Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

11/29/12

Pukkini mun * My Santa

Hei,
ihana vanhanajan pukkini on valmis! Viimeistelin työn tällaiseksi pikkutauluksi, "pinkeep"-tyylillä. Malli on Prairie Schoolerin Santa&Friends mallikirjasesta, book no. 110. Kangas on Sparkliesin 28 count pellavaa, jossa kimalletta mukana. Kangas oli tuollainen pieni pala. Ostimme Annin kanssa noita paloja eri väreissä Lontoon messuilta viime vuonna.
Tykkään tästä kovasti ja laitoinkin sen heti esille. Saa Joulu jo kotona alkaa näkymään! Olen myös vaihtanut keittiöön punaiset kapat ja laittanut vähän valoja ym. esille. Joulukoristeet viljelen sitten ensi viikolla, jotta lauantaina 8.12. on kivat pikkujoulufiilikset, kun meillä on rp-pikkujoulut :)

Ps. pukin alla näkyvä vihreä virkattu pitsiliina on tätini tekemä. Epäilen värin perusteella, että tuo on tehty 1970-luvulla. Minulla on monta tätini tekemää pitsiliinaa ja jopa parisängyn peite. Ne on tosi kauniita. Hänellä oli Tampereella kukkakauppa ja aina välillä siellä oli tovi aikaa virkata, eli tämäkin liina on tehty kukkakaupan takahuoneessa :)


Muistaako kukaan enää, että minulla on työn alla iso pistely, Curious Cub? Ehkä monet on ajatelleet, että sinne se hautautui tekemättömien kasaan! Pari kuukautta tuo työ on ollut aika vähällä huomiolla johtuen mm. jouluvaihtopistelyistä, jotka oli tietenkin etusijalla. Mutta olen minä sitä saanut tehtyä ja elokuussa jäljellä olleet 51 266 pistoa on vähentynyt jo 46 639 pistoon! Eli olen kuitenkin 4627 pistoa tehnyt tässä muutaman kuukauden aikana :)

Eilen katselin mallin kuvaa, kuinka söötti karhun pentu onkaan ja ajattelin taas, että tämän kyllä teen valmiiksi vaikka siihen menisi vuosia (mikä on siis varsin todennäköistä tällä tahdilla :)


HI!
I finished my Prairie Schooler Santa! I love it :)
The chart is from book no. 110 "Santa&Friens" and fabric is Sparklies´s glittering linen 28 count. Under the Santa there is green croched table cloth made by my aunt in the 70´. I have many table cloths made by her, all beautiful. But in this one, I especially like the retro colour!

Do you remember my big work, Curious Cub? I have now stitched it for 4627 stitches and there is 46 639 to go!

Yesterday evening I was looking at the picture of the cub, how cute he is and I was thinking this one I am going to finish even it takes years! It´s going to be a great picture on our wall.

Have a nice day!
Kirsi

11/27/12

Kirppislöytönä Partylite piparkakkutalolyhty * Find from fleamarket; Partylite´s Gingerbread house

Hei!
Tänään kävin postireissulla myös parilla kirpputorilla ja kohdalleni osui nätti Partyliten piparkakkutalolyhty. Minä en Partyliten tuotteista tiedä mitään, mutta tiesin kyllä kenelle soittaa! Eli linja auki Maijalle ja konsultaatiota, että oliskos 10 euron hinta tällaisesta sopiva. Koska Maija sanoi hinnan olevan ok, niin piparitalo lähti sitten meille. Ostin sen Emmalle, mutta sovimme, että se voi olla tuossa keittiön tasolla, niin saadaan sitä siinä ihailla.

Netistä löysin Partyliten kuvaston eikä ainakaan siinä ollut tätä myynnissä, joten taitaa olla jotain vanhempaa mallistoa. Kiitos Maija, kun kehoitit ostamaan, nyt meillä on kiva uusi tuikkulyhty!Tänään olen viimeistellyt kaksi joululahjaa ja huomenna toinen lähteekin postitse kohti määräänpäätään. Vielä tämän illan aikana olisi tarkoitus viimeistellä tämä Lumiukkopistelyni ripustettavaksi koristeeksi (eli roikoksi :)
Siitä tulee kaveri viime vuonna tekemälleni koristeelle. Tykkään niin kovin tuosta Lumiukosta ja pojasta, jotka Jouluyönä touhuavat salaisia retkiään :)
Saas nähdä saanko teille jo tänä iltana kuvan valmiista työstä, mutta viimeistään sitten huomenna.

EDIT 15 minuuttia myöhemmin :)
Toinenkin Lumiukkokoriste valmiina ilmoittaa onnellisena Kirsi.
Hi! Today I visited flea market and found this cute Partylite´s gingerbread house for rush light (we use the ones with battery, not real ones). I do not know these Partylite items, but I sure knew who to call! I called Maija and asked for her help. She told me 10 euros is okay price for that and so I bought the house. I bought it for Emma, but we agreed the house is staying at the kitchen so we can admire it. It´s very nice! Thanks to Maija I bought it :)

Today I am going to finish the other Snowman for a hanging decoration. The on that is in the picture and is ready, I did for last Christmas. I just love this Raymond Briggs´s Snowman and the little boy and how they do their secret flight at the Christmas night :) Let´s see if I get to show you picture of the finished work tonight... but if not, tomorrow then.

EDIT actually only 15 minutes later, my Snowman is ready as you can see above :)