Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/15/11

Ristipistohassutus päivä 14 * Crazy January challenge day 14


Sekä 40 cm leveä poltetun oranssin värinen pellavanauha että kirja Zauberwald ovat Handarbeiten pusteblumesta (oikein kiva saksalainen nettikauppa). Aloitus on tässä, mutta itse työ jää loppukesäksi pisteltäväksi, teen tästä meille taulun ja valmistuminen alkusyksyllä on hyvä ajankohta, väritkin ovat niin sykyiset :)
*****
Both the linen and the chartbook "Zauberwald" are from Handarbeiten pusteblume. I am going to finihs this as a picture (autumn).

1/13/11

Ristipistohassutus päivä 13 * Crazy January Challenge day 13


Tänään aloitin Beatrix Potterin Bunny birth samplerin, jonka mieheni sisko valitsi kesäkuussa syntyvän vauvan tauluksi. Tämä on tosi suloinen! Pistelen valkoiselle 28 count pellavalle, peruskauraa siis :)
*****
Today´s beginning is Beatrix Potter´s Bunny birth sampler. Ny husband´s sister is having a baby in June and she picked this one. It´s a very cute char :)

1/12/11

Ristipistohassutus päivä 10 on lahja * Crazy January challenge day 10 is a gift


Onko kukaan ihmetellyt, missä on ollut päivän 10 malli tai kuva edistymisestä? Tätä olen pantannut sen takia, että viimeistelin tämän pikkulahjaksi Niinalle :) Siksipä en voinut kuvaakaan aiemmin täällä esitellä. Niina otti - taas - minut mukaan Casa Ceninan kimppatilaukseen, joten halusin hänelle jotain kivaa laittaa kiitokseksi vaivannäöstä.
Pussukkaan piti tulla vetoketjukiinnitys, mutta eipäs tästä kaupungista löydykään niin lyhyitä vetoketjuja :( Päädyin neppariin, joten viimeistely ei niiltä osin ollut mitä piti, mutta siltikin pussukka on tosi veikeä ja iloisen värinen. Tuo DMC:n 4200 värin lanka keltaiselle pellavalle on sellainen yhdistelmä, että on ihan pakko itsellekin pistellä jotain, se on niin piristävä ja kaunis setti. Saksien malli on jälleen ammennettu yksiväristen mallikirjojeni uumenista.

Pussukan toinen puoli on ihastuttavasta vintage-aiheisesta kankaasta ja siinäkin on sakset :)

* * * *
This little pouch is a gift for Niina for taking me along her Casa Cenina order :) I really like the colours of this pouch, so much, I just have to stitch something for my self too with DMC 4200 thread and yellow linen fabric.

Ostoksia Sew and so:lta ja Casa Ceninasta

Yhden yön surffailun tulokset Sew and so:lta ovat tässä :) Ready to stitch -pupu tulevalle sukumme jäsenelle (miehen siskon vauva syntyy kesäkuussa), aivan ihanat pellavakankaat; Zweigart 28 count cashel linen Vintage blue sekä lisää valkoista kimallepellavaa, jota paljon käytin joulutöissä eli 28 count cashel linen pearl flecked white. Ja toipa posti lisää kuviollista pistelykangastakin eli Zweigartin 14 count Caron aida blue chech ja pink check. Näistäkin saa jotain kivaa vauvalle ja yksi ajatus on myös tehdä meille kylppäriin "kori". Dimensionin hääaihemalli on menossa häälahjaksi.

Nämä tulivat Casa Ceninasta Niinan kautta (kimppatilaus). Isabelle Haccourt-Vautierin ja Catherine Angelun kirja Au fil du temps qui passe ja lehdet Mains&Merveilles numerot 36, 42 ja 80. Tilasin myös herkullista muffini-kangasta ja lisää minulla jo ennestään olevia kankaita vintage-ompeluaihe sekä talvinen lintu-kangas. Beatrix Potterin syntymätaulu on myös tulevalle vauvalle ja mieheni sisko on itse mallin valinnut - hänkin niin tykkää pupuista.


Tässä vielä lähikuva mallista "Not tonight dear, I´m stitching". Ihan pakko tehdä tämä meille! Onneksi mieheni on huumorintajuinen :) Toisaalta, tämä sopii myös lapsille, joinakin iltoina äiti ei ehdi tai halua tehdä muuta kuin pistellä.

1/11/11

Ristipistohassutus päivä 11 * Crazy January challenge day 11


Tämän päivän malli on Lizzie Katen Save water. Ihan vain meidän teineille kylppäriin pikkumuistutukseksi - josko sitä tulisi mieleen suihkussa käytetyn ajan, tai siis veden, ajatteleminen :) Kangas on todella kaunis Zweigartin 28 count cashel linen vintage blue.

* * * *
Today´s chart is Lizzie Kate´s Save water. I am going to hang it in our bathroom to remind our youngsters not to spend so much water in shower. The fabric I am using is very beautiful Zweigartin 28 count cashel linen vintage blue

1/10/11

Linnusta tuli kukkaro :) * A bird purse


Ristipistohassutuksen 9. päivän malli oli siis yksivärinen lintu kuviolliselle aida-kankaalle. Lopputulos on tosi herkullisen värinen, niin keväinen&kesäinen, että ihan aurinkoa kaipasin sitä pistellessä. Eilen illalla pistelin myöhään ja tänään loput + viimeistely. Vien tämän töihin kahvikukkarokseni - voivat sitten työkaverit huokailla :) Kukkarossa on vetoketju, mutta eipä taida kuvassa näkyä.

Jotkut aiemmassa aiheen postauksessa kirjoittivatkin kuviollisesta aidasta... kuten näette, yksiväriset mallit tosiaan niissä toimivat oikein hienosti. Ja kun vaihtaa väriä, niin taas on eri näköinen lopputulos. Minä en aidasta muuten tykkää, mutta olen jotensakin hurahtanut näihin kuviollisiin. Minulla on yksi vaaleanpuna-pinkki yhdistelmä odottamassa (kuviollinen aida + kuviollinen kanttinauha) ja sormet syyhyä nyt sen perään. Täytyy vain malli keksiä ja nimenomaan se, että mitä siitä lopulta teen! Odottelen yhden yön tuloksia Sew&so:lta ja sieltä on taas tulossa ihan erilaista kuviollista aidaa, mitä minulla ei ennestään ole ollut, enkä ole luonnossakaan nähnyt. Niin, siis yhden yön tulos = surffailin yöllä ja intouduin tekemään ostoksia, kun Nukkumatti oli mitä ilmeisemmin ajanut meidän talon ohi :)

* * * *
I finished my day 9 chart for a purse. Patterned aida is great with one colour charts!

Syntymäpäivälahjani Outille * My birthday gift for Outi


Outin kanssa meillä on privavaihto syntymäpäiväteemalla. Outin synttäri ajoittuikin näin vuoden alkuun ja pääsin häntä siis onnittelemaan! Lahjan teemaksi muodostui vintage ja ompelukone, joista aiheista Outi tykkää. Ja koska minä tykkään kierrätyksestä ja aina koluan kirppareita, löysin tuon kotimaisen vanhan Atlas-langan. Siitä sain idean tehdä taulun, johon pistelin ompelukoneen ja lanka yhdistyy siihen.

Paketissa oli myös Violariumista tilatut pisteltävä pellavainen keittiöpyyhe ja pieni ompelukonekoriste, Casa Ceninasta tilasin uutuuskangasta Vintage-ompelu -teemalla ja Prairie Schoolerin mallilehtisen. Rautakaupan poistokorista löysin boordin, jossa on täydellisesti tämän paketin teemaan sopiva aihe eli lankapuolia. Voitte arvata, että hihkuin ääneen, kun löysin tuon boordin, mikä ihana lisä tähän pakettiin :) Voihan Outi toki boordin liisteröidä työpisteensä seinään, mutta uskonpa, että hän taitavana askartelijana löytää sille muutakin käyttöä :) Kuvassa näkyvä kangassydän ei ole minun tekemäni, vaan sekin on kirppikseltä ja sopii ihanasti paketin väreihin.

LähikuviaKorttiin pistelin ruusun. Sain Leenalta jouluvaihdossa ihanan ruusumallikirjan, ja siellä on paljon erilaisia ruusumalleja. Tämmöinen yksivärinen malli on tosi näppärä ja nopea tehdä kortiksi.

Ristipistohassutus päivä 9 * Crazy January challenge day 9


9. päivän hassutusmalli on lintu ja tämä on ilmaismalli jostakin netistä... en vain enää muista mistä napattu. Pistelen kuviolliselle aidalle ja tarkoitus olisi tehdä tästä kahvikolikoille kukkaro töihin.
* * * * *
Day 9 chart is a freebie (I don´t remember who´s chart this is...). I am stitching on patterned aida and I am going to finis this as a purse.