Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

4/5/12

Oikein Hyvää Pääsiäistä Kaikille! * Happy Easter!


Näiden kuvien myötä esittelen miten koristelen meidän kotia pääsiäiseen.

In these pictures I am telling how I decorate our home for eastern. Have a happy easter every one and nice of you to visit my blog :)

Olen nähnyt monissa blogeissa ihania pääsiäisjuttuja, miten ihmiset sisustavat kotiaan. Minäkin tykkään vaihtaa esim. keittiön verhot teeman mukaan ja nytkin on keltaista Marimekon Heinää ikkunoissa. Mutta varsin maltillista on minun koristeluni, vain harvat ja valitut jutut nostan esille. Tervetuloa tiirailemaan pääsiäistämme.

Yleiskuvaa olohuoneesta (harmittaa, kun en saanut aikaiseksi mitään keltaista sohvalle).

Lähikuvassa Aarikan elämänpuu, jossa nyt keltaiset kynttilät. Ja itse huovutettuja pääsiäismunia ihan vaan "heitelty" tason päälle.

Erkkerissä oleva ruokapöytä on saanut kaitaliinan samasta Marimekon kankaasta kuin keittiön kapat ovat. Ikuisesti hyvänä pysyvä raeruoho on paperinarua.

Raeruoho lähikuvassa ja alla Maijalta saamani koriste, joka ei tuossa ylemmässä kuvassa näy kunnolla.


Kuvaa keittiöstä. Onpas muuten hankala kuvata, kun ikkunoita on meillä suurin piirtein joka seinällä ja aurinko ihanasti ulkona paistaa... eli vähän hämäriä kuvani ovat.Liesituulettimen päällä on ihana väripläjäys Aarikan kynttilänjalka keltaisella kynttilällä ja Aarikan tipuja, ikkunan edessä Marimekon pannumyssy ja muuten vaan keräilen pääsiäiseksi keltaisia/oransseja astioita kaapeista esille (noita vanhoja retromuovejahan täältä löytyy, keräilijä kun olen (maltillinen kylläkin, sillä tilaa uusille retromuoveille ei vain ole, nyyh)

Erillisen tason päällä on lasten tekemiä pääsiäiskoristeita, Emman hienosti kasvanut raeruoho ja isäni vanerista sahaama, äitini maalaama upea kukko.

Ja kyllä se pääsiäinen näkyy eteisessäkin :) Vieraat tervetulleeksi toivottaa lasten askartelut ja oman väri-iloittelunsa antaa kenkäkaapin yläpuolella oleva paperinarutyö, jonka pysyvä paikka on tuossa, ei siis ole vain pääsiäiskoriste.

Yläkertaan menijöitä tervehtii tämä pupu, joka on maanantaikappale. Kuvastakin saattaa huomata, että pupu-paran jalkaterät on väärinpäin, ja sekös kaikkia naurattaa :)

Vielä keräilystä puheen ollen, tässä kuva herkullisesta väriyhdistelmästä! Minun värini on ehdottomasti sininen, myös sisustuksessa tykkään sinisestä ja voi kuinka ihanasti siihen sopiikaan keltainen! Olen alkanut kerätä tällaisia vanhoja maljakoita. Vaikkakin keräily on ehkä vähän väärä sana tässä kohtaa, sillä minulla on vain nämä kaksi enkä kumpaakaan ole ostanut itse :) Mutta luulenpa, että äitini näitä jatkossakin minulle ostaa lahjaksi :)

ps. Heh heh, kyllä niitä omiakin pääsiäispistelyjä on muutama, mutta eivät näy kuvissa enkä tajunnut ottaa lähikuvia niistä. Mutta nehän nyt olisi olleet ehdottomasti oleelliset, ristipistoblogi kun tämä on. Mutta niitä omia pistelyjä on vain kaksi, joten eiköhän tämä nyt mene näin :)

OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE! NAUTTIKAA OLOSTANNE JA VAPAISTA :)

4/4/12

Pääsiäisvaihto Maijan kanssa * Easter exchange with Maija

Oi ihanuutta mikä vaihto meillä oli jälleen Maijan kanssa. Annetaanpa kuvien kertoa tarinaansa pääsiäisvaihdostamme, mitä kivaa sain Maijalta ja mitä hän minulta...

We had such a great eastern exchange with Maija. Please see the pictures what lovely things I got and what I sent to her.


Maijalta minulle * From Maija to me

Nätti söpöinen pääsiäispistely - Maija ja minä sateenvarjon alla :)
Cute stitching (Maija and me under the umbrella :)

Takaa (tykkään mahdottomasti taustan vapaakirjonnasta!)
From the back (I really like this free stitching at the back :)


Näin paljon paketteja! * So much gift packets!


Ja koko hulvaton vaihto esittelyssä * And all in one picture


Lähikuva upeasta korusta! * Closer picture of this lovely jewelry!Minulta Maijalle * From me to MaijaPistely on Prairie Schoolerin mallista Bunnies and chicks. Samoin malli pupusapluunaan, johon ostin oikein pääsiäisen keltaisen maalin.

The stitching and bunny pattern is from Prairie Schooler´s chart Bunnies and chicks. For the back I bought really yellow paint :)Ompelin tällaisen keväisen värisen ompeluaiheisen sydänkoristeen johon vielä lisäsin - tietenkin - ruusuja.

Also I sew for Maija this heart decoration and ofcourse I had to add some roses in it :)Muutama lähikuva * Some closer pictures

Tipunappeja (näissäkin on muuten bling blingiä vaikka ei ehkä kuvassa näy)
Cute buttons (these also have glitter, but maybe not shown in the pic)


Glitter pupu koristeeksi * A glitter bunny for decoration


Kiitos Maija kivasta ja antoisasta vaihdosta! Ensi vuonna taas tälläkin teemalla :)

Thank you Maija for this nice and "lots of gifts" exchange. Next year again :)

Vaihto jota ei ollut, mutta oli silti eli yllätyspostia Marilta * A surprise mail from Mari

Meillä on Marin kanssa ollut muutama puutarha-aiheinen vaihto ja olin jossakin alitajunnan perukoilla varmaan ajatellut, että tänäkin keväänä olisi puutarhavaihto. Niinpä olin kirppiksillä kuljeskellessani keräillyt Marille kaikenlaista kivaa. Mutta vaihto ei tullut puheeksi missään vaiheessa, minäkään en siis sitä muistanutkaan edes ehdottaa, niin kiirusta on ollut. Niinpä päätin vain antaa vaihtoon keräämäni jutut hänelle, koska mitäpäs minä niillä tekisin. Valitettavasti en tajunnut kuvaa ottaa. Mutta kerron sen verran, että löysin kirppikseltä ihanat tulppaaniaiheiset tyynynpäälliset, jotka ajattelin Marin ihanalle patiolle. Mari oli iloissaan, sillä hänellä oli aikanaan ollut samanlaiset tyynynpäälliset ja hän oli tykännyt niistä kovasti, mutta ne oli muistaakseni jyrsitty... tai jotain... Mari voi itse kertoa :) Eli nappiin osui se ostos.

Eli Mari sai vaihdon, jota ei ollut olemassakaan. Mutta sainpas minäkin sitten vastalahjaksi jotain söpöistä eli nämä ihastuttavat Beatrix Potter -aiheiset tuotteet. En ymmärrä kuinka Mari raaski näistä luopua... nämä ovat nimittäin hänen tuliaisistaan, joista oli juttua tässä postauksessa Marin blogissa. Kiitos näistä ihanista!!

I had collected some items for garden exchange for Mari, but we did not have that exchange this year. Anyway, I gave her all I had for "the exchange that does not exict" and she was very surprised :) And today was my turn to be surprised - I got these lovely Beatrix Potter items from her. Thank you so much :)