Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

10/8/10

Travel MA

Sain Facebookiin viestin, että Saksaan Connielle lähettämäni Travel-teeman mailart kuori on perillä. Pistelin matkalaukun, kameran ja palmun lipputankoineen, jossa liehuu tietenkin Suomen lippu. Kuoren oikeassa ylälaidassa oleva postimerkki esittää kotikaupunkini Hämeenlinnan Hämeen linnaa.
Koska on jo aika pistellä joululahjoja ja -koristeita, niin mailartin mukana lähteneet yllätykset ovat jouluteemalla.
* * * *
Connie in Germany received my Travel-mailart, she left me a message in Facebook :) I stitched a suitcase, a camera and a palmtree. There is a flagstaff also and of course there is a flag of Finland waving in the find :)
The postage stamp above right corner presents the Häme castle in my hometown Hämeenlinna.
Soon it is time to stitch some little Christmas presents or decorations, so the goodies I sent for her are as Christmas-theme.


Mailart takaa - Mailart from the back

10/7/10

Kiitokseksi Jaanalle - To thank Jaana

Jaana otti minut (taas) mukaan Casa Ceninan tilaukseensa. Ostokseni näkyvätkin tuossa aiemmassa postauksessa. Jaanan mielestä siitä ei ole mitään vaivaa hänelle, että hän tilaa samalla minullekin ja sitten vielä tavaroiden saapuessa postittaa ne minulle. Mutta minä olen aina jotain lähettänyt kiitokseksi. Ensimmäisellä kerralla pistelin ruusuisen kuoren (tuo mailart on edelleen yksi omista suosikeistani tekemieni mailartien joukossa). Toisella kerralla... meni jotain pientä, en enää muista, mutta tällä kertaa tein kirppikseltä ostettuun vanhaan kuppiin neulatyynyn. Ruusun mallin löysin De fil en aiguille -lehdestä, valitsin pistelykankaan ja langat siten, että sopivat kupin ruusujen väreihin. Kiva settihän siitä tuli :)
* * * * *
My cross stitch friend Jaana often takes me along to order stash from internet shops. To thank her I have made her a rose mailart , sent something little and this time I made her a pincushion in an old cup I bought from flea market. I chose the stitching fabric and the floss colours the same shade than the roses in the cup. The pincushion became very nice I think :)

10/6/10

Seuraava Pretty exchanges vaihtoblogin vaihto on nimeltään "Messuvaihto"

Vaihdossa pietellään jollakin tapaa käytettäväksi tai esille laitettavaksi viimeistelty juttu. Juju on siinä, että pistelyssä pitää käyttää jotakin Tampereen Kädentaidot -messuilta ostettua (Tampereen messukeskus 19-21.11.2010). Se voi olla pistelykangas, lankaa, nappi, koriste, nauha, viimeistelykangas tms. kunhan se on ostettu Kädentaidot-messuilta.

Tämä sääntö rajaa toki sen verran, että vaihtoon voi osallistua vain messuilla käyneet. Pistelyn mukaan lähetetään kirje, jossa voi kertoa omat tunnelmat messuilta, oliko messuilla ensimmäistä vai monettako kertaa, tapasiko muita ristipistelijöitä jne. Ja tietysti kirjeessä tulee kertoa, miksi ihastui ja osti juuri sen tuotteen, jota nyt pistelyssä käytti. Aikaa on, sillä vaihto lähetetään vasta talven pimeitä iltoja ilostuttamaan. Postitusaika on viikolla 4 eli 24.-28.1.2011.

Lisää vaihdosta Pretty exchanges -blogissa

Joitakin minun viime vuoden messuostoksia...

10/5/10

Ristipistokamaa iso saalis - A lot of cross stitch stash

Postissa odotti eilen hakua Casa Ceninan tilaukset, jotka Jaana lähetti (teimme kimppatilauksen) ja lisäksi oli tullut kirjattuna kirjeenä Pink mailart. Näitä riensin sitten töiden jälkeen noutamaan. Kun posti oli kyydissä ja ajelin kotiin, tuli mieleen, että se tästä enää puuttuu, että Cross Stitcherkin olisi tänään kolahtanut postiluukusta. Se kun tulee aina alkukuusta. Ja niinhän siinä kävi, että myös Cross Stitcher -lehti oli minua odottamassa. Eli aikamoinen postisaalis yhdelle päivälle, vai mitä! Kuvat on tuossa alempana, mutta jutellaanpa ensin...

Uusimman Cross Stitcher lehden ostamista harkitsevalle tiedoksi, että siinä tulee mukana aika kiva joulukorttipaketti, jossa on ohjeet ja materiaalit useammalle nätille joulukortille.

Jos joku ihmettelee miksi tilasin Casa Ceninasta aida-kangasta, vaikka olen viestittänyt, että en aidasta tykkää, niin juurikin nuo kuviolliset aidat kiehtovat minua. Samoin kimaltelevat on ihan jees korttien ja mailart-kuorien tekoon. Mutta näetkö sielusi silmin noista kuvioillisista aida-kankaista viimeistellyn pussukan/meikkipussukan jossa on yksivärisellä pistelty isoilla kirjaimilla nimi, nimikirjaimet, lintuja, ruusuja tms? Sillä sellaisia harkitsen tekeväni. Laitan sitten kuvia, kunhan ehdin kokeiluni toteuttaa. Esim. tuohon punertavaan kävisi hyvin pinkki pistely ja siniseen jokin vihreä tai turkoosi. Myös valkoinen käy molempiin, tai rohkeasti musta?

Katsotaanko sitten niitä kuvia! Ensimmäisessä kuvassa on koko saaliini. Sen alla yksittäiskuvia Casa Ceninan tilauksesta ja Cross Stitcherin korttipaketista. Pink mailart kuvat laitan omaan postaukseen.


Briefly in English
As you can see on the pictures above, I had a lot of Cross Stitch mail yesterday. I got orders from Casa Cenina, Pink mailart and Cross Stitcher -magazine. All these in one day´s mail :)

Pink mailart from Weeven


Sain kauniin mailartin Weeveniltä Malesiasta teemalla "Pink" (MailArtFriends-ryhmän vaihto). Mukana oli aikamoinen läjä kaikkea herkullista. Varsinkin nuo napit olivat tosi kivoja. Weeven oli tehnyt myös teeman väreihin sopivan kännykkäkoristeen, eikö ole söpö! Kiitos Weeven oikein kovasti tästä nätistä postista.
* * * * *
Weeven from Maleysia sent me this beuatiful mailart in theme "Pink". She also sent me all these lovely goodies :) She had made me a nice pink self phone decoration, I just love this mail! Thank you very much Weeven.


10/4/10

Synttäri MA Aijalle - Birthday MA for Aija


Sain Aijalta viestin, että synttärimailart-kuoreni hänelle on perillä Italiassa. Helpottavaa jälleen kuulla, että posti on perillä. Olen jo vuosia saanut ja lähettänyt mailart-kuoria, eikä ikinä ole yksikään kadonnut matkalla. Yksi teki matkaa kuukauden, mutta se oli tulivuoren tuhkapilvien syytä.
* * * * *
I got e-mail from Aija, that my Birthday mailart for her has arrived to Italy. So relieved to hear it´s safely there :)

Mailart takaa - Mailart from the back

Kaunis blogi -tunnustus


Sain Ninnulta Kaunis blogi-tunnustuksen. Kiitos, tämä lämmittää mieltäni. Siitä onkin aikaa, kun olen jonkinlaisen blogitunnustuksen saanut. Mutta minä en olekaan kovin ahkera blogaaja :)

Ja kenellehän minä soisin "Tämä on kaunis blogi" -tunnustuksen? Moni blogi sen ansaitsisi, mutta jos nyt kaksi sitten tällä kertaa valitaan, niin yksi tunnustus menee yhdelle parhaista ristipistokavereistani eli Minnalle, jonka blogissa postaukset ja kuvat ahkerasti päivittyvät - ja ahkera on pistelijäkin!

Toinen tunnustus menee Katrille, jonka blogissa on nytkin ihana umpi-Suomalainen maisema ja siellä on aina ihania, ja erilaisia, käsitöitä esillä ja niitä suloisia koirakuvia :)