Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/4/09

Autumn exchange I sent - Lähettämäni syysvaihto


Ninnu wrote to me she had my autumn exchange and she likes it :)
I did a toaletbag for her and a cone-decoration for the mirror (she may hang it also somewhere else). There is a funny coincidence about the toaletbag, and you can read about that in my writing 2nd of September. The other set was a mushroom patterned fabric and a mushroom refrigeration magnet.

*** Ninnu laittoi viestiä, että oli saanut syysvaihtoni. Tein hänelle Tilda-kaavalla meikkipussukan ja peiliin käpykoristeen (koristeen voi toki laittaa muuallekin roikkumaan). Tuohon meikkipussukkaan liittyy hauska yhteensattuma, voit lukea siitä 2.9. kirjoituksestani. Syyssetin toinen pari oli sieniaiheinen; kangas ja jääkaappimagneetti.
Olen iloinen, että Ninnu oli paketista mielissään :)


A closer picture of the squirrel. *** Lähikuva oravasta.

It is so wonderful Ninnu liked my exchange!

Vähän taustatietoja tämän vaihdon työstämisestä... Syksy oli oikein mukava aihe vaihdolle, tykkäsin tehdä tätä vaikka täytyy sanoa, että ei ollut ihan helppo – monta uutta juttua minulle. Mutta uudet jutut olivat tarkoituksellisia. En ole ennen pistellyt yhden yli ja halusin kokeilla sitä. Meikkipussin orava on siis pistelty yhden yli. Aloitin ensin kahdella langalla, mutta eihän siitä mitään tullut. Sitten vaihdoin yhteen lankaan ja onnistuin lopulta saamaan tuon oravan aikaiseksi :) Toinen uusi juttu oli meikkipussukan ompelu. Enpä tosiaan ole ikinä moista tehnyt ja voitte arvata, että vääntelin ja kääntelin palasia käsissäni, että mitenkä päin nämä siis pitää ommella. Oli päällikangas, vuorikangas ja vanu väliin – ja vielä vetoketju, huh! Tuntui, että olen tekemässä Mensan älykkyystestiä. Ja kun en ole ompelija muutenkaan, niin välillä oli ihan epätoivoinen olo. Mutta kun sain sen valmiiksi, tuntui tosi hyvältä. Siinä oli todellista onnistumisen riemua :) Ja näin ollen sydäntä lämmittää se, että Ninnu oli niin mielissään pussukasta.

Vaihdossahan piti tehdä kaksi settiä ja tuon oravan pariksi pistelin kävyn ja se minun piti laittaa peilin taakse, mutta jostain syystä en löytänyt sopivaa peiliä vaikka kiertelin ainakin viidessä eri kaupassa. Sitten kun näin tuon pienen sydänpeilin, ajattelin, että se sopisi täydellisesti väriltään tähän settiin. Siihen ei kuitenkaan taakse voinut käpyä kiinnittää, joten päädyin tekemään tuon ”roikko”koristeen. Voit käyttää sitä muuallakin kuin peilissä. Toinen yhteenkuuluva setti oli siis sienikangas ja sienijääkaappimagneetti.

5 comments:

 1. Kiitos vielä kerran Kirsi! Lähettämäsi setti ilahdutti todella paljon. Meikkipussukka on niin kaunis, että ensin ajattelin, että raaskinko edes käyttää sitä, mutta tietysti otan sen käyttöön :-). Käpykoristeen säilytän peilin mukana, koska ne sopivat kaikki niin hyvin yhteen (orava, käpy, meikkipussi, peili).

  Lähettämästäsi kirjeestä oli kiva lukea eri työvaiheistasi ja ajatuksistasi.

  Hauska sattuma tuo saamasi vaihdon aiheet: Meikkipussi, orava ja sieni :-).

  ReplyDelete
 2. Ihana! Suloinen tuo oravainen :)

  ReplyDelete
 3. Ihanan vaihdon teit ja ihanan myös sait! :)

  ReplyDelete
 4. Ihana vaihto sinulla=))

  ReplyDelete
 5. Hauska yhteensattuma saamasi ja tekemäsi vaihdon kanssa! Upeita molemmat! Orava on tosi suloinen!

  ReplyDelete