Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/9/11

Pöllöjä ja kärpässieniä - ihania syksyisiä aiheita pistelyyn :) * Owls etc. lovely stitching themes :)

Syksyiset ristipistoaiheet on ihania ja tekisi mieli pistellä maisemia, oravia, kettuja jne. mutta ajan puutteen vuoksi olen nyt saanut pisteltyä vain kolme pikkutyötä, joista kahden aiheena on pöllö (kuinka yllättävää :) ja yksi työ on söpö kärpässienipistely.

Toisen pöllön viimeistelin tauluksi. Kehys on joskus kirppikseltä ostettu puuvalmis kehys, jonka maalasin ruskealla ja töpötin "kulta"maalia reunoille. Lopputulos on aikas kiva, vai mitä!
Tykkään kovasti myös tästä kärpässienitaulusta varsinkin, kun keksin lisätä nuo pilkulliset napit jolla tauluun tuli kivaa ilmettä. Pelkkä valkoinen kehys oli jotenkin orvon näköinen.
Pöllö ja kärpässienitauluissa kangas on 28 count pellava ja yksivärisessä pöllössä kangas on Maijan itse värjäämä kangas. Mallit ovat:
Kärpässienet kirjasta Hüttenzauber
Pöllö lehdestä Cross Stitch gold nro 86
Yksivärinen pöllö kirjasta Vert

Pöllöt ja vähän muutakin syksyistä asettelin tällaiseen kerrosvatiin, jonka ostin juurikin siksi, että saisin alakertaan esille omiakin pikkupistelyjä. Eteisessähän on upea lasivitriinikaappi täynnä teidän muiden pistelyjä :) Mukana on myös Emman pikkupehmo (ylävadilla) ja savesta tehty pupu (alavadilla). Kuvassa näkyy myös kivoja käsityökirjoja, jotka lainasin kirjastosta. Kuinka yllättävää onkaan, että tuossa päällimmäisenä näkyy just huovutettu pöllö kirjan kannessa! Kirjassa on ihastuttavia ohjeita pikkuisten eläinten huovuttamiseen.Ehkä tuo nalle ei ole niin syksyinen, mutta värit sopivat tähän asetelmaan. Olen sen jo pari vuotta sitten pistellyt, mutta nyt vasta viimeistelin.

Pöllöistä puheen ollen... jos haluat nähdä suloistakin suloisemman miniatyyripöllön, klikkaa tästä :)

IN ENGLISH:
Some lovely little stitchings I made as autumn in my mind :)