Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

10/28/10

Terveisiä käsityöpajasta

Olen Vanajaveden opiston käsityöpajassa, joka kokoontuu joka toinen keskiviikko. Ensimmäisellä kerralla valoimme tinaa, edellisellä kerralla väänsimme rautalangasta ja eilen tein tuon penaalin. Olipa todella vaikea saada kangas kiinnitettyä lukkosysteemin sisään. En ihan äkkiä ala tehdä toista :) Mutta ihan välttävä siitä tuli.
Löysin koulun ompelukoneesta hauskoja pistoja ja olin ihan innoissani - minä kun olen huomioinut vain siksakin, vaikkakin opettaja epäili, että minunkin koneestani varmasti löytyy erilaisia pistoja.Tämä on kenno-niminen kuviointi.

Mutta se niistä minun töistäni, siirrytäänpä mielenkiintoisempiin aiheisiin :) Käsityöpajassa on kuusi tyttöä, jotka edellisellä kerralla julistivat, että haluavat opetella ristipistoja. Tytöt olivat nähneet mukanani olevan työn ja seuraavalla kerralla pistinkin jo pystyyn näyttelyn erilailla viimeistellyistä ristipistotöistä. Ajattelin kerralla koukuttaa tytöt :) Mukana oli tyynyjä, koristeita, mailarteja, biscornuja, neulavihkoja jne. Voitte arvata, että tytöt niitä ihastelivat!

Laitoin sitten Bloggerin ristipistoryhmään viestiä, että otetaan vastaan lahjoituksena tytöille aidaa, neuloja, ylijäämälankoja ja helppoja malleja. Ja sitten alkoi posti tuoda lahjoituksia eli Virpi lähetti erilaisia kittejä, jotka on tulleet ristipistolehtien mukana. Tarja lähetti ison kasan lankoja ja Jaana E. lähetti pari lehteä, kittejä ja kangasta. Tytöt olivat aivan innoissaan näistä ja kitit olivat tosi kivoja, kun niissä oli mukana kehystä ja koristetta. Opettajakin siunaili, että ihan ilmaiseksiko ihmiset ovat näitä lähettäneet. Minä kerroin kuin mahtava verkosto suomalaisten ristipistelijöiden verkosto on ja miten avuliaita pistelijät ovat toisiaan kohtaan. Ja tietysti meille kaikille pistelijöille ilon aihe on saada uusia harrastajia.

Tässä kuvia lahjoituksista (klikkaa kuva isommaksi) ja alla kuvat tyttöjen väkerryksestä. He pistelivät kolme tuntia putkeen. Välillä oli aivan hiljaista ja keskittynyttä, välillä luokassa kikatus kaikui ja oli tosi kivaa. Ps. myös minä lahjoitin kangasta ja neuloja. Ensi kerralla vien lehtiä, lisää lankoja ja langan pidikkeitä!

Lahjoitukset


Tytöt pistelee Ps. tytöt, jos käytte tääll lukemassa, niin jättäkäähän kommentteihin viestiä, että miltä se ristipistojen tekeminen tuntui?Vieläkin voi tytöille harrastuksen aloitukseen lahjoittaa helppoja malleja, kangasta ja neuloja. Jos sinulla on jotain ylimääräistä, laita vaan sähköpostia tulemaan pilvipeili@yahoo.com

6 comments:

 1. Onpa se kyllä ihana nähdä, että ristipistoperinnettä siirretään eteenpäin :)!

  Tuommoisia kukkaronkehyksiä on muuten olemassa myös semmoisia, jotka kiinnitetään ompelemalla. Jossain näin juuri myynnissä avaimenperäkokoa (olisiko ollut Sinelli vai mikä...), mutta varmaan niitä on isompanakin, jos vain osuu kohdalle.

  ReplyDelete
 2. Voih, minä olen haaveillut tekeväni tuollaisen kukkaropussukan, mutta olen kuullut aika monta kauhutarinaa tuosta lukko-osan kiinnityksestä etten ole uskaltanut edes yrittää. Aivan ihanalta näyttää!

  Siis minkä ikäisiä nuo käsityöpajan tytöt ovat? Olen vanhempaa tytärtäni yrittänyt opettaa, mutta ei riitä kärsivällisyys (oppilaalla siis), ikää kohta 10v.

  ReplyDelete
 3. Voi että, niin hieno juttu. Toivottavasti tytöt jaksaa jatkaa harrastusta, tää on niin paras :)

  ReplyDelete
 4. Laitoin sulle kommenttia tuonne yhteisblogiin, mutta kerronpa tännekin, että muistaakseni sain Ristipistoilijoiden blogiin tunnukset Mialta, mutta mitähän hänelle tätä nykyä kuulunee, kun ei ole kuulunut hetkeenaikaan mitään...

  ReplyDelete
 5. Kiva nähdä ja kuulla, ett meni hyvään käyttöön nuo lahjoittamani kitit!

  ReplyDelete
 6. Anonymous3.11.10

  Kiitos paljon kaikille jotka lahjotti ristipistojuttuja käsityöpajaan :)
  Hauskaahan se oli, pikkutarkkaa puuhaa mut siks just kivaa :D

  Virpi R: Meitä on kolme 15-vuotiasta ja 13-(kai), 12-, ja 11-vuotiaat. :D

  ReplyDelete