Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/2/11

Eikös tuommoisia voi tehdä itsekin? * Can´t you do it yourself?

Olin puutarhakaupassa mieheni kanssa ja otin hyllyltä myös paketillisen pöytäliinan painoja. Ne oli sellaisia kiven näköisiä ja mieheni ihmetteli, että meinaanko ihan maksaakin tuollaisista tekokivistä, että eikös tuommoisia painoja voi tehdä itse? Ja sitten hän alkoi suunnitella, että porailee reiän kiveen ja silmukkakoukun siihen ja minä sitten virittäisin roikotussysteemin. Minä ajattelin, että reiän poraaminen kiveen kuulostaa jotenkin vaikealta ja muistin jossain lehdessä nähneeni kuvan, kun oli virkattu kiven ympärille "pussukka" ja siitä tehty paino. Jätin siis tekokivet kaupan hyllylle ja nämä sain aikaiseksi. Nipsut on vanhoja verhonipsuja. Parasta tässä on, että voi tehdä erivärisiä, joka pöytäliinalle omansa!

Emma sai omaan pikkupöytäliinaansa kaverimajan terassille painot.

Ja talon terassille ruokapöydän liinaan tein vähän isommat painot.

Kurkistetaan vielä kaverimajaan sisälle. Haluan näyttää teille mieluisimman paikkani näinä päivinä selkäni lepuuttamiseen... da daa... ihana vanha 50-lukulaisemme :) ps. lammastaulu on äitini maalaama ja tykkäämme siitä kovasti. Juuri tänään luettelimme kuka meistä mikäkin lammas on. Yksi on vajassa piilossa, sillä lampaita taulussa on vain neljä, mutta meidän perheessä määkii viisi jäsentä :)

Emma näyttää mallia, kuinka ihana on pötkötellä :)

IN ENGLISH
I was about to buy some weights for tablecloths in our terrace (it´s been windy lately...) My husband asked me "can´t you do those your self"? And then I remembered I have seen a picture of self made weights in some magazine. I did not have that magazine or instructions but I just crocheted these on stones and they work nicely!

Kesäinen kortti saapui :) A summer greetings card :)


Eila lähetti minulle tosi kesäisen kortin meidän korttivaihdossa (Pretty exchanges -vaihto, johon ei muita ilmoittautunutkaan - eli ihan kaksin vaihdeltiin :)
Kiitos tosi paljon kivasta kortista!
IN ENGLISH
From Eila I got this very nice summer postcard - stitched of course :)

5/31/11

Mieheni teki minulle "istutuspöydän" puutarhahommiin :) * A garden table out of spare board

Koska olen näin selkävaivainen - ja vaikka ei olisikaan selän kanssa ongelmia, niin onhan se kyykkiminen aina hankalaa - mieheni teki minulle terassin jätelaudoista "istuspöydän" (en tiedä millä nimellä sitä muuten kutsuisin). Eli nyt voin seisoma-asennossa pistellä kesäkukkia ruukkuihin ja vaihtaa multia huonekasveihin. Pöytä on todella oivallinen. Ja kuinka näppärää on, kun on ruukut, mullat ja välineet noin käden ulottuvilla. Kiitos rakas mieheni tästä ihanasta asiasta, jolla minua taas hemmottelit! Minun ei tarvinnut kuin vähän ruutupaperille kuvaa piirtää ja kohta oli jo pöytä valmis :)Pöydällä muuten nököttävät samettikukat odottivat vuoroaan ja nekin on jo istutettu :) Pöytä on räystään alla, joten ihan suoraan ei sada päälle, mutta eipä näissä hommissa vesisade haittaa. Pöytä on nyt väliaikaisella paikalla ja kunhan meillä liiteri+pihakivetykset saadaan kuntoon, saan pöydän kokonaan katoksen alle ja varjoon (en oikein jaksa kauaa paahteessa olla). Ja kun muutan pöydän aikanaan oikealle paikalleen, laitan seinään yläpuolelle Marin viime kesänä minulle puutarhavaihdossa tekemän kranssin!

**************************************
P.S. Olen muutaman postauksen nopsaan tehnyt, mutta älkää loukkaantuko, kun en ole nyt voinut vierailla teidän blogeissa. Selkä vain ei anna istua niin pitkään. Mutta kunhan tästä paranen, käyn urakalla lukemassa teidänkin kuulumiset!
**************************************

IN ENGLISH:
My back often hurts, so my dear husband made me a garden table. Now I can stand and put flowers in pots :) He used spare board and did this in about an our. I am so happy for my new helping table.

5/30/11

Pistelty postikortti -vaihto * Stitched postcard exchange

Eila sai minulta hyvän kesän toivotukset niittykukkien muodossa. Tykkään villinä kasvavista kesäisistä niityistä!IN ENGLISH
For Eila I sttiched some summer flowers. I love wild flowers in a summer field...