Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

12/16/11

Joulukalenteriluukut 16. päivä/Christmas calender day 16

Ihan ensin, anteeksi kamalat kuvat! Tai siis kuvauskohteet ei ole kamalia, mutta nämä on kännykällä otettu, kun meidän muistikortti kamerassa ei toimi.

Marilta * from Mari
Paketista tuli nukkikseen nätti tarjotin ja jouluinen kakku, njam. Kirsikka kiittää :)

Marin joulukalenterilaatikkoa penkoessani totesin, että taas on 13. päivä! Olen siis 13.12. jo avannut 13. päivän paketin, mutta löysin toisenkin, jossa on nro 13. Eikä siinä mitään, vielä kolmannenkin paketin, jossa on nro 13 :) :) Rouva Ruusupuu kyllä vähän varoittelikin, että numeroinnit taisi mennä jossain kohtaa sekaisin ja paketteja on ylimääräisiä. Luulettekos, että se minua haittaa! No ei todellakaan :) Tässä 13-paketissa oli tosi kiva pöllöaskartelusetti ja varmasti löytyy aikaa tehdä tämäkin. Kiitos!

Marille * to Mari
Jouluista hemmottelua :)


Maijalta * from Maija
Kauniin väriset pistelylangat ja Aarikan kiva avaimenperä, joka jo roikkuu mun avaimessa. Ihmettelen vain mistä Maija tiesi mun avaimenperän menneen rikki ja että vain puolet oli enää tallella? Onko joku vihjannut...

Maijalle * to Maija
Tässä paketissa Maijalla jatkuu 15. päivä aloitettu ruusuteema :)

Minnalta * from Minna
Tässä kuvassa ehkä eniten surettaa tuo huono kuvanlaatu. Mutta siivet on kauniit! Tämä on puinen, isokokoinen sudenkorentosiipinappi (tai miksei kävisi enkelillekin). Kiitos!

Minnalle * to Minna
Edellisessä paketissa oli DIY-vihje, joka viittasi tähän malliin. Minna voi nyt pistellä lisää keittiöpurkkeja, kulhoja yms. Minä pistelin hänelle tuon pienen peltipurkin tauluksi.

12/15/11

Jutustelua, joululahja itselle sekä salapoliisityötä

Voi että! Tuntuu niin kivalta, kun tietää, että ensi viikolla alkaa joululoma! Olen nytkin niin väsynyt, että pää ei meinaa perässä pysyä siinä mitä pitäisi tehdä. Silmiä painaa. Mutta vielä pitää pari päivää jaksaa!

Meillä on ollut hässäkkää, kun on viime viikonloppuna vietetty mieheni 40-vuotissynttäreiden yllätysosuutta ja ensi lauantaina on sitten kahvitukset/syömingit meillä kotona lähisuvulle. Illalla menemme isolla porukalla Lauri Tähkän konserttiin. Mutta ennen syöminkien toteutumista, pitää niitä syömisiä tehdäkin. Vaikeimmat palat on tilattu tai muuten tekeminen ulkoistettu, mutta jää minulle vielä mm. salaatin ja perunoiden tekeminen. Mieheni leipooo pullat ja poika suklaaherkut.

Kaiken tämän keskellä olen onnistunut tilaamaan itselleni joululahjaksi kaksi Donna Koolerin joulusukkakirjaa! Aion ehdottomasti tehdä ainakin itselleni joulusukan ensi vuodeksi ja jos sujuu, ja jos ehdin, niin ehkä lahjaksikin...Kirjat eivät ole vielä tulleet, mutta ensi viikolla tulevat, sillä toimitus on luvattu jouluksi. Tilasin myös tämän minityyny-kirjan. Ajattelin, että siinä voisi olla kivoja malleja myös nukkekodin tyynyiksi yhden yli pisteltäväksi.Kerron sitten kun kirjat kotiutuvat, että mimmoisia ovat. Ja jos jollakulla jo joku noista on, niin olisi kiva saada kommentteihin viestiä.

Joulukuun aamut on olleet ihania. Joka aamu herään 10 minuuttia aiemmin kuin tavallisessa kuussa (tämä kuu on niin epätavallinen :) ja nautin aamuhämärässä kahvikuppini lisäksi kolmesta kalenerilahjan avaamisesta. Maija ja Mari ilahduttavat minua joka aamu. Niina ja Minna vuoroaamuin, heidän kanssa minulla on puolikas kalenteri. Kuvista voitte katsoa miten ihanilla kalenterilahjoilla minua on muistettu. En halua vielä ajatella, että reilun viikon päästä tämä ylellisyys on ohi. Nyt nautin täysin siemauksin.

Sarikin ilahdutti minua ja osti minulle Lahden Sokoksesta Eija Sirjosen Hienoimmat nukkekotini -kirjan. Kirjan hain toissapäivän postista ja olemme sitä Emman kanssa ihastelleet. Näin kirjan Sarilla, kun hän kävi meillä alkusyksystä - tai loppukesästä - miten se nyt meneekään, ja totesin kirjan olevan oikein hyvän. Sari sitten laittoi muutama viikko sitten viestiä, että kirja olisi Sokkarilla vain 8 euroa! Näin näppärästi onnistui kirjan hankinta, Sari postitti ja minä siirsin rahat hänen tililleen. Oli kyllä niin älyttömän kiva, kun Sari muisti minua heti tuon alennuksen huomatessaan. Kiitos!

Viime päivinä olen ilahduttanut itseäni tutustumalla kauniisiin jouluvaihtoihin, joita Lennun ristipistovaihdoissa on vaihtopareille lähetetty. Voi huokaus! Jos ette ole vielä käyneet ihastelemassa, niin täältä niitä löytyy. Itse en tänä vuonna jouluvaihtoon lähtenyt, kun oli tosiaan neljä joulukalenteria ja nukkekotikerhon jouluswap (johon tein 13 lahjaa). Mutta nautin teidän muiden osallistuneiden töiden ihastelusta. Upeita juttuja taas tänäkin vuonna!

Sitten mennäänkin otsikossa mainittuun salapoliisityöhön. Meidän Emma sai Helsingin postileimalla varustetun kirjeen, jossa oli sisällä kiva huopasydän-askartelukitti. Mukana ei ollut minkäänlaista kirjettä tai korttia, eikä kuoressakaan lähettäjän nimeä. Onko kenties joku teistä halunnut ilahduttaa Emmaa? En nimittäin keksi millään kuka sen olisi voinut lähettää. Onhan tietysti mahdollista, että joku sukulaisista on käynyt Hesassa ja postittanut sieltä. Me jatkamme Emman kanssa salapoliisityötä :) Ehkä arvoitus ratkeaa, ehkä ei. Minä kyllä ehdotin hänelle, että ehkä se on vaan kuule tonttu pistänyt sinulle yllätyspostia :)

Jos olet tällä rivillä, jaksoit siis lukea koko pitkän postauksen :) Kiitos siitä, kiva kun kävit blogissani!

Joulukalenteriluukku 15/Maija * Christmas calender day 15/Maija

Maijalta * from Maija
Jälleen odotettu korttikirje sekä kaunista käsinvärjättyä lankaa, puiset kisunapit ja kisunauhaa. Harmi ettei tuo langan kaunis väri näy tässä onnettomassa kännykällä otetussa kuvassa. Kiitos aamupaketista!

Maijalle * to Maija
Aamuhämärissä Maija voisi ehkä sytyttää ruusuisen tuoksukynttilän... Luulenpa, että nämä ovat ihan "maijan näköisiä" kynttilöitä :)

Joulukalenteriluukku 15/Mari * Christmas calender day 15/Mari

Marilta * from Mari
Sain kivoja eläinaiheisia piparimuotteja. Katsokaas kuinka tuo oravan mallinen tervehtii meidän pöytäliinan oravaa :) Kiitos aamun jännityksestä taas.

Marille * to Mari
Ristipistolehti oli tämän aamun lahjani Marille :) Lehdessä on mm. joka kuukaudelle kauniit kukka-aiheiset mallit ja ajattelin, että niistä muutaman (tai osa mallista) yhden yli pistelemällä voisi saada nukkekotiin nättejä kukkatauluja.

Joulukalenteriluukku 7/Minna * Christmas calender gift 7/Minna

Minnalta * to Minna
Tänä aamuna sain langanpidikkeitä, joissa mukana myös magneetti neulaa varten. Oikein näppäriä, joten kiitos taas tontulle :)

Minnalle * To Minna
Minna sai pistelemäni keittiöpurkin, jonka viimeistelin pikkutauluksi. ps. tämä on DIY-vinkki...

12/14/11

Joulukalenteriluukku 14/Maija * Christmas calender day 14/Maija

Maijalta * to Maija
Ihanaa aamua! Tänään Maija lahjoi minua Lizzie Katen mallilla, langalla ja kankaalla. Ei muuta kuin pistelemään, sillä tämä(kin) on malli, joka tekisi mieli heti aloittaa. Maijalla on ollut kalenterissani kaksi teemaa; turkoosi väri ja Lizzie Kate. LK:ta olen saanut malleina, sekä kaikki pistellyt lahjat on olleet LK:n malleista. Kiitos taas!!!

Maijalle * to Maija
Tämä taisi sitten olla viimeinen hattu-juttu. DMC:n ihana mallilehtinen, jossa lankojakin mukana, on hattu-teeman lopetuspaketti. Toivottavasti malli on Maijasta yhtä kiva kuin mitä itse siitä tykkään! Malli on muuten samaa sarjaa kuin Marin saama tuoli-aiheinen mallilehtinen.

Joulukalenteriluukku 14/Mari * Christmas calender day 14/Mari

Marilta * From Mari
Askarteluun nalle-kuvioinen rei'ittäjä :) Kiitos kovasti, tälle on varmasti käyttöä. Kuvat on tänään huonoja, sillä meillä on TAAS muistikortti rikki ja otin kuvat kännykällä.

Marille * to Mari
Sattumaa taas! Marikin sai tämän aamun paketissaan askarteluaiheisen lahjan eli tällaisen kivan kirjan.

Joulukalenteriluukku 9/Niina * Christmas calender day 9/Niina

Niinalta * From Niina
Kyllä on Niinasta tullut sellainen nukkistarvikkeiden taitaja, että! Tänä aamuna sain kauniin tyynyn ja fleecepeiton nukkekotiin. Kiitos!

Niinalle * to Niina
Nyt on Niinakin avannut "saa avata koska vaan" -pakettinsa ja löysi sieltä luistinaiheisen pistelyn :)

12/13/11

Kaksi valmistunutta! * Two finishes

Sain valmiiksi kaksi pussukkaa! Ensimmäisessä kuvassa olevan pussukan tein joululahjaksi ja teksti "Savon bonne mere marseille" vihjaa pussukan sisältöön, joka on marseille-saippua :) Malli on lehdestä Labores de Ana nro 111.

Tämä toinen on Niinalta joulukalenterista saadusta kitistä pistelty tuoksupussukka (eli sisälle laventelia, ruusua tms. ihanaa tuoksua ja pussukka vaatekaappiin tai liinavaatekaappiin). Tykkäsin kovasti tehdä tätä, koska työssä oli pääosin muita kuin ristipistoja, joka oli vaihteeksi oikein mukavaa. Työ oli vähän haastavakin, kun en ole kovin paljon muuta kirjontaa vielä tehnyt. Kiitos vielä Niina kitistä!ps. kannattaa klikata kuva isommaksi, niin erilaiset pistot näkyvät paremmin, samoin helmikukat.

IN ENGLISH
I finished two bags. The first one is for a Christmas gift and inside I shall put that marseille-soap. The second bag is a lavendel-bag for my wardrobe or armoire. This kit I got from Niina in our Christmas calender exchange. I really enjoyed stitching this, because there is a lot of other stitches than cross stitches. It was a bit of a challenge for me too. Klick the picture bigger, so you can see the different stitches and bead-flowers.

Tuoliteeman paljastus! Joulukalenteriluukku 13/Mari * Christmas calender day 13/Mari

Marilta * from Mari
Mari kirjoitti, että tämä oli ensimmäinen joulukalenterilahja jonka hän osti viime vuonna joulun jälkeen välipäivinä :) Kiitos kivoista askartelukartongeista.


Marille * to Mari
Tänä aamuna Marille sitten paljastui tuoliteeman viimeinen paketti. Tuolijuttu sai alkunsa tästä ihastuttavasta peltirasiasta, jonka löysin kirppikseltä ja se oli mielestäni ihan "Marin näköinen". Keksin sitten, että tuolihan on itse asiassa aikas kiva aihe pistelyynkin ja harvinainen, eipä olla paljon näissä rp-vaihdoissa nähty tuolipistelyjä. Tuumasta toimeen ja aloin ideoida pikkupaketteja tuoli-teeman ympärille. Kivaa oli :)

Mutta pelkkää rasiaa en kuitenkaan pakettiin laittanut vaan sisälle laitoin kivoja 1:12 sisustustyynyjä, kauniin ruusurasian jonka sisällä hajuvesipullo sekä kassin. Kaikki on itse tehtyjä!

Joulukalenteriluukku 13/Maija * Christmas calender day 13/Maija

Maijalta * from Maija
Sain toisen Aarikan tontun, kiitos kiitos! ps. vieressä nököttää Emman tekemä söpö tonttu :)

Maijalle * to Maija
Tein Tilda-kankaasta pienen koristekuusen Maijan joulukotia koristamaan. Tämän voi tökätä vaikka joulukukan juurelle.

Joulukalenteriluukku 8/Niina * Christmas calender day 8/Niina

Tänä aamuna oli vuorossa puolikkaista kalentereista Niinan ja sain hyvää oloa teen muodossa, kiitos :)

12/12/11

Joulukalenteriluukut 6-7/Minna * Christmas calender gifts 5 and 6/Minna

Minnalta * from Minna

Luukku 6: Minun ensimmäinen Lilipoints -mallini :) Kiitos!

Luukku 7: Metallilankaa ja nätit nuppineulat. Kiitos molemmista.


Minnalle * to Minna

Luukku 6: Paketista kääriytyi Minnalle Waxing moon designin Autumn Minis -malleja sekä kurpitsa-kangasta, nämäkin taitavat olla lempiaiheita.

Luukussa 7 mentiin myös Minnan yhden lempihahmon teemalla eli lumiukon. Lumiukkorasiasta löytyi lumiukko-nauhoja ja tarroja. Mukana oli myös keräilijälle taas uudet pelikortit (ne ei olleet lumiukkoaiheiset, valitettavasti)

Joulukalenteriluukut 5-7/Niina * Christmas calender days 5-7/Niina

Niinalta * From Niina

Nallelan Martta osaa kuulemma neuloa sukkia :) Kiitos, aivan ihastuttavat sukat ja tumppujen alku oletan...

Pieni jouluinen tähtikoriste. Kiitos näistä!


Niinalle * to Niina

Minä olen vähän jäljessä näiden kuvien esittelyssä, mutta tässä tulee muutama aikaisempikin päivä.

5. luukussa Niina sai ristipistolehden, jossa on paljon eri tyyppisiä malleja.

6. luukussa oli Pentikin possupurkki, jouluista kangasta ja jouluisia nauhoja, mm. piparinauhaa.

7. luukussa Niina sai vanerista tekemäni servettitelineen johon pistelin satumaisen mallin, mutta vähän jouluinen se on kuitenkin. Mukaan löytyi täsmälleen tyyliin sopivat servetitkin!

Joulukalenteriluukut 9-12/Mari * Christmas calender days 9-12/Mari

Marilta * from Mari

Luukku 9: Kivaa kangasta.

Luukku 10: Kaunis peltinen tulitikkurasia. Tämä on tosi nätti enkä ole ennen tällaista tikkurasiavaihtoehtoa nähnytkään :)

Luukku 11: Kivoja kivoja joulukankaita!

Luukku 12: Kissa! Voi kiitos, tykkään niin kissoista ja tämä taitaa olla mun toinen pistelty kisukoriste. Yksi kissataulukin meillä on pojan huoneessa. Sen olen pistellyt jo silloin harrastuksen alkuvaiheessa joskus 2006 ja siltä se näyttääkin :) Kiitos näistä kaikista lahjoista!


Marille * to Mari
Luukku 9: Tämä luukku toi Marille tuoliaiheisia postimerkkejä. Vinkkiä pukkaa :) Mukana oli myös 1:12 kukkaruukku sekä maitokannu.

Luukku 10: Ihastuttava Marjolein Bastinin kehys, johon Mari voi laittaa jonkin sopivan pistelyn.

Luukku 11: Tuoli-teema jatkuu :) mutta ei ole ihan vielä ohi...

Luukku 12: Tämän päivän kalenterilahja oli DIY eli do it yourself. Eilisen tuolitaulun malli löytyy tästä ihastuttavasta tuolikokoelmasta. Ja taitaapa kuulkaa tuoliteema kohta paljastua, sillä tämä oli toiseksi viimeinen...

Joulukalenteriluukut 9-12/Maija * Christmas calender days 9-12/Maija

Maijalta * from Maija

9. luukku: Kaunis kangas, kiva talo-aiheinen pitsi, valkoista pistelylankaa ja haaraniittejä.

10. luukku: Uusi Lizzie Kate malli minulle, jippii.

11. luukku: Kivoja joulutarroja - näille olikin jo tarvetta, kun paketoidessa tarrat vaan hupenee! ja kaunis käsinvärjätty lanka.

12. luukku: Oi miten kiva joulukoriste Lizzie Katen mallista. Huomioikaahan, koristeessa on nauhat tosi hauskasti ja kun se on tuollaista siksak-nauhaa, niin vaikutelma on kerrassaan hilpeä. Ihana koriste, joka päätyi seinälle joulumyymälän yläpuolelle. Kiitos näistä lahjoista taas!
Maijalle * to Maija
9. luukku: Jouluisia kehyksiä ja kuusenkoriste.

10. luukku: Hattuteema jatkui rasiaan, jossa mielenkiintoisia hattujuttuja sisällä.

11. luukku oli viktoriaaninen valokuvakansio, johon Maija voisi kerätä kuvia valmiista töistään. Joitakin jo hänen blogistaan nappasin malliksi :) Hattuteema sai alkunsa yhdestä jutusta, joka ei ole vielä paljastunut, mutta paljastuu ylihuomenna eli 14.12. sekä Maijan omasta kuvasta, jossa hän istuu rannalla pistelemässä lierihattu päässä. Nämä kaksi asiaa naksahti päässäni kohdalleen ja keksin hattuteeman ja samalla tämän valokuvakansion.


Luukku 12 toi toiseksi viimeisen hattuteemaan liittyvän lahjan...

Maija oli avannut myös "saa avata koska vaan" -pakettinsa ja sieltä löytyi joulukoriste (malli JBW)