Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

4/15/11

Ohje: sisätyyny näppärästi valmiista tyynystä

Kun eilen illalla tein nuo laatikonpäällystysohjeet (ed. postaus), niin ajattelin koota oikean puol. palkkiin ohjelistan niistä jutuista, joista minulla oli valmiit kuvat eli löysin pistellyn postikortin ja tyynyn ohjeen. Pistellyn kortin ohje oli jo valmiina Pretty exchanges -blogissani, mutta tyynystä en kai ole vielä mihinkään postannut, joten tein sen nyt :)

Valmis sisätyyny on helppo pienentää haluamaansa kokoon. Jos pienennät neliöksi, tee ohjeen mukaan kahdella sivulla. Pitkulaiset tyynyt on kivoja ja jos sellaisen päätyy tekemään, voi jättää tyynyn leveyden ja poistaa vähän ylimääräistä tavaraa. Tämä ohje on nyt pitkulaiselle tyynylle, kas näin:

1. Minä suosin Ikean 1 euron tyynyjä. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu :) Mikä vaan tyyny käy.

2. Leikkaa haluamasi sivu auki ja poista ylimääräinen täyte. Ota täyte talteen, sillä sitähän voi käyttää vaikka mihin!

3. Kiinnitä reuna nuppineuloilla.

4. Ompele reuna käsin yhteen.

5. Laita tyyny tyynynpäällisen sisään. Valmis :)

4/14/11

Pääsiäiskortteja tuunaamalla

Tällainen läjä pääsiäiskortteja lähti tänä vuonna matkaan. Toivotan joka kortille onnea matkaan ja odotan mielenkiinnolla saajien kommentteja, että ovatko nauhat ja koristeet pysyneet postimatkan ajan kiinni!

Pääosin tuunasin kortteja siten, että virkkasin reunukset. Mutta joissakin korteissa on muutakin... Osa korteista oli kulkeneita ja osa uusia.

Tässä kortissa on pupu saanut kaulaansa nauhan ja rusetin.

Tässä kortissa on pitsinauha ja rusetti.


Tässä kortissa pupu sai hameen helmaansa pitsin ja munatarjottimelle vähän kiiltäviä lisämunia :)


Postin verkkokaupassa olen teettänyt oman postimerkin. Kuvassa oleva lankakerä on yksityiskohta ristipistotyöstä, joka on omasta Love to stitch -mallistani I love green.

Ohje: rasian päällystäminen, kulmat ompelemalla

Eila kyseli tuossa edellisessä postauksessa aiemmin, että miten rasiaa päällystettäessä kulmat tehdään ompelemalla. Tätä tapaa minä nykyään suosin. Otinpa sitten pikkulaatikon, kangasta, viivoittimen, kynän, liiman, vanua, ompelukone nököttikin jo pöydällä ja kameran ja tässä on teille ohje, olkaa hyvä:

1. Mittaa laatikkoa isompi pala, sen verran isompi, että reunat riittävät taitettavaksi laatikon sisäpuolelle haluamasi määrän verran ja leikkaa pala.
Vinkki: kun olen asetellut laatikon täsmälleen keskelle, teen kankaaseen pienet pisteet laatikon kulmien kohdalle siltä varalta, että jos laatikko heilahtaa pois paikoiltaan. Pisteiden avulla sen saa helposti takaisin paikoilleen.


2. Aseta viivotin kulkemaan täsmälleen laatikon reunaa pitkin ja vedä viivat laatikon kulmasta kankaan reunaan.


3. Kun olet piirtänyt joka kulmasta kaksi viivaa suoraan kohti kankaan reunaan, sinulla on yhteensä kahdeksan viivaa. Ja viivat siis ovat suorakulmassa, kun pidät viivoittimen laatikon reunaa vasten.


4. Minä käytän viivojen piirtämiseen violettia Vanishing fabric marker -tussia, jonka piirrosjälki häviää itsestään. Mutta mikä tahansa kynä, lyijykynä, puuväri, käy, kunhan se ei ole tumma ja näy kankaan oikealle puolelle tai muuten sotke. Esim. kuulakärkikynää en käyttäisi.


5. Nyt taita kangas oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä nuppineulat viivalle.


6. Muista tarkistaa kääntöpuolelta, että nuppineulat kulkevat myös siellä viivan päällä.


7. Nyt ompele viivoja pitkin suorat saumat.


8. Leikkaa turha kangas pois ja voit tehdä viimeisen päälle siistit kulmat laatikkoosi, kun silität saumat auki.


9. Käännä "pussukka" oikein päin ja asettele laatikko pussukkaan. Tarkista, että saumanvarat asettuvat hyvin toinen toiselle puolen laatikon reunaa ja toinen toiselle puolen. Laita liimaa (minä käytän kangasliimaa, mutta muukin liima käy) kankaan reunoihin nurjalle puolen ja taita kangas laatikon sisäpuolelle, venytä vähän (että tulisi piukeampi) ja liimaa kiinni siististi.


10. Ajattelin tähän laatikkoon tehdä pehmustetun pohjan. Otin siis kankaan, pahvin ja vanun. Pahvin mittasin laatikon sisäpohjan kokoiseksi ja tarkistin ensin, että se varmasti mahtuu sinne ennenkuin aloin päällystää pohjapahvia.


11. Aseta kangas oikea puoli pöytää vasten, seuraavaksi vanu ja sitten pahvi. Laita liimaan kankaan reunaan (siis siihen nurjalle puolen) ja liimaa vähän kiristäen kangas pahvin taakse. Vanu jäi sinne väliin. Tarkista kulmat!


12. Tässä se nyt on :)


Kannen voi tehdä samoin. Tähän laatikkoon en nyt tällä aikataululla vielä kantta väsännyt ja mietinkin tässä, että kun minulla on nyt tuollainen söpö laatikko, että miten sen viimeistelen. Varmasti pistelen jotain kanteen, tämä jääpi nähtäväksi.

Askartelun iloa ja tieysti sitä pistelyn iloa :) :) Minä lähden nyt nukkumaan (klo on 22.36)

Posti toi kaikenlaista kivaa :) * A mailman likes me today :)

Oi kun on hyvä olla! Töissä oli koko iltapäivän kestävä esittelytilaisuus, joka sujui oikein hyvin ja ajelin aurinkoisessa, keväisessä säässä kotiin hyvillä mielin. Posti oli tuonut Huutonet-paketin, jossa oli Jackpotin hame ja Agatha Christien kirja, kiva kiva. Mutta posti oli tuonut myös Maijalta kirjeen ja mikäs sen ihanampaa, kuin rojahtaa kaikessa rauhassa sohvalle lukemaan oikeaa kirjettä! Maija oli värjännyt kankaita itse (wau!) ja pyysinkin häneltä pienet palat nähtäville. Kankaat on tosi hienoja ja Maija on värjännyt ne kahvilla ja Rooiboksella. Varsinkin tuo tummin on minun suosikki. Nämä palat eivät ole ihan vain pikkiriikkiset näytepalat, niinkuin pyysin, vaan näihinhän voi ihan oikeasti pistellä jotain! Kiitos Maija :)

Lisäksi posti toi Sarilta Turusta kirjeen, jossa oli hänen tuttunsa tekemä langanpujottaja ja merkkausneulat. Ristipistoviikonlopussa Sarilla itsellään oli langanpujottaja ja asia tuli puheeksi. Hänen tutullaan oli vielä kolme näitä jäljellä, joten heti varasin yhden. Ja kun värit kuulin, niin se turkoosihan sieltä piti saada! Kiitos Sari postista ja terkkuja tekijälle, on hieno setti.


IN ENGLISH
I was happy driving home from work. I was in a presentation that went very well and I was feeling good. When I got home I found lots of mail for me! A skirt and Agatha Christies book I bought from Huutonet (I quess it is like Finnish E-bay?). Then I got a letter from Maija and it is absolutely great to sit down on a sofa to read a real hand written letter! Also she had dyed stitching fabrics her self, wow! Especially the dark one is my favorite. She used coffee and rooibos.
From Sari I got thread aglet (I don´t know if this is the right word for that) she had bought for me from her friend who makes those her self.
Thank you Maija and Sari for your mails!

4/13/11

Mies yllättää eli rp-viikonlopun aikana tapahtunutta

Minulla ei ollut omaa kameraa mukana, mutta sain pari kuvaa Katrilta, kiitos! Tässä kuvassa pistelen postipoikaa (josta siis tulee mailart-laatikon kansi). Oli jo hämärää tuolloin kuvan ottamishetkellä eli perjantai-iltana ja olin unohtanut ottaa oman lampun mukaan, joten vähän oli hankala paikoitellen pistellä... Vieressäni pistelee Sari, joka ehti jopa viimeistellä kaksi työtään paikan päällä!

Sellainen hauska asia täytyy vielä tuosta ristipistoviikonlopusta kertoa - tai oikeastaan tämä ei tapahtunut Ikaalisissa vaan meillä kotona. Hortensiani oli jo torstai-iltana tosi kuivan näköinen ja ajattelin, että se on pakko muistaa kastella. Unohdin tietysti! Ikaalisissa lauantaina muistin kukan ja ajattelin, että on pakko muistaa laittaa miehelle tekstari, että kastele kukka. Unohdin tietysti!

Kun sunnuntaina kotiuduin, niin arvatkaapa missä kunnossa oli hortensiani? Yllätys yllätys. Katselin kukkaa ja kysyin mieheltä, että onko porukat käynyt (Siis minun vanhempani, he ovat "porukat". Miehen vanhemmista tätä nimitystä ei jostain syystä käytetä, mutta eipä ole vaaraa sekaannukselle :) Mies sanoi, että ei ole, miten niin. Minä siihen, että no kun noi kukat on kasteltu ja äitihän meillä käydessään aina hoitaa kukat. Siihen mies lausui todella yllättävän asian: "Minä kastelin kukat". Meinasin tuolilta pudota! Että minun mieheni ihan oikeasti oli nähnyt ja huomioinut, että kukka huutaa vettä! Sitten hän luetteli mitkä kaikki muut kukat olivat olleet janoisia ja miten hän oli niitä hoitanut. Olin niin happy :)

Muutenkin mies oli ollut ahkera viikonlopun aikana. Olivat ostaneet tytölle uuden polkupyörän ja mieheni oli myös siivonnut varastoa oikein urakalla. Kyllä kannattaa välillä lähteä kotoa pois!

4/11/11

Ristipistoilua ja nauruterapiaa

Violariumin järjestämä ristipistoviikonloppu meni niin nopeasti, että aivan varmasti ajankulku oli jollakin tapaa nopeutettu. Ei aika muuten voi mennä niin vauhdilla! Meillä oli ihan älyttömän hauskaa. Kenellekään ei liene yllätys, että nauru raikui taas niin, että talon seinätkin pullistelivat! Ja jos seinät eivät pullistelleet, niin ainakin meidän vatsat - huh sitä ruuan määrää! Minulla ei ole vieläkään nälkä :)

Uskokaa tai älkää, sain jotain tehtyäkin, vaikka vaikeaa se välillä oli kaiken muun mielenkiintoisen ohella, kuten a) nauramisen ja tarinoinnin, b) toisten töiden ihailun, c) Lennun kaupan jne. Mailart-laatikon kanteen tulevan postipojan sain kuin sainkin valmiiksi (vaikka siinä piti käyttää niitä inhottavia lankoja (eli DMC:n metallilankoja)!

Ja näin pitkälle pääsin kastetaulussa, johon tein harvat aloituspistot tammikuun hassutuksessa. En ottanut muita keskeneräisiä töitä mukaani Ikaalisiin, kun ajattelin, että on ihan pakko edetä tämän kanssa tai minulta loppuu aika. Vauva syntyy vasta kesäkuun alussa, mutta tässä on niin paljon kaikkea muuta + reissuja, että pistelyaikaa ei varmaan liikoja ole.Kyllä lähelläni istuneet Sari, Katri, Mari, Niina ja Outi nauroivat lauantai-iltana minun huokailuilleni ja huudahduksilleni "kuka ton käski tehdä" eli pistot väärässä paikassa, "mitä mitä" eli en enää hämärässä nähnyt mallia kunnolla jne. Ja ne huokailut :) No, seuraavana päivänä jo helpotti.

Minulla oli mukana viimeistelemättömiä pistelyjä. Tarja huomasi, että minun LK:n Save water -pistelystä puuttuu krokotiililtä hampaat! Heh, onneksi ei ollut pistely vielä kehyksissä tai muuten viimeistelty. Kiitos siis Tarjalle tarkkanäköisyydestä. Mutta kyllä me myöhemmin nauroimme, sillä eihän noi krokon hampaat mitään, mutta kun Marilla oli pupu-pistely, joka oli siis viimeisteltykin ja pupu-paralta puuttui hännäntupsukka kokonaan. Mitä on pupu ilman häntää :) :)

Minä tunsin paikalla olijoista vähintään blogin kautta kaikki paitsi toisen Tarjan, johon minulla nyt oli kunnia tutustua. Todella mukava nainen. Mutta niinhän pistelijät ovat! Muut olin tavannut jo aiemminkin ja nyt sain tavata ihan livenä myös Outin, Piken, Virpi R:n ja Jennimarin. Se oli todella mukavaa!

Violarium oli jättänyt tervetuliaispaketin kaikkien huoneisiin. Huokaus, vai mitä! Katsokaahan mitä kaikkea ihanaa paketeistamme löysimme:

Lennun kaupassa asioin tietenkin, mutta oli vaikea pidättäytyä non stop -ostoksista, sillä kauppa oli vain noin kahden metrin päässä minusta ja Ritva huuteli salin toiselta puolelta yleisesti kaikille "osta osta"... Mutta hyvin pidättelin ja asioin kaupassa vain kaksi kertaa saaden tällaisen saaliin:Ritvalla oli osto-yllytyksen takana se, ettei heille jäisi Lennun kanssa niin paljon autoon kannettavaa takaisinpäin lähtiessä :) Mutta kyllä se siltä näytti, että kaupan varastot hupenivat ihan kiitettävästi.

Viikonlopun herttaisin ihminen oli Pike, joka oli tuonut kaikille valittavaksi yhden LK:n mallin, hänellä kun oli niin paljon kaksoiskappaleita. Pike sanoi, että minä saan valita ensimmäisenä, kun niin tykkään LK:n malleista ja kerään niitä. Voi kuinka hellyttävää, kun hän muisti tuon asian :) Minä valitsin September-mallin ja koska malleja vielä jäi, niin tuon toisenkin sain. Kiitos vielä Pike!

Lennu vähän lupaili, että ristipistoviikonloppu voisi olla joka vuotinen tapahtuma tuolla Ikaalisissakin. Jokohan ensi kevään viikonloppuun saisi ilmoittautua!

Minulla kun ei sitä kameraa ollut, ei ole kuvaa paikan päältä (nämä kuvat otin kotiuduttuani), mutta monella muulla mukana olleella on blogeissaan hyviä tunnelmakuvia, käykäähän ihastelemassa. Esim. Outilla on paljon kuvia.
Kiitos kaikille mukavasta seurasta ja kaikista uusista opeista ja ideoista joita sain!

Kierrevihko omalla kuvalla * A notebook

Tilasin Ifolorista kierrevihkon omalla kuvalla. Siis ei minun naamakuvallani :) vaan kansi tehtiin itse ottamastani kuvasta. Kannen kuva on suunnittelemani Love to stitch -malli "Every time is stitching time". Tämä on kiva!


IN ENGLISH
From photograph company I purchased a notebook which has in the cover a picture of one of my own Love to stitch -charts. This is nice :)

Tilda-ostoksia * Shopping Tilda

Huutonetissa taas osui kohdalle pieni kangas- ja nauhapaketti. Näitähän ei koskaan voi olla liikaa!

IN ENGLISH
There is never enough fabric - so I bought some more :)