Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/4/09

Autumn exchange I sent - Lähettämäni syysvaihto


Ninnu wrote to me she had my autumn exchange and she likes it :)
I did a toaletbag for her and a cone-decoration for the mirror (she may hang it also somewhere else). There is a funny coincidence about the toaletbag, and you can read about that in my writing 2nd of September. The other set was a mushroom patterned fabric and a mushroom refrigeration magnet.

*** Ninnu laittoi viestiä, että oli saanut syysvaihtoni. Tein hänelle Tilda-kaavalla meikkipussukan ja peiliin käpykoristeen (koristeen voi toki laittaa muuallekin roikkumaan). Tuohon meikkipussukkaan liittyy hauska yhteensattuma, voit lukea siitä 2.9. kirjoituksestani. Syyssetin toinen pari oli sieniaiheinen; kangas ja jääkaappimagneetti.
Olen iloinen, että Ninnu oli paketista mielissään :)


A closer picture of the squirrel. *** Lähikuva oravasta.

It is so wonderful Ninnu liked my exchange!

Vähän taustatietoja tämän vaihdon työstämisestä... Syksy oli oikein mukava aihe vaihdolle, tykkäsin tehdä tätä vaikka täytyy sanoa, että ei ollut ihan helppo – monta uutta juttua minulle. Mutta uudet jutut olivat tarkoituksellisia. En ole ennen pistellyt yhden yli ja halusin kokeilla sitä. Meikkipussin orava on siis pistelty yhden yli. Aloitin ensin kahdella langalla, mutta eihän siitä mitään tullut. Sitten vaihdoin yhteen lankaan ja onnistuin lopulta saamaan tuon oravan aikaiseksi :) Toinen uusi juttu oli meikkipussukan ompelu. Enpä tosiaan ole ikinä moista tehnyt ja voitte arvata, että vääntelin ja kääntelin palasia käsissäni, että mitenkä päin nämä siis pitää ommella. Oli päällikangas, vuorikangas ja vanu väliin – ja vielä vetoketju, huh! Tuntui, että olen tekemässä Mensan älykkyystestiä. Ja kun en ole ompelija muutenkaan, niin välillä oli ihan epätoivoinen olo. Mutta kun sain sen valmiiksi, tuntui tosi hyvältä. Siinä oli todellista onnistumisen riemua :) Ja näin ollen sydäntä lämmittää se, että Ninnu oli niin mielissään pussukasta.

Vaihdossahan piti tehdä kaksi settiä ja tuon oravan pariksi pistelin kävyn ja se minun piti laittaa peilin taakse, mutta jostain syystä en löytänyt sopivaa peiliä vaikka kiertelin ainakin viidessä eri kaupassa. Sitten kun näin tuon pienen sydänpeilin, ajattelin, että se sopisi täydellisesti väriltään tähän settiin. Siihen ei kuitenkaan taakse voinut käpyä kiinnittää, joten päädyin tekemään tuon ”roikko”koristeen. Voit käyttää sitä muuallakin kuin peilissä. Toinen yhteenkuuluva setti oli siis sienikangas ja sienijääkaappimagneetti.

9/2/09

Autumn exchange I got - Syysvaihto, jonka sain

On Lennu´s cross stitch exchanges there was an autumn theme. I did get so marvellous exchange that I am out of words. Taija has stitched and finished me a toalett bag and a squirrel-decoration. I just love them. The funny thing is that I myself did a toalett bag for my partner with this same Tilda-plan that Taija used for mine. It was not easy for me to do. I am not so good in sewing and I had to figure a lot how to put the parts together. When the bag was ready and it looked very very nice, I wanted to have it myself :) But ofcourse I had made it for someone else and as a good girl I mailed it to my exchange partner. And today I got my very own bag from Taija!! This is unbelieveble, don´t you think? Taija is so talented that she has enlarged the plan so the bag I got is a little bit bigger than the original plan and to enlarge the plan was a very good idea.

Taija, I love everything you sent me and I know how much work there is to do something like this. I really appreciate this!

*** Lennun syysvaihdossa sain paketin Taijalta ja aivan upean paketin sainkin! Taija on tehnyt minulle toalettipussukan ja oravakoristeen (ja oravaa minä taisin toivoakin!). Hassu yhteensattuma on semmoinen, että minä tein myös omalle parilleni toalettipussukan samalla Tilda-kaavalla kuin Taija minulle. Ja siinä olikin minulle tekemistä, sillä ompelu ei ole parhaita puoliani. Ja voi kuinka kääntelin ja vääntelin niitä palasia, että miten päin nämä nyt pitää laittaa toisiinsa kiinni, huh! Ja kun sain pussukan valmiiksi, se oli niin hieno, että olisin halunnut sen itselleni - kyllä vain! Mulle kaikki heti nyt. Mutta... se oli vaihtoparilleni tehty ja sinne minä sen kilttinä tyttönä postitin. Ja tänään sain oman pussukan Taijalta! Voitte uskoa, että olin happy! Ja arvostan todella kovasti Taijan panosta, sillä tiedän kuinka iso työ tuossa on ollut. Taija oli hoksannut suurentaa kaavaa, joten saamani pussukka on vähän isompi kuin Tilda-mallin. Minä onnen tyttö :)

Syysvaihdossa piti lähettää kaksi yhteenkuuluvaa settiä. Sain siis pistellyt lahjat ja niiden lisäksi Ratian pikku pyyhkeen ja tervasaippuan - kiitos niistäkin! Luulen, että mieheni ryöstää tuon saippuan, hänellä on menossa joku tervavillitys. Saunassakin saa käyttää vain tervatuoksua tai sitten savusaunan tuoksua. Mutta, hyvältähän tervatuoksu tuoksuukin.

The squirrel-decoration I put in my toilet´s mirror (I had a summer decoration there, but I removed it so the squirrel is now hanging there). In this picture I am taking the photo of this beautiful decoration :)

*** Kesäkoriste kylppäristäni sai väistyä Taijan oravakoristeen tieltä. Tässä taiteellisessa kuvassa minä kuvaan koristetta kuin paraskin mestarikuvaaja.


And a closer picture of the lovely decoration.
*** Ja vielä lähikuva nätistä koristeesta.


Kiitos Taija!!!

What a surprises! Iiiik - olen yllätetty :)

I had two surprise mails today. The other one I knew I am going to get some time during this autumn, but I had forgotten all about it. And the other mail was a complete surprise for me.

Mustikka had a competition in her blog in June about her birthday and I won. She stitched me this georgeous needlepillow and I must say I have not seen such a finishes yet. This is absolutely beautiful. She also sent me little buttons and floss rings. I thank Mustikka from the bottom of my heart for this gift!!!

*** Tänään tuli postissa kaksi yllätystä. Toisen tiesin, mutta olin ihan unohtanut jo koko jutun - että Mustikka lähettää minulle jossain vaiheessa syksyä blogikilpailupalkinnon. Toisesta postista en tiennyt mitään - Katri pääsi yllättämään totaalisesti.

Mustikalla oli tosiaan kesäkuussa kilpailu blogissaan, että montako synttärikynttilää hän saa puhaltaa syntymäpäivänään ja minä onnistuin arvaamaan oikein. Hauskinta oli, että Mustikka oli juuri voittanut minun blogissani kilpailun, että monesko kesäloma minulla alkaa ja sitten minä menin ja voittaa pläjäytin hänen blogissaan. Vuoroin vieraissa... Nyt siis sain palkintoni. Mustikka lähetti minulle kertakaikkisen mielettömän upean neulatyynyn. Tällaista en ole ikinä ennen nähnytkään. Ja on siinä varmasti ollut kokoamistakin. Mustikka kirjoittaa, että mallin on suunnitellut Lody ja se löytyy The Gift of Stitching -lehden July 2009 numerosta. Lisäksi hän laittoi minulle mukaan nappeja (ja erityisen iloinen olen noista miniatyyrinapeista, niille oli tilausta :) sekä lankarenkaat. Kiitos Mustikka hirmuisen paljon. Kauniin palkinnon olet minulle tehnyt ja nähnyt vaivaa, arvostan sitä todella.The other surprise mail is from Katri. She sent me a gift to thank me organizing a cross stitch meeting in May and a stitched postcard -exchange, which has been very nice (see the lovely cards here). Katri has croched me a beatiful little table cloth and she also stitched me a biscornu, which is the very first she has ever done! And I am very honouded to have Katri´s first biscornu as a gift. Thank you, thank you Katri - I like your gift a lot.

Ja sitten Katri... olisin soittanut hänelle heti, kun avasin paketin, mutta puhelimeni on jäänyt töihin. Itse asiassa olen nauttinut illastani, on niin ihanan rauhallista, kun se vekotin ei soi. Mutta en siis voinut soittaa, hoitukoon nämä kiitokset näin julkisesti. Katri on virkannut minulle upean pitsiliinan ja pistellyt biscornun kiitokseksi siitä, että järjestin ristipistotapaamisen toukokuussa ja pistelty postikortti -vaihdon, joka on muuten osoittautunut tosi kivaksi - ihania kortteja!

Voi, mikä yllätys tämä oli. Liina on namu ja minulla on kunnia omistaa Katrin ihka ensimmäinen biscornu! Se on tosi suloinen :) Biscornu on pistelty samalla langalla kuin pikkuliina virkattu. Kiitos triljoonasti Katri, haleja!