Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

8/26/11

Perjantaita!

Heippa,
ilmoittelin Pretty exchanges -blogissa emännän vaihdoksesta, käykäähän lukemassa!

Mitäs muuta tähän perjantaipäivääni kuuluu... tänään tuli Marie Claire idees -lehti. Kuvassa näkyvät myös Doloresista tulleet 2 mm silkkinauhat sekä Eurokankaasta ostamani kankaat, joihin aion silkkinauhakirjoa. Mutta kumpaan sitä nyt sitten keskittyisi?? Lehdessä oli taas niin ihania ideoita, mm. kivoja ompelijan lokerikkoja (alempi kuva).


Sisareni soitti juuri, että iltapäivällä lähdemme Riksuun isolle (ja hyvälle!) kirpparille. Tosi kivaa! Tuommoinen reissu on minulle kuin lomamatka. Yksin en uskaltaisi lähteä Riihimäellekään ajamaan vaikka matka kestää vain 20 minuuttia (ja saisin jo autossa istua n. 45 min. yhteen putkeen). Tuolta kirpparilta olen aina tehnyt hienoja lahjalöytöjä mm. vaihtoihin ja nyt tietysti toivon myös tekeväni minilöytöjä. Nukkisblogissakin on kaikenlaista uutta ihanaa, käy katsomassa!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

8/23/11

Kiva päivä Sarin kanssa

Sari kävi meillä kylässä ja toi tullessaan ihanat tuliaiset! Itse tehtyä hilloa, villasukat, kirjontalankaa, kynttilän ja lisäksi sain valita Iskun kangasmalleista mieleisiä nukkekotia varten. Kävi kyllä aikamoinen onni, sillä olin eilen lukenut Maijan kirjeestä hänen uusista ihanista villasukistaan ja harmittelin, kun ei minunkaan lähipiirissä neulota. Aamulla mietin, että kehtaisinko Sarilta pyytää, että hän kutoisi minullekin sukat! Minulla on vain punaiset Virpiltä saamani kauniit sukat ja nyt nämä ihanuudet siniset. Kiitos Sari!!

Emma sai nukkekotiin pari mattoa ja pieniä pöytäliinoja, joista totesimme, että ne käyvät varmaan myös kakkupapereista :)

Meillä oli tosiaan mielenkiintoista tutustua toisen töihin (joita Sarilla oli valmiina/viimeistelemättöminä tietenkin enemmän kuin minulla ja isompia (tämä vanha virsi :), lehtiin, kirjoihin ja tietysti toisiimme :) Kiitos kivasta päivästä ja terkkuja Neiti Koiralle!

8/22/11

Tekeleiden kuningatar 2011 * Not so good

Ajattelin tehdä iPAD:lleni säilytyssalkun/pussukan. Kaupastahan noita saisi, ja hienoja, ajattelen nyt. Aiemmin ajattelin, että teen itse, saan hienomman ja yksilöllisen. Sieluni silmin näin hienon iPAD-pussukkani. Se ei ole tämä kuvassa näkyvä: Tai oli se sieluni silmin näkemäni pussukka tuon tapainen, tuohon pilkulliseen kangasreunaan asti nimittäin. Se on lisätty pakosta, koska pussukka oli liian pieni eikä iPAD mahtunut siihen! Harmi-itkuakin tihrustin, mutta kun en ole kovinkaan hyvä ompeluhommissa, tuon pussukan tekeminen oli aikaa vievää ja vaikeaa ja kun se lopulta piti purkaa ja lisätä asiaankuulumaton jatko-osa, niin oli siinä suru puserossa, kun samalla karsiutuivat mielikuvat hienosta pussukasta.Olen sitä mieltä, että ansaitsen päästä edes ehdolle tekeleiden kuningattareksi 2011 (hei, perustetaanko sellainen kilpailu :) Tekeleeksi tämän tunnistaa siis tuosta jatko-osasta, josta heti näkee, että jotain on mennyt pieleen. Lisksi tekeleen tunnusmerkit täyttyvät pussukan yläreunassa, joka on jatko-osan takia 5 cm auki ja iPAD pilkottaa näkösällä.

Ehkä joskus teen uuden, siis haluaisin kunnon pussukan iPAD:lle (ellen sitten totea, että tää oli tässä ja menen kaupasta hakemaan), mutta tästä toipumiseen menee tovi.

PS. Olin mitannut ja tarkistusmitannut. Minulla ei ole mitään selitystä sille, miksi pussukasta tuli liian pieni.


EDIT 23.8.
Kiitos Sari tästä!! (ps. muut, lukekaa Sarin kommentti, niin ymmärrätte kuvan arvon :)IN ENGLISH

I wanted a fine bag for my iPAD. I thought I should make one myself so it would be personal, but the result was awful. The polkadot fabric was not there in the first place :( But when my bag was ready, my iPAD did not fit in it! And I did measure, so I don´t understand how come it was too small. So I had to add fabric (polkadot) and because of that the zipper is too short :(Maybe it is better to buy one from a shop! It takes a while for me to recover this...