Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/12/10

My cross stitch works 2009 - Ristipistotyöni 2009

These works I stitched at 2009! Now I have to ask, how did I manage to stitch all this (I have also sewed curtains, pillow covers and painted patio furniture)! There are also one wedding present (UPDATE 19.1. there is a picture at the bottom of this writing) and four Christmas presents, I don´t have pictures of them.
* * * * *
Tässä on melkein kaikki vuoden 2009 pistelemäni työt. Lisäksi on yksi häälahja (taulu) ja neljä joululahjaa, joista ei ole kuvaa. Nyt on ihan pakko ihmetellä, että millä ajalla olen kaiken tämän tehnyt (kun näiden lisäksi olen ommellut verhoja, tyynynpäällisiä ja maalannut pihakalusteet).














This is the weddingpresents I had no picture. But now I have :) And also one of those Christmas decorations I stitched for present.

Mailart box ready - Mailart-laatikko valmis


I have finished my mailart box. It is just lovely don´t you think! But it is already full, so I just have to start stitching another cover for box 2 :)
* * * * *
Sain mailart-laatikon viimeisteltyä, eikö olekin ihana! Kun laitoin mailart-kuoret ja kortit laatikkoon, se tuli ihan täyteen, joten minun on aloitettava toisen laatikon kannen pistely :)

Closer pic from the cover * * * Lähikuva kannesta

Birthday present for mom - Synttärilahja äidille


My mother has her birthday same day as I - or should I say, I have my birhtday the same she has :) It is on the 8th of February and I am now stitching her a gift from a chart I found from my new cross stitch book (see the next writing).
* * * * *
Äidilläni on synttäripäivä samana päivänä kuin minulla - tai pitäisikö sanoa, että minulla on samana päivänä kuin äidillä :) Päivä on 8. helmikuuta, joten olen jo aloittanut pistelemään hänelle lahjaksi tuon ihastuttavan enkelin sinisellä värillä, sillä sininen on äitini(kin) lemppariväri. Tuo kirja on uusimpia hankintojani Casa Ceninasta (katso seur. kirjoitus).

New cross stitch books and stash - Uusia ristipistokirjoja ja muuta rp-kamaa


These books I got for a Christmas presents from my sister in law. Cross stitch books are favorite gifts for a stitcher, don´t you think :) I would love to stitch those Mucha women, but I´m having this huge SAL-project for this year...
* * * * *
Sain nämä kirjat mieheni siskolta joululahjaksi. Tämmöiset on aina ristipistelijän toivelahjoja :) Ja tietysti tekisi mieli noi Muchan naiset pistellä, mutta kun on se iso SAL-työkin tälle vuodelle...


This stash is from Casa Cenina. I already have gingham linen in different colours and now I also have these green and beige. I love those fabrics.
* * * * *
Nämä ihanuudet tulivat Casa Ceninasta, kun Jaanan kanssa teimme kimppatilauksen. Minulla on noita ruudullisia pellavakankaita jo monessa eri värissä ja nyt uusina siis vihreä ja beige.