Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

5/20/11

Viimeisimmät kuulumiset

Heippa kaikille! Täällä blogissani on ollut hiiren hiljaista ja monet ainakin Facebookista lukeneet tietävät, että olen sairaslomalla selkäni takia. Tarkemmin ottaen iskias-vaiva, joka on nyt niin paha, että itku meinaa päästä päivittäin eikä välttämättä kipujen/särkyjen takia, vaan turhautumisen takia. Olen kuin vanki tässä kropassa särkyjen kera. En voi istua juuri lainkaan (siksi en ole netissäkään notkunut), seisoa voin jonkin aikaa - onneksi, sillä olen saanut vähän pisteltyä! Kävely on ihan jees. Mutta tällä yhtälöllä varustettuna hirvittää tuleva maanantai, jolloin palaan töihin. Tiedän, saan sairaslomaa lisää kyllä, mutta aion maanantaina kuitenkin mennä töihin ja katsoa pahimmat jutut alta pois ja yrittä vaikka hampaat irvessä josko pystyisin jo normielämään.

Täällä päivät yksinäni kotona eivät ole niin houkuttelevia kuin moni luulisi. Olisihan se kivaa, jos olisin kunnossa ja voisin tehdä kaikenlaista. Mutta onneksi on ollut myös piristäviä hetkiä. Tarja lähetti minulle yllätyspostia! Hän muisti pöllö-tykkäämiseni ja kun hän oli siivonnut rp-tarvikevarastoaan ja päätti luopua joistakin malleista, hän lähetti minulle nämä pöllö-mallit ja toivotti pikaista paranemista. Voitte arvata, että tulin iloiseksi, todellinen ylläri keskelle mun masentavaa päivääni. Kiitos Tarja, olet ihana!Jo viime jouluna, kun Tarja blogissaan esitteli valmistuneita joulukorttejaan, jotka ovat täällä, ihailin nimenomaan noita pöllöjä. Ja nyt voin niitä itsekin pistellä. Ah onnea.

Postin auto ajoi pihaan
Toinen piristävä hetki oli, kun katsoin ikkunasta, että Postin auto ajoi meidän pihaan. Minä ihmettelin, että mitäs nyt ja ajattelin, että ei voi olla vielä ne Ranskasta tilaamani lehdet! Tilasin ne vasta viikko sitten, ne ei voi olla vielä perillä (edellisen kerran kesti kuukauden, mutta silloin olikin se postin moka, jos muistatte... tarina täällä). Mutta kuulkaa, kyllä ne oli ne ranskan lehdet. Olin aivan onnesta soikeana ihaillessani saalistani ja siinä ne jalan säryt vähäksi aikaa unohtuivat. Lehtien hinnat oli 5.90-6.90 euroa!

Tämä setti, jossa lehti, kirja ja kangas-koriste -setti, maksoi 9.95 euroa. Lehdessä on kivoja malleja esim. Emman leikkimökkiin (tyynyiksi, tauluksi) ja kirjassa pieniä puutarhamalleja.

Tässä kirjassa on kuva kuvalta ohjeita erilaisiin viimeistelyihin, esim. tuolinpäällinen, kirjanmerkki, pussipiilo, taulu, "kulho", tyyny jne. Kirjan hinta oli 9.95 euroa.Esimerkki:

Jonkun lehden mukana tuli vielä mallivihkonen, jossa on merellisiä aiheita ja erityisesti ihastuin aukeamaan, jossa on postimerkkiohjeita!


Ranskalainen lehtiapajani on ZePresse ja olen sieltä siis pari kertaa tilannut osaamatta sanaakaan ranskaa, mutta kuten näkyy, hyvin on sujunut :) :)

Pisto pistolta seisaalteen
Mutta olen minä pistellytkin ja seisoma-asennossa :) Sairaslomani alussa ajattelin pistellä Hedgerow:n kevään. Ajattelin, että se olisi ihana väreiltään ja varmaan sopisi mielialaani vähän kohottamaan. Mutta huomasin, että apua, en ollut pistellyt vielä talveakaan! Eli vain syksy oli valmiina ja ennen kuin annoin itselleni luvan pistellä kevään, piti hoitaa tuo talvi alta pois. Nyt on molemmat valmiit ja alemmassa kuvassa oleva kesä odottaa vuoroaan. Tästä tulee ihastuttava taulusarja meidän olohuoneeseen :) Nämä ovat kittejä, joissa aida-kangas ja langat mukana, mutta minä - tietenkin - vaihdoin kankaan ja pistelin 28 count pellavalle.Ihmettelin muuten, että miksi kaikissa kolmessa, jotka olen pistellyt, loppui joissakin väreissä lanka kesken. Jos niin olisi käynyt yhdessä kitissä, niin en ehkä olisi ihmetellyt, sillä sattuuhan sitä, mutta että kaikissa... Kolmatta tehdessäni jopa luin sitten ohjeen! Ja siellä sanotaan, että pistellään yhdellä langalla :) Heh heh, käyttäydyin kuin miehet, jotka eivät ohjeita lue koskaan - tai lukevat, kun on myöhäistä.

Kun olin pistellyt pari vuodenaikaa, tuli sellainen olo, että haluan tehdä jotain kivaa ja simppeliä. Vuodenajoissa nimittäin oli aikamoinen laskeminen ja värien vaihtelu. Niinpä päätin tehdä punaiseen kehykseen jonkin jouluisen pistelyn. Kisu ei ehkä ole sinällään kovin jouluinen, mutta kun se sai kaulaansa jouluruusun, niin jouluinenhan siitä tuli :)

Eilen aloitin floballe pupujussikoita. Nämä on lutuiset, mutta en vielä tiedä minkälaiseksi lopputuotteeksi tämä päätyy (taulu, tyyny tai jotain muuta...)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Bling bling -vaihto

Ruusunpuna on saanut Bling bling -vaihtoni ja minulla oli kunnia olla hänen ensimmäinen vaihtoparinsa - eli tämä oli nuoren naisen ensimmäinen vaihto. Kivasti oli äiti Lumivalko blogissaan kirjoittanut vaihdosta, käykäähän lukemassa :)
Minä ajattelin, että jos Ruusunpunalla ei vielä ole neulavihkoa, niin kyllähän sellainen täytyy kaikilla pistelijöillä olla, joten päädyin neulavihkoon. Puudeli on pistelty pörrölangalla, reunat DMC:n kimallelangalla. Malli on Cross Stitcher -lehdestä 229. Mukaan laitoin myös vaal.punaista ja vaal.vihreää kimalleaidaa sekä kimaltavaa pellavakangasta, joka on samaa, kuin mihin neulavihko on pistelty. Kimaltelevat kynsiviilat osuivat kaupassa kohdalle ja ne oli pakko ostaa tähän mukaan :)

Tämä oli kiva vaihto, kiitos Sarille ideasta! Muut bling bling -vaihdot löytyvät Pretty exchanges -blogista, kunhan kuvia alkaa sähköpostiini tippumaan.