Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

11/5/10

Jouluinen lintu - Christmas bird


Tällainen tipu valmistui eilen. Ajattelin tehdä tästä perheen joulukirjan kannet. Suunnitelma kirjasta on, että siihen tulisi muutama kuva jouluista sekä päiväkirjatyyppisesti kuvausta meidän jouluista. Meillä on joka joulu (viime vuonna ensimmäistä kertaa) glögipäivä (aamusta iltaan avoimet ovet) ystäville ja sukulaisille. Vieraat voisivat kirjoittaa nimensä kuten vieraskirjaan on tapana.
Katsotaan myöhemmin mitä saan aikaiseksi. Täytyy löytää sopiva kirja, jossa tyhjät sivut sekä kankaita (niitä ajattelin etsiä Tampereen Kädentaidot-messuilta).
Malli kirjasta Advent im Winterwald. Sekä kirja että nauha ovat Handarbeiten pusteblumesta.
* * * * *
I finished this Christmas bird. I am planning to do a book cover and I use this bird in the cover. I just need to find a book with empty pages and some fabrics to go with this chart. I am planning our Family Christmas Book, like a diary about our Christmasses.
Chart is from the book Advent im Winterwald. The book and ribbon are from Handarbeiten pusteblume.

11/4/10

Yllärilahja Ritvalle - A surprise for Ritva


Kun minulla on sellainen hieno pistelijän roskis, jonka Ritva kerran teki minulle, aina välillä häntä tietysti muistelen, kun roskista käytän. Niinpä yksi päivä pälkähti päähän, että laitanpa hänelle jotain pientä ylläriä.
Tässä vaiheessa vuotta käsityöihmiset tekevät joululahjoja, se on varma! Joten laitoin hänelle vähän jouluista kangasta viimeistelyihin sekä pistelin hänelle tulitikkurasiaan päällisen. Näillä tikuilla voi sitten sytytellä tunnelmavalaistusta :)
* * * * *
For one stitcher who has sent me a gift some time ago, I sent this matchbox and some fabric for Christmas finishes.

Käsityöpajan tytöille

Tässä vielä Saara P:n lähettämät kitit käsityöpajaan tytöille. En eilen päässyt kerhoon, kun olen sairaslomalla, mutta vien nämä tytöille sitten seuraavalla kerralla 17.11. Ps. huomasitteko, että joku tytöistä oli käynyt kommentoimassa postausta 28.10. :)

Saaran lahjoitukset, iso kasa kivoja kittejä! Kiitos Saara näistä. Onko sinulla muuten blogia? Jos on, jätähän linkki kommentteihin :)

Ja minulta vielä löytyi nämä tytöille vietäväksi. Eiköhän näillä ja aiemmin viedyillä lahjoituksilla jo harrastukseen pääse aika tiukasti kiini.

11/2/10

Olen siivonnut! - I have cleaned my desk

Voi miten kivaa onkaan istahtaa työpöytänsä ääreen, kun pöytäpinta on näkyvillä eli on tilaa tehdä kaikenlaista ja lisäksi tykötarpeet on järjestyksessä! Saanko esitellä - siisti työpöytäni:

Kurkistetaanpa muutamaan laatikkoon:Järjestelin myös Tilda-napit omaan laatikkoonsa (ja on tässä siis muitakin nappeja). Minulla on näitä kannellisia laatikoita kolme ja ovat tosi näppäriä helmien ja nappien säilytykseen. Kannet on niin tiiviit, että vaikka rasiaa kuljettaisi kyljellään kassissa, pysyvät kaikki tavarat omissa lokeroissaan.

Tämän lipaston uumenista löytyy lahjoja, kankaita, nappeja, helmiä yms. kivaa

Uskomaton postipäivä - Is this enough mail for one day?

Maanantaina taisi tulla kaikki ne postit kerralla joiden piti tulla viime viikolla, mutta postin lakot hidastivat lähetyksiä. Aiemmassa postauksessa näkyykin jo syyspiristysvaihdossa saamani kaunis malli. Lisäksi eilen tuli uusin Cross Stitcher ja Irmeliltä Cross Stitcher, jota olin blogissani tarjoutunut ostamaan. Kyselin myös muita lehtiä ja niitä sain Lumiruusulta. Mutta olinpa äimän käkenä (miltä se sitten näyttääkään :) kun hän oli laittanut aivan ihania mallejakin minulle. Kiitos tooooosi paljon ihanasta postista! Meillä oli tällainen kierrätysvaihto, eli minä sain häneltä lehtiä, joita kaipasin ja minä taasen lähetin hänelle rp-tarvikkeita. Kiva vaihto!

Tässä uusin Cross Stitcher kylkiäisineen ja Irmeliltä tullut lehti


Lumiruusulta tulleet lehdet ja mallit

Posti toi myös Tilkkutarhasta ja Ompelun ihanuudesta tilaamani kankaat. Ah, mitä ihanuuksia! Olin ihan innoissani noita kankaita näprätessä ja päässä vilisi jos jonkinmoista ideaa mitä näistä saisi aikaiseksi!

Kankaat TilkkutarhastaLähikuva:

Kankaat Ompelun ihanuudesta Lähikuva:

Ei postit tähän loppuneet. Sain myös pari muuta postia eli Huutonetistä huutamani tauluhyllyt ja floba-pistelykangas. Ihmettelen, etten yöllä nähnyt postiaiheista unta :) Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

* * * * *

All this mail I got in one day :) The new Cross Stitcher magazine, some old ones and charts from cross stitch friends, fabrics from Internet-shop and beutiful needlecase chart from my secret cross stitch friend and the picture you can see in the post before this one.

Syyspiristäjältäni kaunis malli


Sain tämän herkän neulavihon mallin syyspiristäjältäni. Hän oli jo vähän huolissaan postin kulusta, mutta olikin arvellut, että postin lakoista hitaus johtuu. Mutta nyt on malli turvallisesti perillä, kiitos tästä :)

11/1/10

Viikonlopun saldo - I have been busy

Heipsistä kaikki! Arvatkaapa mitä tein viikonloppuna? Sain olla koko lauantaipäivän yksin ja se oli ihanaa. Ja sunnuntaikin meni vielä täysin leppeissä tunnelmissa. Laiskottelin! Löhöilin sohvalla, luin lehtiä ja kirjaa. Välillä keitin kahvit ja tutkailin ristipistolehtien malleja ja suunnittelin kaikenlaista kivaa :) Mutta sain minä vähän pisteltyäkin ja myös tehtyä pari muuta juttua.

Ihan ensin täytyy esitellä Emmalle joululahjaksi tekemäni haukku. Se on ruskeasta villakankaasta ja ihan vaan ronskilla kädellä reunoista pistely kiinni. Kaulapannan tein ruudullisesta vinokaitalenauhasta ja niitit on haaraniittejä. Hihnan virkkasin villalangasta. Tää on niin söpö! Emma varmaan keksii haukulle sitten nimenkin. Haukun ohje on Suuri käsityölehdestä nro 2, helmikuu 2009

Toisena esittelen teille jotain, mitä en vielä eilen aamulla olisi uskonut osaavani tehdä - virkattu kukkaro. Ohje oli käsityölehdessä ja käytin sellaisia materiaaleja joita laatikoistani löytyi eli oranssia puuvillalankaa ja pinkki vetoketju. Kirjailut on ihan omasta päästäni, tuli vain mieleen, että kukkaro näyttäisi kivemmalta, jos siinä olisi jotain kivaa...Vetoketju on ehkä hivenen liian raskas tähän. Ajattelinkin tehdä vielä toisen, tai kolmannenkin, jos lahjaksi innostun virkkaamaan ja sitten ostan jo mieleiset langat ja sopivat vetoketjutkin. Mutta tuo kukkakirjonta kukkaron väriin sopivilla langoilla varmaan löytyy tulevistakin tekeleistä. Mielestäni se kuitenkin sopii niin hyvin tähän. Kukkaron ohje on Novita-lehdestä kesä 2009

Kukkarokuvassa näkyykin yksivärisen ilmaismallin kuva ja siitähän tuli pöllö uuteen kalenteriini. Nyt pääsin vihdoin kokeilemaan tuota kukallista aidaa ja tähän tarkoitukseenhan se sopi vallan mainiosti :) Pöllön malli löytyy Chouett´alors-sivulta

Ja sitten sokerina pohjalla vähän lisää joululahjoja. Miehelleni viimeistelin tyynyksi Lizzie Katen joulumallista pistellyn pukin. Tämä osuu kuin nenä päähän miehelleni, joka aina joululahjaksi saa sukkia, pyjamia yms. eli onko hän lakannut uskomasta pukkiin! "When you stop believing, you get socks and underwear".Tyynyn punainen kangas on Tilda-sarjaa ja teksti "Merry Christmas" on pari vuotta sitten Lennulta jouluvaihdossa saamastani lumiukkokankaasta (kuvat näkyvät täällä). Eikö sovikin hyvin tuo vihreällä pohjalla oleva tekstisuikale tähän kokonaisuuteen :) Pukin hatun päässä on mallissa valkoisella pistelty tupsukka, mutta minä laitoin siihen kulkusen. Pukin parta on se osuus, johon huutelin Ristipistoilijat -ryhmässä lankaa Whisper 88 ja sainkin sitä Tarjalta. Kiitos vielä!

Isomummolle viimeistelin viime viikolla pistellyn enkelin jouluiseksi koristesydämeksi.


* * * * *
I have been busy finishing Christmas presents. The dog is for my daughter Emma, the Santa pillow is for my husband (the chart is Lizzie Kate´s) and the angel heart is for my husband´s grandmother. I also stitched myself a calender covers. The chart is a freebie, I just love owls :)

10/31/10

Arpaonni suosi Irmeliä ja Tarjaa :)

Arvonta on suoritettu... da daa... Kysyessäni vanhimmalta pojalta numeroa 1-22 väliltä, paitsi ei numeroa 17, joka oli oma kommenttini, hän vastasi 6. Ja kuudennen kommentin oli jättänyt Irmeli. Onnea voittajalle!! Irmeli, valitsehan nyt mieleisesi kangas ja laita minulle sähköpostia :)

Nuoremmalta pojalta kysyin toista numeroa kakkospalkinnon voittajaksi ja hän vastasi 11. Yhdestoista kommentti on Tarjalta. Onnea! Minä laitan sinulle tuon paketointisetin postiin :)

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!