Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

7/14/12

Vieroitusoireita ja kannustuspistoja * Some progress in Curious Cub

Vieroitusoireita
Vai mitä luulette, että seuraa jos edellisellä viikolla meillä on kaksi ristipistelijää kylässä ja hömpötämme rp-juttuja, seuraavalla viikolla saan viettää ihastuttavan torstai-päivän Marilla rp-juttujen ja -tuttujen parissa ja perjantaina Anni tulee kylään, käymme syömässä, kirppareilla ja hömpötämme tietysti rp-juttuja!

Kova paluu arkeen - entäs nyt? Ei ole vielä kukaan ilmoittautunut hoitelemaan seuraavan viikon rp-tuttukiintiötä :) :) No, ei se mitään, olen niin onnellinen viimeisen seitsemän päivän saldosta, että sillä mennään seuraavaan tapaamiseen asti. Kiitos vielä torstain ystäville Mari-emäntä, Tarja, Sari, Katri, Outi, Sonja ja Tiina - oli niin kiva päivä.

Ja kiitos Annille eilisestä, meillä oli niin mukavaa. Alla on kuvia Annin tuomasta uskomattoman upeasta tuliaisesta, kiitos siitä oikein kovasti!

Kannustuspistoja
Kuka muistaa vielä tämän Kustom Kraftsin mallin "Curious Cub", jonka ostin Ikaalisten rp-viikonlopun jälkeen...

Tsekkasin, että olen postannut tämän 7.4.2011 ja kyllä vain, siitä asti tämä on lojunut lankoineen laatikossa. Ostin tämän vakaissa aikeissa tehdä iso eläinaiheinen rp-taulu, kun näin Ikaalisissa Virpin upeaakin upeammat susi-taulut. Torstaina Marilla tämä työ tuli puheeksi ja Outi sanoi, että ajattele, jos olisit tehnyt vaikka edes 10 pistoa päivässä, niin olisit jo hyvällä alulla. Totta tosiaan! Koin valaistuksen :) Teenkin vaikka vain vähän joka ilta, niin kyllä se joskus valmistuu.

Anni vähän palautteli minua maan pinnalle laskien, että jos pistelen 10 pistoa päivässä, työn tekemiseen menee n. 15 vuotta, sillä työssä on 57600 pistoa (240x240). No, ei se Outikaan tarkoittanut, että jatkossa tekisin vain 10 pistoa päivässä, kyseessähän oli kannustus ja ajatusten herättäminen, että miten työ voisi edistyä. Ajattelin sitten, että jos saan yhden 10x10 ruudun eli 100 pistoa tehtyä joka ilta, niin työn tekemiseen menisi 1,5 vuotta. Tai, jos vaikka tekisin 200 pistoa päivässä, niin 7 kk... Mutta hei, tässä se taas nähdään kuinka tärkeätä toisten kannustaminen on. Erityiskiitos siis Outille, joka virallisena valvojana valvoo, että työni etenee. Seuraava tarkistuskatselmus suoritetaan sitten Outin luona elokuussa. Ja kiitos Annille lisäkannustuksesta :)

Ja kyllähän minä innostuinkin, näin paljon sain pisteltyä tuota oikeaa alareunaa (tässä on useampi sata pistoa, n. 400-500).Tuliaisia
Anni toi minulle pökerryttävän upean ja värisen avainnauhan, jonka on tilaustyönä tehnyt Annin äiti. Hän tekee erittäin kauniita koruja toiminimellä Lady Renaissance. Koruun on selvästikin tilattu lempivärini turkoosi sekä lempieläimistäni pöllö ja kissa, voi onnea!

Täsä on lähikuvia pöllö- ja kisuhelmistä. Niin söpöjä, niin söpöjä! Kiitos kiitos Anni ja kiitos korun tekijällä taidokkaasta työstä :)Viimeisimpiä pikkupistoja on tässä kuvassa. Marille tein kesäisen cafe-laukun perinteisellä kirjontatyylillä. Vielä pienempiä pistoja tuli sitten Krissen synttärikorttiin.
Marin laukun ohje on kirjasta Rose, motifs de broderie traditionelle et au point de creoix. Piirsin mallin Tilda-kankaalle violetilla itsestään häviävällä tussilla ja kirjoin päälle.

Mari sai muitakin tuliaisia, pienen pieniä sellaisia - tai oikeastaan ne sai neiti Primrose sisustusputiikkiinsa. Kuvat löytyvät Pikkuista-blogista :)


IN ENGLISH
Hi everyone :) I bought Curious Cub chart over a year ago, also all the threads needed. But I haven´t started. While spending a lovely cross stitch meeting at Mari last Thursday, I got engouraged to start and do maybe a small area at a day! I was so excited that I started right away and got 400-500 stitches ready :) Now I try to stitch this every evening just a little bit. Depending on how many stitches I do, this should be ready in a year or year and half (there are 57600 stitches in the work).

This shows once again how important it is to meet other stitchers and talk about unfinished works :) :)

In the other pictures you can see a great lovely key necklace I got from Anni who visited me yesterday. The necklace is made by her talented mother. I just love it! It has owls and cats and my favorite colour turquoise.7/11/12

Saimme uuden ristipistelijän joukkoomme :) * My daughter Emma is now also hooked in cross stitching :)

Miniterveisiä! Nimittäin minejä ovat tämän kertaiset ristipistotyöt. Tyttäreni Emma, joka on nyt 11 vuotias, innostui lopultakin (äiti on iloinen :) ristipistoista.

Emma jo pari päivää ennen Maijan ja Krissen vierailua suunnitteli alemmassa kuvassa näkyvän kukkamallin ja pisteli siitä nukkekotiinsa tyynyn puolipistoin. Mutta lopun kaiken innostus tarttui, kun oli oivallinen esimerkki seurana, eli Krisse - vähän vanhempi, kaunis, taitava nuori nainen. Krisse taitaa olla Emman idoli ja se on hienoa, kun on joku josta ottaa mallia.

Mutta siis, tuumasta toimeen. Emma teki nukkekotiinsa vielä dinosaurus-tyynyn (oma malli sekin) ja siili-tyynyn (malli kirjasta Le monde de Beatrix Potter). Nuo on tehty puolipistoin, mutta saksikoriste on ristipistoin. Siihen malli on Cross Stitcher -lehden nro 249 mukana tulleesta lisukkeesta.
Voitte arvata, ettei suloisempaa näkyä ole, kuin herätä aamulla ja nähdä kuinka tyttö istua nököttää sohvan nurkassa ristipistotyön kanssa. Ah onnea! Meillä on niin paljon yhteistä puuhaa Emman kanssa, että aikamme kuluu kuin siivillä. Ja tiedättekö - nytpä on monin verroin ihastuttavaa hankkia Emmalle lahjoja! Ihan varmasti tulee hankittua helppoja kittejä, aidaa, neuloja ym. Emmahan siis tarvitsee omat - ja kivemman väriset kirjontasakset - nuo kun ovat vain äidiltä lainassa. Lisäksi hän tarvitsee omat neulat ja olenkin luvannut tehdä hänelle neulavihon. Voi miten hauskaa! Kyllähän Emma saa lainata äidin tavaroita, mutta jokainen pistelijä tietää, että omat perusvälineet ne olla pitää :)

Emma tykkäisi kovasti kommenteistanne, kiitos :) Ja iloa pistelyyn!


IN ENGLISH
My daughter Emma is now 11 years old. Before I tried to get her stitching, but the time was not right. Now, last week she realized how nice stitching is! And because Maija and Krisse were here, Emma had a good example in Krisse - older, beautiful, talented girl. She is Emma´s idol I believe :)

Emma designed her self the flower and the dinosaurus charts and I helped her to finish those stitchings for dolls house pillows. The hedgehog chart is from a book Le monde de Beatrix Potter. Scissor fob chart is from the magazine Cross Stitcher issue 249.

Of course she needs now stash of her own! Don´t you agree :) Own scissors (those in the picture are loaned from me), own needles, needlecase, aida-fabric etc. It is now so wonderful to buy gifts for her; easy kits etc. I just love her!

Emma would be very happy for any comments about starting her cross stitching hobby :)

7/10/12

Projektipussukka & saksikoriste freebie * Project bag & scissors fob freebie

Heippa!
Vähän lapsetti yhtenä päivänä, siksipä kehittelin naivistisen mallin, mutta ihan tarpeeseen syntyi malli projektipussukkaan ja saksikoristeeseen. Ja tietysti mätin pussukan alareunaan runsaasti silkkinauhakukkia, olenhan nykyään niin innoissani silkkinauhakirjonnasta (siis alkeellisen tason aloittelija :)
Tykkäisitkö tästä? Käyhän kurkkaamassa Love to stitch charts blogista.


Ja kannen alta löytyy paikka neuloille :)


Would you like this project bag? See more in Love to stitch charts blog.

7/8/12

Kaksi päivää ihanaa hömpöttelyä - kiitos Maija ja Krisse! * Two days lovely company

Heissan! Ette kuulkaa arvaakaan miten ihastuttavat kaksi päivää saimme Emman kanssa viettää torstaina ja perjantaina kun Lumivalko ja Ruusunpuna, eli Maija ja Krisse olivat meillä kylässä. Kun on kaksi äitiä ja kaksi tytärtä, jotka ovat hurahtaneet samoihin asioihin, niin eihän voi olla kuin kivaa! Me hömpöttelimme ristipistojen, nukkekotien ja shoppailun parissa.

Vieraille tarjottiin aamukahvi leikkimökissä ja siellä myös meille annettiin kivat tuliaiset.
(ps. kuinkahan Maija onkaan tässä kuvassa noin totisen näköinen, sillä tämä ihana iloinen ihminen ei kyllä ollut totinen koko kahden päivän aikana!Sain nätin emali-muumikannun, joka oli täynnä ihastuttavia juttuja: kankaita, nauhoja, kissakitin, Maijan pistelemän kauniin lintu-sydän -koristeen sekä kortin, joka on tosi hieno! Kiitos kaikista ihanuuksista!

Maijan pistelemä Blackbird Designin lintunen pääsi Aarikan linnun viereen liesituulettimen päälle. Sieltä se lähettää emännälle hyviä aaltoja, että ruuantekeleeni onnistuisivat.


Emma sai uuteen kukkakauppaansa useamman korin ja kaksi niin nättiä kissaa, että! Musta kisu oli kovin ujo ja meni heti pöydän alle piiloon, mutta suostui kuitenkin tulemaan kuvattavaksi. Emma kiittää mukavista tuliaisista :)


Krisse oli tehnyt meille kaikille omat sormukset, eikö ole oiva idea! Minä sain vaalean, joka sopi täydellisesti päälläni olleeseen mekkoon ja Emma sai turkoosin, joka taasen sopi hienosti hänen vaatteisiinsa, kuinka ollakaan! Kiitos Krisse näteistä sormuksista :)


Me tosiaan kävimme läpi kaikki meidän nukketalot ja oli niin kiva, että Krisse sai uusia ideoita talojamme tutkimalla :) Kävimme läpi ristipistokirjoja, -malleja ja -lehtiä, pistelimme, höpötimme, nauroimme, söimme äitini tekemää herkullista paistikastiketta (ja joka ruuan söimme ulkona!). Kaupungilla kävimme Wetterhoffin talossa kahvila Hoffissa, piipahdimme pikkuputiikeissa ja tietysti Wetterin omassa myymälässä. Kävimme myös kirpparilla ja sisustuskaupoissa sekä kaupungissa, että Iittalan lasimäellä, jossa vietimme päivää perjantaina. Ja kyllä olikin suklaatehtaan suklaaseen dipatut mansikat herkullisia, njam!

Iittalassa on myös mielenkiintoinen kirja- ja paperikauppa, joka on vanhassa puutalossa. Toisella puolella on vanhan ajan kauppaputiikki purnukoineen ja toisella puolella sitten nykyaikaisempaa myytävää; kirjoja, paperitarvikkeita, askartelutarvikkeita, leluja ja yllätys yllätys - löysimme myös nukkistavaroita. Se oli kiva ylläri tosiaan!

Minä olen väkertänyt silkkiruusuja 2 mm silkkinauhasta tehdäkseni Forssan lelumarkkinoille 29.7. nukkekodin tyynyjä myyntiin. Maijapa halusi oppia silkkinauhakirjontaa ja olipa kiva siirtää tätä taitoa edelleen (minä en osaa vielä muuta kuin perusruusut ja lehdet, mutta mieli tekee opetella lisää). Maijan tuotoksen näette varmaan hänen blogissaan jossain vaiheessa, minä en tajunnut sitä kuvata. Mutta hieno se on! Itse sain aikaiseksi vain tämän, josta aion tehdä pienen korurasian kannen.


Toivottavasti vieraamme uusivat visiittinsä ensi kesänä, sillä on niin monta mielenkiintoista paikkaa, jotka vielä jäivät ajan puutteen takia näkemättä, kuten Palanderin talo (Palanderin talo on hämeenlinnalaiseksi porvariskodiksi sisustettu kotimuseo, joka sijaitsee entisöidyssä puutalossa Hämeenlinnan keskustassa. Talo on rakennettu vuonna 1861.), Aulanko ja Hämeen linna.


IN ENGLISH
We had lovely visitors last Thursday-Friday. Maija and her daughter Krisse visited us and we had such a great time stitching, talking, laughing and also we glanced at our dollshouses and roomboxes. Also we visited little shops and Iittala outlet -shop and chocklad factory. You can imagine how delicious were the strawberries dipped in chokolate :)

In the pictures above you can see how we had coffee in Emma´s playhouse and all the lovely gifts we got from Maija and Krisse.
I wish they will come visit us next summer again, because there is still many interesting places to go here in Hämeenlinna like Häme Castle, Aulanko park and Palander house (domestic museum preserves the life of a genuine well-to-do family in Hämeenlinna a century ago).