Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/25/11

Muotokuvat Nallelaan * Portraits for teddy bears house

Pistelin Nallelaan perhepotretteja. Tarkoitus on myös lehdistä leikatuista kuvista tehdä muotokuvatauluja ja kaikki tulevat olohuoneen seinälle. Isäni lupasi tehdä meille Nallelan, Emma ja minä maalaamme ja tapetoimme. Tosi kiva, tämä talo edistyy. 1:12 nukketalon aion ostaa, mutta koska en pääse ajelemaan, sen hankinta on suosiolla siirretty syksyyn.

Näin ison kasan kankaita sisareni oli heittämässä pois - toisen ylijäämä on toisen aarre :)

Olen Casa Ceninasta tilannut tämmöisiä muistilappukuutioita, joiden sivuille voi pistellä haluamansa kuvat. Tällä kertaa teinkin reunat helpomman kautta eli turkoosille kartongille liimasin pari kiiltokuvaa. Kissat on minun lempieläimiä ja molemmat kissat ovat tässä käsityöpuuhissa :)


Lohdutusmaskotti
Rakas Emma-tyttöni teki minulle tämmöisen pienen lohdutusmaskotin! Siinä se nököttää työpöydälläni (varmaan vahtii noita maalipurkkeja...) Kyllä on suloinen maskotti ja suloinen on tyttäreni!IN ENGLISH
Picture 1: For teddy bear´s house I stitched some family portraits. We shall also cut pictures for portraits from magazines and all the portraits are going to be in living room´s wall. My father is going to make Teddy bear´s house for us in near future. I and my daughter are going to paint it etc.

Pic 2: I had some fabrics from my sister, she was about to throw them away. And for me these are very useful.

Pic 3 and 4: From Casa Cenina I have purchased stitchable notes cubes. This one I finished with cat pictures, I like cats very much and these cats are doing some handicraft :)

Pic 5: My darling daughter made this mascot for me - isn´t it cute! And my dauhgter is so cute :)

Kastetaulu edistyy - Bunny birth sampler

Aloitin työn Ikaalisissa Violariumin ristipistoviikonlopussa, mutta sen jälkeen en ollut pistoakaan tähän tehnyt. Nyt tuli sitten kiire, kun ristiäiset on reilun parin viikon päästä ja selkäleikkaus on edessä, joten minun on pakko saada tämä kehystykseen ennen sitä!

Tässä ihana rakas vaavi, joka taulun saa :) Ja minä tiedän "valtiosalaisuuden" eli vauvan nimen, mutta se pysyy salassa kuin pankkiholvissa. Ainoa joka sen lisäkseni näkee ennen kuin kääreet kasteen jälkeen avataan, on kehystäjä :) Eikö ole suloinen. Sain pidellä vauvaa kaksi tuntia ja pääsin hänen kanssa pesulle ja vaihtamaan vaipan, ah onnea!Ps. kurkkaa kuvasta ikkunasta ulos... siellä näkyy punaista eli kivetys on edennyt jo talon takaa etupihalle päin!

IN ENGLISH
I have been stitching birth sampler in a hurry, because I am going to back surgery and I just have to get this ready and framed before that! Isn´t she pretty! I had two hours to keep her and also I got to change her diaper :)

6/22/11

Lohtuostoksia ja Nallela-asiaa

Minulla on ollut kurja kesä, kun selän takia meni kaikki suunnitelmat ja matkat peruttiin. Tänään sain tietää, että minut leikataan viikon kahden sisään. Se on sentään hyvä uutinen, sillä leikkauksen myötä pääsen kivuista ja kunhan toivun, voin alkaa suunnitella kesälomaa (joskus elo-syyskuussa siis). Minä olen lohtusyöjä. Olen ollut sairaslomalla toukokuun alusta asti ja kun vain pääsääntöisesti tässä kotona tössyttelen ja suren kohtaloani, niin koko ajan tulee syötyä ja yksi päivä valitinkin miehelleni, että en kohta saa housuja kiinni. Nyt on pakko vähän katsoa mitä suuhunsa pistää, en nimittäin halua kuitenkaan uusia vaatekaapin sisältöä.

Mieheni sanoi, että minä saan tehdä ihan mitä vain, jos se tuo iloa, että olen sen ansainnut. Ja minähän siis syön ja shoppaan...

Sew and so:lta on tulossa iso tilaus, siitä kuvia kun saapuvat. Sitten onkin pakko Virpille vinkata, että katsos mitä ostin... hän kun on idolini suurten töiden tekemisessä ja minä aion nyt seurata hänen jalanjäljissään - palataan tähän :) Ps. oletteko nähneet Virpin blogissa olevat kuvat hänen susiaiheisista ristipistotöistään! Käy katsomassa, mutta varoitan, minulle ne kuvat oli ihan liikaa! Siis niin upeita, että meinasi happi loppua ja alkoi heikottaa :) Ymmärrätte nyt varmaan, miksi hän on minun idolini... ja aion vähän rämpiä Virpin jalanjäljissä ja yritän saada yhden ihanan työn tehdyksi ja juuri sen työn tilasin Sew and so:lta.

Hobboksissa oli kirja-ale ja sieltä tilasin ristipistokirja "Myth&Magic", lasten aivan upean käsityökirjan "Minä osaan itse" (suosittelen! ja on kiva aikuisellekin, ainakin minä sain heti sieltä ideoita) sekä kirjan, jossa on ohjeita pehmoleluihin fleecestä. Ajattelin, että josko Nallelassa voisi vierailla hiiru tai pupu...

Kuvan vasemmassa alakulmassa olevan kirjan "Teemajuhlat" minä ostin kirpparilta 2,50 eurolla ja se on todella kiva kirja. Paljon ideoita ja myös kaavoja koristeiden tekemiseen.
Muutama kuva Teemajuhlat-kirjan sisällöstä:

Tiimarissa asioin Nallela mielessäni ja teinkin tosi monta kivaa löytöä. Ostin Nallelan terassille kukkia, keittiöön sipuleita, hedelmiä ja kasviksia, tuikkukynttilästä tulee synttärikakku. Melkein kaikki on alekoreista ja esim. sipulit maksoivat 40 s/pussi ja ruukuissa olevat kukat 1 e/kpl.

Vierailin myös käsityökaupassa, mutta onneksi en ostanut lankakeriä vaikka mieli teki. Laskeskelin, että aikas monta kerää saisi ostaa värikkään räsymaton tekemiseen Nallelan lattialle. Mutta mitäs löytyikään Tiimarista! Pussillinen pieniä lankakeriä, yht. 4,90 euroa. Noista teen räsymaton jos toisenkin. Tämä oli todellinen löytö joka osui suoraan tarpeeseen :)

No, lohdutusta ei ole vielä ollut tarpeeksi. Ja toisaalta huomasin, että kaikenlaista askartelujuttua tarvitaan Nallelan tekemisessäkin, joten yksi ilta makasin sohvalla miehen kannettava sylissä ja sukelsin Sinellin nettikauppaan. Sieltä ovat nämä:

Pakko laittaa tarroista ja papereista lähikuvaa, ovat niin syötävän suloisia! Noista papereista saamme Nallelaan ihania tapetteja.Kirppikseltä löysin kivan ristipistotytön eurolla. Unohdin ottaa kuvan "ennen", mutta onneksi muistin edes siinä vaiheessa, kun olin kehyksen jo etupuolelta maalannut. Takapuolelta näkee minkä värinen kehys oli.

Nallerouva tykkää tuunatusta taulustaan.

Kirpparilta löytyi myös Nallelaan vauva. Isä pitäisi vielä löytää, mutta kyllä hänkin vastaan tulee :) Tässä vauva köllöttelee vanhempien parisängyssä.

Ja euron maksoi tämäkin kiva pieni Nallekirja. Ajattelin, että jos en pidä sitä ehjänä, voin tehdä joistakin kuvista perhepotretteja Nallelan seinälle.
Tässä muutama kuva kirjan sisällöstä:


Koska sisareni ei siis heitä mitään pois miettimättä, kuka voisi tarvita, niin mm. Nallelaan tuli nämä vanhat lelut (itse asiassa tässä on minunkin vanhoja barbileluja :)


Nukkekoti
Emma teki nukkekotiin puutarhavajan puutarhalyhtyyn. Tämä on tosi hieno!
Tässä lähikuvassa näkynee istutuslaatikoissa oleva multa paremmin. Pohjalla on vanhasta karhunkielestä leikattu pala, jonka päälle laitoin liimaa ja liiman päälle ripottelin teetä - näyttää ihan "oikealta" mullalta :)

Lopuksi vielä iloisia uutisia meidän pihalta, jossa mieheni on hyvässä alussa pihalaattojen asennuksen kanssa :) Hän on sankarini!

6/19/11

Ihana piristysposti Niinalta :)


Sain Niinalta kauniin Crab-apple Hillin mallin kirjottavaan kirjekuoreen (joka on neulavihko). Tilasin jo Sinellistä huopaa, jotta pääsen tätä kirjomaan. Olen tykästynyt kirjomaan muullakin tavalla kuin ristipistoin, kuten varmaan joissakin kuvissa on ilmi tullutkin. Niina lähetti tosi kivan kirjeenkin ja niin nätisti minulle kirjoitti... Hän on ajatellut minua ja toivottaa pikaista paranemista ja mallin myötä halusi tuoda piristystä ja siinä hän todella onnistui! Kiitos tosi paljon postistasi :)

Ensi tiistaina minulla on magneettikuvaus ja lääkäri arvioi, että leikkauaika olisi viikon kahden päästä siitä. Olen jutellut muutaman henkilön kanssa joilta on myös välilevyn pullistuma jouduttu leikkaamaan ja molemmat ovat sanoneet samoin sanoin, että "kivut jäivät leikkauspöydälle". Odotan todella hetkeä jolloin ei tuntuisi kipua tai vihlontaa. Joskus ajattelen, että mitä jos tämä jääkin loppuelämäksi. Joskus tulee mieleen, että mitä jos siinä magneettikuvassa näkyykin jotain pahempaa. Olen huomannut, että jatkuvan päivästä toiseen, viikosta toiseen ja nyt siis kohdallani kuukaudesta toiseen jatkuva kova kipu saa aikaan kaikenlaisia ikäviä lieveilmiöitä. Ensinnäkin tuo, että ajattelen pahojen asioiden tapahtuvan tai että pinnani on tosi kireä ja siitä voi joutua perhe kärsimään. Onneksi olen saanut pidettyä suuni kiinni enimmäkseen, mutta kyllä nuorimmainenkin tietää, että äiti ei nyt vaan kestä meteliä, riehmumista jne. Jos en osaisi tehdä käsitöitä tai pystyisi kävelemään, olisin varmasti jo menettänyt hermoni. Nyt olen parina päivänä taas päässyt käymään mm. kirpparilla ja askartelukaupassa ja ne reissut on olleet yhtä juhlaa! Ja joka päivä siis olen pääosin pystyasennossa ja teen pieniä kävelylenkkejä "korttelin ympäri".

Joku kyseli muuten niiden nukkekodin mattojen kirjonnasta (ed. postaus) ja mallit on tästä kirjasta