Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

4/28/11

Terveisiä Portugalista! * Pictures from Portugal

IN ENGLISH: Please, see these nice photos of a wedding we were in Porto and other pictures from our trip.

Monet ristipisto- ja blogiystäväni tietävätkin, että olimme mieheni veljen häissä Portugalissa. Häät vietettiin Portossa, joka on viehättävä kaupunki. Alla on joitakin kuvia reissultamme, toivottavasti nautitte kuvista ja voi olla, että matkakuume iskee :)

Häät olivat todella upeat. Meidät vieraat haettiin eri hotelleista bussilla. Kirkossa kaikki käytiin läpi portugaliksi ja tulkki käänsi suomeksi. Pappikin oli huumorintajuinen ja kun hän teki tärkeän kysymyksen, johon sulhanen vastasi suomeksi "kyllä", pappi kysyi morsiamelta portugaliksi, että suostuiko hän :) Kun saavuimme hääpaikalle, hyvä kun pääsimme bussista ulos, kun tarjoilijat jo olivat alkupalatarjottimien kanssa liikkeellä. Siitä se sitten alkoi, nimittäin syöminen. Sen lisäksi, että alkupaloja kannettiin vieraiden joukossa tarjottimilta otettavaksi, sisällä oli kalapöytä ja ulkona vielä leipä ja lihapöytä, jossa kokki veisteli savustettua possua siivuiksi ja lisäksi oli erilaisia makkaroita.

Aikanaan kun siirryimme juhlasaliin, ensin oli lämmin liharuoka, sitten lämmin kalaruoka ja sen jälkeen lämmin jälkkäri, joka oli suklaakakku kera kirpeän ja kylmän sorbetin. En olisi uskonut pystyväni enää ikinä syömään mitään, mutta kuin vaivihkaa oli jossain vaiheessa katettu jälkiruokapöytä, jossa oli hedelmiä, kakkuja, juustoja jne. jne. tuli sieltäkin popsittua yhtä sun toista. Hääkakku oli vasta illalla myöhään, kun oli jo pilkkopimeätä. Kakku oli katettu ulos ja kun hääpari leikkasi kakkua, alkoi ilotulitus. Oli kyllä mahtavan näköistä.

Häissä oli koko ajan paikalla ammattivalokuvaaja ja videokuvaaja. Saimme 15x20 cm upeita kuvia! Sitten joskus kun jotkut teistä tulevat meille ristipistotapaamiseen, näette nuo kuvat. Ja ensimmäistä kertaa saimme kiitoskorttikuvan jo lähtiessämme häistä :)

Paikalla oli myös taikuri, joka kulki vieraiden joukossa ja teki temppuja. Lisäksi oli johdettua tanssia, mikä oli äärimmäisen hauskaa - ainakin tämmöiselle tönkölle kuin minä. Jos piti kääntyä vasempaan, minä tietysti käännyin oikeaan ja jos piti kyykistyä, minä suoristin itseni jne. Mutta se vain nauratti :) Menimme me jotain letkajenkan tapaistakin siellä. Baari oli vapaasti käytettävissä, mutta kukaan ei siellä notkunut. Kukaan ei siis juonut paljoa ja kaikilla oli hauskaa! Uskomaton kokemus. Sillä minun kokemukseni häistä ovat vain suomalaiset häät - ja niitä on ollut mooooonta - ja aina niissä juodaan alkoholia enemmän tai vähemmän. Aina on kuitenkin muutama, joista näkee, että jahas, nyt on tullut vierailtua baarissa turhan ahkerasti. Hotellilla olimme puolen yön jälkeen, kun bussi taas teki kierroksen takaisinpäin.

Hääkuvia (vain yleiskuvia, en laita tänne muista ihmisistä kuvia kuin itsestäni ja mieheni taitaa olla yhdessä kuvassa)

Bussi siis nouti vieraita eri hotelleista. Tässä innokkaana juhlimaan häitä, odottelen hotellin aulassa bussia saapuvaksi :)

Näin ihanassa pihapiirissä häät olivat


Minä ja mieheni juhlapaikan pihalla

Juhlasali

Muutama kuva jälkkäripöydästä, njam :)


Porto


Porton kaupungintalon edessä

Sillalla...

... joka oli näin korkea - huimaa. Edellisessä kuvassa seison siis tuolla sillan päällä, mutta huomatkaa, että silta on 2-kerroksinen ja tuolla paljon alempana menevät autot.

Lissabon
LinnallaLinnalla kulki vapaana riikinkukkoja. Ne olivat todella upeita. Tuo sähkönsininen väri linnussa oli aivan uskomattoman kaunis ja kiiltävä!


Lissabon by night

Sintra
Wikipedia kertoo Sintrasta näin: "Sintra on Lissabonin läänissä, Portugalissa, sijaitseva kaupunki ja yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se on myös suosittu turistikohde muun muassa Pena Palacen, Castelo dos Mourosin ja henkeäsalpaavan Sintra-Cascais luonnonpuiston, sekä kaupungin itsensä ansiosta.

Vuonna 1809 Lord Byron kirjoitti ystävälleen Francis Hodgsonille, että hänen "täytyy huomauttaa Sintran olevan kaunein kaupunki maailmassa".

Suomalais-portugalilaisen laulajan Anna Abreun toinen kotikaupunki on Sintra."

Vielä yksi ruokatarina
Mieheni tilasi minulle pihvin ranskalaisilla perunoilla :)Ruokalistalla oli Coffee steak with chips. Tarkoitus oli siis saada ranskalaiset, ei chipsejä. Tapaamamme tarjoilijat, myyjät ym. puhuivat tosi vähän englantia tai eivät ollenkaan... Hekin jotka puhuivat, sanoivat aina kaikkeen okay, eikä sitten kuitenkaan tapahtunut sitä mitä olisimme halunneet :) Matkailu avartaa! Eniten kyllä nauroimme silloin kun olimme menossa jokiristeilylle. "Sisäänheittäjä" houkutteli meitä lippuluukulle ja sen verran hän osasi selostaa, että jokiristeily on 10 euroa ja kestää yksi hora, mutta kun mieheni kysyi mistä laiva lähtee, miekkonen vastasi iloisesti okay ja käveli tiehensä :)
Pihvistä vielä, että kahvikastike oli tosi hyvää. Muut asiakkaat olivat ihan tyytyväisiä pihvi&chipsi -annoksiinsa, mutta minun ilmeeni olisi varmaan ollut kuvaamisen arvoinen, kun tuo lautanen eteeni pöydälle laskettiin! Vinkkinä vain, että kun chipsit olivat kastikkeessa maustuneet ja pehmenneet, nepä olivatkin maittavan hyviä :)

Ostoksia rakkaan harrastuksen tiimoilta
Ristipistolehdet siellä maksoivat vain n. 4 euroa. Löysin parista auki olevasta lehtikioskista nämä.

Lauantaina eli päivänä jolloin häät olivat, minulla oli noin 20 minuuttia aikaa tehdä ostoksia isossa käsityökaupassa. Ajan puute ja valikoiman runsaus saivat pääni ihan sekaisin, enkä oikein kyennyt ostamaan paljoakaan. Kaikki nuo nauhat (en muista hintoja) ja pisteltävät nauhat (n. 3 e/metri) ovat sieltä. Ruusunapit (20 s/kpl) ovat jostain matkamuisto-tilpehööri -kaupasta ja nuo pyöreät "liinat" (3 e ja 3,50 e/kpl), joihin pistelen jotain ihanaa, ostin Sintrasta.

Pääsiäiskortteja :) Easter cards :)


Sain Tarjalta näin söpön pääsiäiskortin - kiitos :)

Ja Irmeliltä oli tullut Positiivareiden sähköinen kortti - kiitos :) Kivaa postia nämä!

IN ENGLISH
From Tarja I got cute easter card she stitched for me. And from Irmeli I got an electric card. Nice mail :)