiin. Paljoa en itse saanut pisteltyä, mutta sitäkin enemmän nautin vieraistani ja keittelin heille kahvia, ja yllätys yllätys, tarjosin jopa lämmintä ruokaa. Olin ihan kuin oikea emäntä!

On niin mukava tavata harrastuskavereita ja touhuta päivä yhdessä. Samalla kuulee kuulumiset, voi saada uusia ideoita ja saa ihastella toisten töitä. Se on aina niin mielenkiintoista, toisten työt nimittäin, kun on tekeillä olevia töitä joka lähtöön. Monesti olen huomannut, että olen joistakin malleista ajatellut, että ei ole mun juttu tai eipä ole kiinnostava, mutta sitten kun näkee sen tai vastaavanlaisen mallin jollakulla työn alla tai valmiina, niin mieli muuttuu. Mallikuvat eivät todellakaan aina kerro miltä työ oikeasti näyttää valmiina. Eivät sitä kerro siis myöskään valiista työstä otetut kuvat, joita esim. ristipistolehdissä on. Eli oikein avartavaa on tavata rp-kavereita ja käydä syynäämässä toisten työt läpi :)

Ihan ensin haluan esitellä saamani tuliaiset. Niin, vaikka meillä oli pikkujouluvaihto, sain minä silti kaikki nämä ihanuudet vierailtani tuliaisiksi! Eli minulla oli kuin Joulu eilen ja vieraani olivat kuin iloisia tonttuja ympärilläni :) Kiitos teille kaikille näistä ihanuuksista. Tiedätte, että kaikki osui ja upposi ja osa oli jopa niin tarpeeseen tulleita, että ei paremmin olisi voinut tuliaista valita!

Sarkasen Sari oli neulonut minulle söpön turkoosin nallen, jota Aarikan tonttuni porukalla uteliaasti katselivat, että mikäs se taloon nyt tupsahti?

Sarilta oli myös töppöset ja lumiukkokortti, Ammumellit, virkatut kukat ja pallot Katrilta, Fazerin sininen ja piparimuottikoriste Annilta, joulukankaat, poro ja ristipistokitti Danielalta.

Katrin neulomat pallokoristeet päätyivät keittiön ikkunalla olevaan Lumiukkoasetelmaani. Ne sopivat niin täydellisesti väreiltään tähän ja täydentävät asetelmani kauniisti. Valoa vasten on tosi hankala kuvata, mutta koittakaahan saada selvää...

Onnellisena voin kertoa, että sukkavarastoni on täydentynyt näillä Tarjan pinkeillä ja Outin turkooseilla sukilla :) Outilta myös kahvipaketti ja Joulupukkipussukka on Mialta, sininen joulumuna Nurmisen Sarilta, kuin myös Sarin itse huovuttamat nukkekodin keppihevonen ja nalle!

Mia oli aiemmin tutkaillut takkini väriä ja neulonut takin väreihin sopivan kauniin huivin! Neulonnasta ja neulelangoista mitään tietämättömälle tämä oli taas ihmetyksen aiheena :)

Kiitos kiitos kiitos tuliaisista kaikille!


Mitäpä tuli sitten pikkujoulupaketista? Minun paketti oli Tarjalta ja sain purkillisen namuja sekä hauskan pisteltävän purkin kansikoristeen! Mukana oli myös tuikkuja, sydänkoriste, Madeiran kimallelanko ja Tarjan pistelemä kaunis Joulu-koriste, jossa roikkuva lasihelmi on Tarjan miehen tekemä!


Emmakin osallistui omalla paketilla pikkujouluvaihtoon ja sai Sari S:ta tulleen paketin. Emma oli niin onnellinen tästä paketistaan ja ihastui Sarin pistelemään koristeeseen kovasti, samoin kuin siinä olleeseen hauskaan nauhaan!


Kiitos mukavasta päivästä Katri, Outi, Martta, Anni, Daniela, Sari S., Ressu, Sandra, Mia, Seija, Tarja, Johanna, Jennimari, Sari N. ja tietenkin oma Emma-kultani.

Joulukalenteriluukut 7, 8 ja 9

Tip tap tip tap... Tontutkin varmasti ihastelevat Marin ja Maijan minulle laittamia Joulukalenteripaketteja!

7. päivän luukusta sain Marilta todella söpöisen siilinauhan! Kuuluu taas sarjaan "raaskinko edes käyttää".
Maija oli laittanut minulle nätin bambi-koristeen sekä kivan "Les timbres de Perrette" -mallin, jossa on eri maiden jouluisia "postimerkkejä".

8. luukun ihanuudet olivat Maijalta kaunis punatulkku-seinävaate. Todella kirsimäinen kirkkaine väreineen!

Mari muisti nukkekotiharrastustani kauniilla kelkalla ja pikkiriikkisellä tallilyhdyllä. Molemmille löytyy paikkansa! Itse asiassa kelkka pääsikin heti katseluikkunalle pikkusiskon vedettäväksi.

9. päivän iloksi sain Marilta jälleen pistellyn Joulukuusenkoristeen. Minusta on niin ihanaa, kun Mari aina jaksaa näitä minulle tehdä. Monet ehkä tietävätkin, että kerään kiihkeästi Joulukuuseen pisteltyjä - ja muutoin käsintehtyjä - koristeita. Haluaisin kuuseni olevan tupaten täynnä koristeita, sellaiseen amerikkalaiseen tapaan :)

Maijalta sain upean Greengaten bambi-rasian jonka sisällä oli bambi-teippiä, piparkakkureunaista nauhaa ja punaista polka dot -teippiä, jossa myös tuollaista piparireunaa. Eikö olekin herkullisia! Nämä piti tietysti kuvata bambi-pöytäliinani päällä :)

Kiitos leidit taas näistä kaikista ihanuuksista!

Ja tässä kuvat mitä Marille ja Maijalle on minulta päin lähtenyt:

Marille 7. päivä kärpässienilaastareita, jos vaikka rouva Ruusupuu tökkää neulalla sormeensa!

8. päivä luukusta löytyi Atalien lanka ja punainen helmi, eli merkki isommastakin paketista, joka oli Lavender Wing -malli sekä kirjontakangasta.

9. päivän lahjana oli leimaväri sekä kauniissa pahvirasiassa kaunista askartelunauhaa.


Maijan 7. päivän paketista paljastui Tupperwaren sydänrasia sekä kaunis askartelunauha. Rasia on oivallinen pienten käsityö- tai askartelutarpeiden säilyttämiseen.

8. päivän luukku oli Atalie-lanka, kirjontakangas sekä Just Nan Wintry mix-malli.

9. päivänä Maija sai kauniita kiiltokuvia ja tarrapitsinauhaa (raaputettava).

Jokohan Mari ja Maija muuten ovat keksineet mitkä ovat kalenterin teemoja! Ei pitäisi olla vaikeata, sen verran kaavaansa toistavia kalenterilahjat on olleet... hih.


Jouluvaihto Annin kanssa * Christmas exchange with Anni

Meillä on Annin kanssa sellainen Jouluavaihto, että pistellyn lahjan sai avata heti, jotta siitä ehtii nauttia koko Joulukuun. Minä toivoin Annilta Joulukuusenkoristetta ja sellaisen sain :) Kaunis Peace-koriste päätyy aattona kuuseemme, mutta ennen sitä se koristaa kotiamme ripustettuna alakertaan.

Koristeen takana olevan kankaan, kuin myös nauhankin Anni oli ostanut Kädentaidot-messuilta.

Kesällä kun Anni kävi meillä, hän mainitsi tykkäävänsä nalleista. Minä laitoin asian heti korvan taa muistiin ja pistelin Jouluisen nallerasian. Käytän paljon näitä Body Shopin vartalovoipurkkeja. Kun voide loppuu ja rasian pesee, jää siltikin voiteen ihana tuoksu purkkiin. Ja tykkään myös pyöreästä purkin muodosta. Tämä Joulunpunainen purkki on sisältänyt mansikalta tuoksuvaa voidetta.

Malli on lehdestä Creation point de croix nro 5. Mallissa luki "Mon premier Noel". Onneksi tajusin, että premier varmaan tarkoittaa ensimäistä, joten kirjoitin vain Noel. Malli oli selkeästi tarkoitettu vauvan ensimmäisen Joulun kunniaksi kirjottavaksi.

Kiitos Anni nätistä koristeesta ja odotellaan Jouluaattoon, että mitä ihanuuksia paketeista sitten löytyykään :)