Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/14/11

Nukkekotiharrastuksemme rönsyilee - nyt tehdään Nallelaa! * Teddy bear´s house

Niinpä! Ei ole vielä nukkekotiakaan, kun en pysty istumaan autossa emmekä pääse ostoksille. Mutta toki täällä on jotain tehty sisustuksen eteen, siitä kuvia postauksen loppupuolella. Mutta eipä voi suunnitelmallisuudesta meitä kehua. Me poukkoilemme asiasta toiseen - no, aihe pysyy samana, mutta nyt mennään ihan toisenlaisessa kodissa, nimittäin nalle-kodissa. Kaikki alkoi siitä, että kirpparilla ostoskassiini päätyi Bukowskin nalle. Ja koska minulla on ihastuttava kirja (kuvia postauksen lopuksi), josta olen hakenut ispiraatiota Nallelan perustamiseen, karkasi mopo tänään käsistä ja päädyimmekin Emman kanssa työstämään Nallelaa. Tein samaisella kirpparilla myös hienon astiakaappilöydön, joten alku oli mukava. Ja tämän illan aikana onkin saatu paljon aikaan. Intoa kun riittää, niin tulostakin syntyy :) Ja toisaalta, kun löytyy luovuutta, niin silloin tehdään mikä hyvältä tuntuu. Varmasti molemmat projektit meillä edistyy rinta rinnan.

Tässä siis nalle, joka vei meidät "väärille urille" :) Ihanasti toki.Nalle vastaa vihreässä neulotussa koltussaan ja ruusuissaan niin täydellisesti mielikuvaani siitä, miltä Nallela näyttää, että pakkohan hänet oli ostaa (4 e) ja aloittaa tämäkin projekti. Nallela tulee näyttämään ruusuiselta, värikkäältä, iloiselta, ruudulliselta, raidalliselta, raikkaalta ja kodikkaalta... Siellä on paljon tavaraa ja yksityiskohtia, Tila-ohjelmassa varmasti sanottaisiin, että sisustus on runsas :) Tämän kaiken näemme Emman kanssa niin sanotusti sielun silmin ja aikanaan, kun Nallela edistyy, tekin pääsette sinne kylään kuvien kautta.

Löysin kirpparilta siis myös tämän teelaatikon (3 e), joka meillä käännettiin kyljelleen, tuunattiin pitsillä ja näin nalle-rouva sai astiakaapin. Laitan vielä isot puuhelmet jaloiksi, kunhan pääsen ostoksille.

Tästä pahvilaatikon kannesta tein nalle-rouvalle ja vielä kateissa olevalle nalle-herralle parisängyn. Sängyn jalat leikkasin talouspaperirullasta (jalathan eivät näy).

Ompelin myös kaikki petivaatteet. Sängyn päädyn aion vielä koristella kukkaköynnöksellä.Ylpeänä voin kertoa, että ohjeita ei sänkyyn ollut, vain sopivan kokoinen kansi, joten ideoin itse ja se oli kyllä ihan helppoa. Näitä on paljon helpompi askarrella kuin 1:12 tarvikkeita, joka on aikamoista näpertämistä - mutta hauskaa sekin. Ja voi kuinka kivaa on selata kaikkia ihania kankaita ja valita sopivia, tulee ihan hyvälle mielelle pelkästään kauniiden kankaiden hypistelystä :)
Niin, nalle-herra on kateissa sen takia, että häntä ei ole vielä hankittu. Nyt alamme pitää silmiä auki kirppareilla ja kaupoissa.

Yöpöydän tein tästä kirpparilta joskus ostamastani pahvipurkista, jonka kannen voin sitten hyödyntää johonkin muuhun huonekaluun tms.

Rouva on kovasti iloinen myös uudesta yöpöydästään :)


Meillä on myös tyttö-nalle ja vauva-nalle, jolle Emma ompeli näin hienon tilkkupeiton!

Tyttö-nallen Emma on joskus saanut sisareltani. Hyvä ettei hän koskaan heitä mitään menemään kysymättä, olisko tarvetta! Tytön hame kylläkin näytti vähän aneemiselta...

Nalle-tyttöhän näyttää nyt ihan erilaiselta! Vain kolme ruusuketta, yksi rusetti ja kangasliimaa :)

Kerron lisää Nallelasta, kun projekti etenee!

Nukkekoti
1:12 nukkekotiimme olen työstämässä villamattoa. Tästä tulee ihan "oikean näköinen".

Tein myös tämän maton ja tyynyt, mutta nämä eivät tule meidän nukkekotiimme (ei ole meidän tyyliä).

Emma tilasi minulta nukkekodin saliin kalliin ja upean maton :) Huh huh. Tässä sitä kuulkaa saa pistellä. Teen Floballe yhden yli, pistoja 159x135, on hidasta, kun en "näe"... Mutta tästä tulee kyllä sitten upea ja talon väki voi leveillä kuinka kalliskin se on ollut, tuotu laivalla jostain kaukomailta... Vaihdoimme maton värit sopimaan paremmin sohvaamme. Maton malli on kirjasta Miniature embroidery (Margaret Major).

Kirja: Adorarable furniture for dolls&teddy bears (Anita Louise Crane)
Tässä muutamia kuvia inspiraatiomme lähteestä Nallelan perustamiseen - ihana kirja!Kiva kun luit näin pitkän postauksen :) Jätähän terveisiä ja jos sait/saat ideoita, mitä voisimme Nallelassa hyödyntää, niin kommenttiosioon vain terkkuja!

Huomenna keskiviikkona minulla on jännittävä päivä. Menen sairaalaan ortopedin vastaaotolle ja jännitän mitä hän selkäni tilanteesta sanoo... Tälläkin hetkellä kivut on sen verran kovat, ettei lääkitys auta niitä viemään. Ja jos joku ihmettelee pitkää postausta, vaikka olen kertonut, etten pysty istumaan, niin tässä on selitys: Seisomatyöpöytä syntyy pahvilaatikkokorotuksella :)

Ja hei te kaikki, jotka aina ihailette siistiä työtilaani ja järjestelmällisyyttäni. Tässä teille "lohdutus"kuva, että kyllä täälläkin rapatessa roiskuu ja kaikki on mullin mallin :)

Hyvää viikon jatkoa kaikille! Niin, ja tosi kivaa kesälomaa niille, joilla loma on jo alkanut!

IN ENGLISH
Sorry, I am not able to write this in English (now my back hurts too much). But in those pictures you can see my and my daughter´s doll´s house things and teddy bear´s house things we have done lately. Have a nice week!

Kesäliina ja ostoksia CC:sta * Shopping at CC

Kirjontaa
Kokeilin kirjoa painetun kuvion päälle. Ostin tällaisia pieniä pyöreitä liinoja kirpparilta 50 senttiä/kpl. Niissä on kaikissa eri kuvio. Tässä oli aiheena mansikat. Tekstin lisäsin itse ja reunaan ompelin pitsin. Kyllä tuli ihan kiva kesäliina :)

Casa Ceninan tilaus
Kiitos Niinalle kun pääsin mukaan kimppatilaukseen! Ihanat ostokset saapuivat tänään ja kyllä näitä on odotettukin. Taisi olla pisin toimitusaika ikinä! Tilaus tehtiin huhtikuun alussa. Minä tilasin mm. kankaita, lankoja ja pari mallia. Kaikki ihania. Erityisesti olin tyytyväinen tuosta Polstitches Designin käsinvärjätystä kankaasta "Stormy seas". Enää en muista, miksi tilasin kaksi pussia höyheniä... ehkä se palautuu mieleeni...

IN ENGLISH
I embroided a summer table cloth, very small...
Today I got my order from Casa Cenina. I really like that Polstitches Design´s hand dyed fabric "Stormy seas".