Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/4/12

Vaihtuvat vuodenajat -vaihto: talvi * Seasons exchange: winter

In seasons exchange I got this lovely stitched box, a snowman chart and very usefull reflector to wear outside in dark evenings. Thank you my secret friend (we get to know our exhange partners in last post which is autumn. The next one is spring and of course summer after that :)

Sain eilen ihastuttavan Vaihtuvat vuodenajat -vaihdon talviosuuden. Vaihto on Pretty exchanges -vaihtoblogin vaihto. Tässä vaihdossa lähetetään neljä pakettia: talvi, kevät, kesä ja syksy. Vasta viimeisessä lähetyksessä paljastetaan kuka on lähettäjä!

Minä sain rasian kauniilla pistelyllä, tykkään erityisesti noista linnuista! Mukana oli vaihdon sääntöjen mukaan jotain ristipistoharrastukseen liittyvää eli tuo kiva lumiukkomalli ja jotain vuodenaikaan liittyvää oli tuo ehkäpä myös itse tehty heijastin. Kiitos näistä salaiselle lähettäjälle oikein kovasti. Ei ole aavistustakaan kuka hän on... Värit ovat myös mieleiset pistelyssä, harmaata, mustaa, sinistä, valkoista... rauhallinen, tyylikäs kokonaisuus.
Rasian kannen pistelystä olisi kiva saada tietää, että kenen malli se on? Jospa lähettäjä vaikkapa anonyymisti sen kertoisi kommenttiin :)

1/3/12

Loman aikana pisteltyjä ja viimeisteltyjä * Stitched while on vacation

First I want to wish you a very good new year!
In these pictures you can see my latest finishes. I love the Snowman by Raymond Briggs. The little snowman and house decoration is from some old The gift of stitching magazine.


Mukavaa alkanutta vuotta kaikille! Täällä blogissani on ollut hiljaista, kun olen pitänyt lomani ajan myös lomaa tietokoneesta. Kun päivät tekee tietokoneella töitä, niin ihan oikeasti siitä on lomilla ihana olla erossa! Jonkin verran olen surffannut sohvalla iPadillani, joten en minä ihan pihalla ole ristipistoblogien kuulumisista :) vaikka en olekaan juurikaan kommentoinut. Olen silti käynyt blogeissanne kurkkimassa.

Lomani meni oikein rauhallisesti, juuri niin kuin toivoin. Olin odottanut lomaa kuin kuuta nousevaa, sillä päivä päivältä ennen joulua tuntui selän kanssa, että en jaksa enää yhtään päivää istua/seistä töissä. Loma oli ihana, rentouttavakin, mutta selän kanssa onkin asiat vähän huonommin. Olen nyt sairaslomalla ja yritetään selvittää miksi selkä ei mene parempaan suuntaan vaan huonompaan (minulla on kyllä omat epäilykseni asiasta, mutta katsotaan nyt). Vaikka pyrin olemaan liikkeessä, touhuilen ja käyn kävelyllä (liike tuntuu hyvältä), välillä on asento väkisinkin vain makuulteen, mutta hei, osaan pistellä siinäkin asennossa, joten no worries :) :)

Näitä pupujussikoita muistan pistelleeni jo keväällä Sarilla rp-tapaamisessa, mutta nyt vasta sain viimeisteltyä. Tein rasian, sillä näitä jouluisia rasioita kyllä meidän perheessä tarvitaan, kun on niin paljon esim. itse tehtyjä joulukoristeita, joita toivon voivani säilyttää huolella. Eikö olekin vastustamaton yhdistelmä, puput ja kärpässienet!


Joulun aikaan pistelin tietenkin heti Leenalta lainaksi saamani Lumiukko-mallin! Näin tämän Marin blogissa, kun Leena oli tehnyt hänelle lahjaksi ja ihastuin niin, että kysyin malttaisiko Leena mallia lainata. Ja nyt minullakin on oma ihana Lumiukkoni!Takana on tummalla yö-taivaalla lumihiutaleita eli sininen kangas valkoisilla pilkuilla :)

Loman aikana pistelin myös tämän pikkutyön, jonka malli on jostain vanhasta The gift of stitching -lehdestä. Malli on vuodenaikamalli, josta pistelin talven.Takana varmaan joulukuustamme nakertaa tämä söpö orava.

Nyt on vielä työn alla yksi Prairie Schoolerin pukkityö, mutta ehkä sitten pidän pienen tauon joulupistelyistä. Nyt on vain ollut ihan käsittämätön draivi pistellä joulua! Seuraavana työn alla on Irmelin ystävänpäivävaihto ja vuodenaikavaihdon kevätosuus. Meille tuli myös maaliskuulle hääkutsu, joten häälahjakin pitäisi kai ehtiä pistellä!

Loppuun vielä pari pientä joululahjaa. Petteri Kaniinin sai sisareni, Beatrix Potter -fani hänkin :)

Lumiukkokoriste meni kummitytölleni. Tämä on Marilta joulukalenterivaihdossa saamastani Prairie Schoolerin pikkumallit-sarjasta (vähän muutin kaulaliinan väritystä, kun halusin kimalletta mukaan :)


Mahtavaa uutta vuotta kaikille!!

ps. sain tänään Vaihtuvat vuodenajat -vaihdon talviosuuden ja se on ihastuttava. Mutta kuvia ja selostusta joudutte nyt odottamaan huomiseen...

Kirjaostoksia * Some book shopping

Viime aikoina on posti kuljettanut muutamia ristipistokirjoja meidän osoitteeseen.

Tänään tuli Huutonetin kautta ostettu aivan ihana enkeli-kirja. Minulla on tätä sarjaa ennestään kaksi kirjaa ja kaikki ovat ihan huikean ihania!

Village scenes -kirja on E-baystä ja Beth Russelin upea kirja Huutonetista.

Nämä olivat joululahjoja itselleni.

Mini cushions -kirja on myös joululahja itselleni. Kirjo punaista, valkoista, sinistä -kirja on joululahja äidiltäni.

Joululahjoja on niin kiva ostaa myös itselle! Ja senhän monet meistä pistelijöistä todellakin tietää :) Muistelen, että myös ainakin Outin ja Piken blogeissa oli esittelyssä aika isot joululahjaostokset itselle... :) :)


IN ENGLISH:
It is so nice to buy Christmas presents for self :) I know many stitchers do that. Or that is one way to explain shopping...

Joulukalenterin viimeiset päivät * The last Christmas calender gifts

Heippa kaikille! Esittelenpä pidemmittä puheitta vuoden 2011 joulukalenterilahjoista 24. päivän luukut jotka kalenteripareilleni annoin :) Sen jälkeen kuvia muista kalenterilahjoista viimeisiltä päiviltä ennen aattoa, sekä tietenkin saamani upeat lahjat!

Ps. uskomattomat nukkislahjat täällä.

Niina sai valokuvakansion sekä Just Nanin Wintry mix-mallin.

Maijalle pistelin viktoriaanisen kengän, jonka viimeistelin vanulappupussukaksi :) Lisäksi Maija sai söpön joulupupukitin.

Minna sai tyynyn, jota voisi ehkä pitää muulloinkin esillä kuin vain jouluna... sekä myös Just Nanin Wintry Mix-mallin.

Mari sai pienen laatikoston lisukkeineen sekä myös em. Just Nanin Wintry Mix-mallin. Laatikoston pistely on omasta mallistani "Every time is stitching time".


MUUT VIIMEISTEN PÄIVIEN KALENTERILAHJAT

Maijalle * to Maija
Luukku 22, käsinvirkattua pitsinauhaa (ei minun virkkaamaani :)
Luukku 23 sisälsi nätin lautasen vaikka kynttilöiden alle sekä nalle-servetit.

Niinalle * to Niina
Kaksi viimeistä ennen jouluaattoa, nappilaatikko ja Hardanger ohjelehtinen + lankoja.


Marille * to Mari
Luukusta 22 Mari sai nätit Pentikin joulumukit.
Ja toiseksi viimeinen luukku paljasti kauniin valokuvakehyksen.

Minnalle * to Minna
Kaksi viimeistä ennen 24. päivän lahjaa olivat nappilaatiko ja vintage-kuvakangas sekä käsin virkattua pitsiä Pentikin rasiassa.
JA LOPUKSI IHAILTAVAKSENNE SAAMANI IHASTUTTAVAT VIIMEISTEN PÄIVIEN SEKÄ JOULUAATON LAHJAT

Maijalta * from Maija
Sain lisää pikkuruisia lankakeriä sekä virkkuukoukku ja 24. päivän lahja oli ihastuttava nalle, jonka hameen helmaa olen jo alkanut kirjailla :) sekä mieluinen Aarikan käsikoru!Marilta * from Mari
Nukkekotiin ihanuuksia, nätti pistelty joulukoriste sekä 24. päivän lahjaksi ihana pistelty laatikko, joka kätki sisäänsä kaikenlaista aarretta!
Kirsikan vessassa ei vielä ollutkaan wc-harjaa!

Musta käsilaukku on Marilta, virkatun sain sisareltani, eli nyt on Kirsikalla laukkuja moneen lähtöön :)


Laatikon sisältö pisti pään sekaisin! Sain mm. saman orava-mallin, jota olin jo Outin blogissa ihaillut!

Niinalta * from Niina
Uskomattoman upea pöllö-rasia. En voinut millään keksiä mistä Niina on tämän löytänyt, mutta asiaa kysyttyäni sain tietää, että Venäjän-matkalta tuli hankittua :) Pöllön sisällä oli silkkinauhoja - nämä ovatkin tarpeellisia silkkinauhakirjonnassa.


Minnalta * from Minna
Sain Minnalta nätin pistellyn rasian, joka oli täynnä Fazerin sinistä. Suklaat siirsin kulhoon ja näin sain kuin tilauksesta ystäväni minulle joululahjaksi tekemille lautasliinarenkaille säilytysrasian!Kuten olette voineet kuvista nähdä, saamani joulukalenterilahjat ovat olleet niin ihania, upeita, että sanat eivät riitä. Siksipä sanonkin vain yhden sanan Minnalle, Niinalle, Marille ja Maijalle ja se sana on KIITOS!