Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

4/5/12

Oikein Hyvää Pääsiäistä Kaikille! * Happy Easter!


Näiden kuvien myötä esittelen miten koristelen meidän kotia pääsiäiseen.

In these pictures I am telling how I decorate our home for eastern. Have a happy easter every one and nice of you to visit my blog :)

Olen nähnyt monissa blogeissa ihania pääsiäisjuttuja, miten ihmiset sisustavat kotiaan. Minäkin tykkään vaihtaa esim. keittiön verhot teeman mukaan ja nytkin on keltaista Marimekon Heinää ikkunoissa. Mutta varsin maltillista on minun koristeluni, vain harvat ja valitut jutut nostan esille. Tervetuloa tiirailemaan pääsiäistämme.

Yleiskuvaa olohuoneesta (harmittaa, kun en saanut aikaiseksi mitään keltaista sohvalle).

Lähikuvassa Aarikan elämänpuu, jossa nyt keltaiset kynttilät. Ja itse huovutettuja pääsiäismunia ihan vaan "heitelty" tason päälle.

Erkkerissä oleva ruokapöytä on saanut kaitaliinan samasta Marimekon kankaasta kuin keittiön kapat ovat. Ikuisesti hyvänä pysyvä raeruoho on paperinarua.

Raeruoho lähikuvassa ja alla Maijalta saamani koriste, joka ei tuossa ylemmässä kuvassa näy kunnolla.


Kuvaa keittiöstä. Onpas muuten hankala kuvata, kun ikkunoita on meillä suurin piirtein joka seinällä ja aurinko ihanasti ulkona paistaa... eli vähän hämäriä kuvani ovat.Liesituulettimen päällä on ihana väripläjäys Aarikan kynttilänjalka keltaisella kynttilällä ja Aarikan tipuja, ikkunan edessä Marimekon pannumyssy ja muuten vaan keräilen pääsiäiseksi keltaisia/oransseja astioita kaapeista esille (noita vanhoja retromuovejahan täältä löytyy, keräilijä kun olen (maltillinen kylläkin, sillä tilaa uusille retromuoveille ei vain ole, nyyh)

Erillisen tason päällä on lasten tekemiä pääsiäiskoristeita, Emman hienosti kasvanut raeruoho ja isäni vanerista sahaama, äitini maalaama upea kukko.

Ja kyllä se pääsiäinen näkyy eteisessäkin :) Vieraat tervetulleeksi toivottaa lasten askartelut ja oman väri-iloittelunsa antaa kenkäkaapin yläpuolella oleva paperinarutyö, jonka pysyvä paikka on tuossa, ei siis ole vain pääsiäiskoriste.

Yläkertaan menijöitä tervehtii tämä pupu, joka on maanantaikappale. Kuvastakin saattaa huomata, että pupu-paran jalkaterät on väärinpäin, ja sekös kaikkia naurattaa :)

Vielä keräilystä puheen ollen, tässä kuva herkullisesta väriyhdistelmästä! Minun värini on ehdottomasti sininen, myös sisustuksessa tykkään sinisestä ja voi kuinka ihanasti siihen sopiikaan keltainen! Olen alkanut kerätä tällaisia vanhoja maljakoita. Vaikkakin keräily on ehkä vähän väärä sana tässä kohtaa, sillä minulla on vain nämä kaksi enkä kumpaakaan ole ostanut itse :) Mutta luulenpa, että äitini näitä jatkossakin minulle ostaa lahjaksi :)

ps. Heh heh, kyllä niitä omiakin pääsiäispistelyjä on muutama, mutta eivät näy kuvissa enkä tajunnut ottaa lähikuvia niistä. Mutta nehän nyt olisi olleet ehdottomasti oleelliset, ristipistoblogi kun tämä on. Mutta niitä omia pistelyjä on vain kaksi, joten eiköhän tämä nyt mene näin :)

OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE! NAUTTIKAA OLOSTANNE JA VAPAISTA :)

9 comments:

 1. Kaunis koti teillä =D.

  ReplyDelete
 2. Kiitos Virpi :) Tämä kodin pääsiäiskoristelun kuvaaminen sai sykäyksen siitä, kun Maija ehdotti, että voisinko vaikka blogiin laittaa kuvia meidän pääsiäiskodista. Minusta itsestänikin on aina niin kiva katsoa miten muut koristelevat esim. joulua, pääsiäistä jne.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Kirsi !!! :) :):)

  Teillä on juuri niin tyylikästä ja raikkaan kelta/sini/valkoista kun osasin ajatellakin.
  Aarikan "Elämänpuu" on upea ja sopii kotiisi täydellisesti.
  Värikkäät retro-maljakot oli kauniita myös :)

  Näitä koti-kuvia oli todella ihanaa nähdä!
  Juu,kesällä kuvataan puutarhaa ja mulla on jännäää kun meillä pitäisi nyt keväällä hioa koivulattiat ja tapetoida olohuone..

  Voisin ehkä laittaa blogiin pari kuvaa meiltä
  tässä lähiaikoina !?

  ReplyDelete
 4. Kiva päästä kurkkimaan teidän pääisäiskotiin :). Upeat värit teillä juuri nyt..

  Mulla on yks tuollainen retro maljakko myös, violetti ja siis erilainen kuin nuo sun, en nyt muista kenen se on. Kuvaan sen joskus niin pääset ihastelemaan :)

  ReplyDelete
 5. Kaunista on kodissasi :) Ihanaista Pääsiäisaikaa sinulle!

  ReplyDelete
 6. Aurinkoista pääsiäistä sullekin; kovasti olet nähnyt vaivaa pukeaksesi kodin pääsiäiskuosiin!

  ReplyDelete
 7. Hyvää pääsiäistä teidän kauniiseen kotiin :)

  ReplyDelete
 8. Ihanan kaunis koti kera pirteiden koristeiden! Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
 9. Teillä on kyllä kaunis koti, olen sitä aiemminkin ihastellut. Onko teillä laattalattiaa paljonkin? Kun asuimme omakotitalossa, teetimme sinne remontin yhteydessä laattalattiat joka huoneeseen (paitsi kahteen makuuhuoneeseen), siis olohuoneeseenkin. Tykättiin hirmuisesti ja kun oli lattialämmitys niin eipä varpaita palellut, nyt täällä nykyisessä kodissa pitää kyllä villasukat pitää, kun oli tottunut niin lämpimään siellä entisessä.
  Kyllä sinä nyt mulle "myrkyn lykkäsit", kyllä sen verran laistan ukaasista, että perjantaina herään aikaisin...

  ReplyDelete