Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

7/5/11

Käsittämätön yllätys! * A surprise I can not understand!

Pahoittelen valokuvien surkeaa laatua. Minulla ei ole kameraa tällä hetkellä ja otin nämä kuvat kännykällä surkein tuloksin :( Tämä kuvauskohde ansaitsisi parhaan mahdollisen kameran ja parhaan mahdollisen ammattikuvaajan, mutta minuun ja kännykkääni oli nyt tyytyminen.

Niina soitteli tänään, että ovat tulossa tänne päin ja hänen miehensä menisi nuoremman tytön kanssa sukulaisella käymään ja Niina taasen voisi poiketa toisen tytön kanssa meille. Se oli oivallinen ehdotus ja olin tosi iloinen, kun sain jutteluseuraa, sillä juuri pari päivää sitten oli aika masentava olo, kun tunsin itseni niin "ulkopuoliseksi". Olen vain kotona kipujeni kanssa, eikä oikein kukaan ole käynyt kylässäkään. Siinä sitten rupateltiin ja Emma otti Niinan pienen tyttären yläkertaan leikkimään. Yht´äkkiä Niina kaivoi kassistaan tämän:En voinut uskoa näkemääni. Vähän aikaa löi todella tyhjää ja sitten pääsi itku. Iso, surkea itku koostuen kaikesta viime aikojen itsesäälin tunteista ja sen hetkisestä tunteesta kun käsitin mitä minulle ojennettiin ja mitä sen eteen on tehty. Niina antoi minun itkeä rauhassa ja pikkuhiljaa siitä sitten tokenin. Kuinka voin ikinä kiittää kaikkia tämän lämpöä tuovan peiton tekemiseen osallistuneita? Ja heitä ajatuksesta, jotka eivät ehtineet enää mukaan? Kiitos teille, tämä merkitsee minulle todella paljon ja olen ihan sulaa vahaa. Sanoin Niinalle, että tämä olisi ihana ottaa sairaalaan mukaan, kun menen leikkaukseen, mutta en uskalla, koska joku voi tämän varastaa!

Peiton kokosi todella taitavasti Ressu ja hänen nuori serkkunsa Pinja :) Ja tässä pöllö-tilkkujen pistelijät: päällimmäisenä Niina Kröger
1. rivi vasemmalta alkaen Tarja Arminen, Mari Voutivuori, Irmeli Peltonen
2. rivi vasemmalta Outi Välimaa-Mustalahti,Virpi Rantakangas, Jaana Saukkonen
3. rivi vasemmalta Jaana Oxen, Jenni-Mari Kinnunen, Sari Nurminen
4. rivi vasemmalta Pirjo Kallioniemi, Virpi Leppinen, Minna Fyhr
5. rivi vasemmalta Marjo Leander, Ressu Pulla, Sari Salomaa

Muistan kuinka teimme Pikelle lohtupeittoa ja kuinka pistelijät halusivat yhdessä tuottaa hänelle jotain kaunista lohdutukseksi ja muistan kuinka itse halusin koota peiton samoin tein, jotta saamme postin Pikelle lähtemään mahdollisimman pian. Voin kuvitella miten tämänkin yhteistyön alkusysäys on tapahtunut ja miten "kutsuhuuto" netin kautta on lähtenyt kiertämään ja tiedän, että samoilla suurilla sydämillä on tämänkin peiton tilkut tehty. Kiitos teille.

Tässä vielä lähikuvia (klikkaa kuva suuremmaksi!), eiköhän kaikki pöllöt osu kuviin nähtäville:
Tottakai sitten esittelin Niinalle nukkekodin pieniä juttuja sekä Nallelan tarvikkeita, juteltiin pistoista, kankaista, tavaroiden järjestämisestä, kaappien tyhjennyksestä jne. Ja tietysti vähän herkuteltiinkin. Oli mukava päivä ja Niinan tyttökin viihtyi oikein hyvin kun oli uusia leluja, trampoliini ja pihalta sai syödä mustikoita :) Tulkaa toistekin! Ja jos joku muukin innostuu tulemaan kylään, niin tervetuloa, tykkäisin siitä - ja saa tulla ilman peittoakin :)

ps. Puheet miehen ja nuoremman tyttären vierailusta sukulaisen luona oli siis ihan keksitty juttu eli hämäystä vain... enhän minä tosiaankaan osannut epäillä yhtään mitään, tunnen nimittäin Niinan miehen veljenkin, joten ihan täydestä meni miehen vierailu veljensä luona :)


IN ENGLISH
I am out of words. Niina came by today and suddenly she took this out of her bag. I could not understand. Then I started crying. All this made for me. All these stitchers have been thinking of me and my misery. I feel so warm to think all this and I don´t know how thank them enough! But I say thank you, so much. My surgery is on the 21st of July. I said to Niina I can´t take this to hospital with me even though I would like to. I am afraid some one might steel this planket from me!

The stitchers are:
first on the top Niina Kröger
1. row from the left Tarja Arminen, Mari Voutivuori, Irmeli Peltonen
2. row from the left Outi Välimaa-Mustalahti, Virpi Rantakangas, Jaana Saukkonen
3. row from the left Jaana Oxen, Jenni-Mari Kinnunen, Sari Nurminen
4. row from the left Pirjo Kallioniemi, Virpi Leppinen, Minna Fyhr
5. row from the left Marjo Leander, Ressu Pulla, Sari Salomaa

Fall of fame tai ainakin kaappi :) * Fall of fame at my home

Ihan ensin täytyy sanoa, että pahoittelen kuvien laatua. Em. postauksessa jo tuli ilmi ettei minulla ole kameraa nyt käytössä.

Olen jo pitkään pohtinut, kuinka kurjaa on pitää osaa vaihdoissa saatuja tai lahjoiksi saatuja ristipistoihanuuksia kaapissa. Osa on esillä kotona vuorotellen, osa on löytänyt ihan pysyvänkin paikan, mutta kaikkia ei mitenkään järkevästi saa ripoteltuakaan pitkin kotia. Meillä on ollut tämä lasikaappi Mariskooleille, kivituikuille ja Aalto-tuikuille, mutta minäpäs nyt tyhjensin sen ja täytin kaikilla kauniilla käsitöillä! Pohdin sitten myöhemmin mihin ihmeeseen laitan ne kaikki lasiesineet... höm...

Mutta eikö olekin ihana kaappi! Joitakin mailartejakin sain mahtumaan näytille ja loput on alahyllyllä olevassa rasiassa. Täältä voi lukija bongata oman työnsäkin :) Mutta kaikki eivät kuvissa näy ja tosiaan, osa on muualla kotona ja joitakin olen vienyt töihin työhuoneeseeni, mutta nyt voin sanoa, että kaikki paitsi jouluaiheiset ovat jollakin tapaa näkyvillä!IN ENGLISH
All my exchanges and gifts I have had are now in display! I had glass decoration things in this shelf, but I empty it and put these in. Some are around our home and the left are in this shelf (expect Christmas decorations).

7/4/11

Mitä saadaan Pepsodentin hammasharjojen myyntitelineistä?

Tämäkin ohje oli Frankin Nukkekotielämää -kirjassa. Hammasharjojen myyntitelineistä saa käsityömyymälään hyllyt, kun kaataa telineet kyljelleen. Yhdistin neljä telinettä kaksipuoleisella teipillä ja päällystin hyllyt sinisellä kartongilla ja lisäsin taustapahvin. Sitten vain vähän Novita-mainosta ja pitsireunaa :) Väri saa minullakin olla sellaisenaan, sininen sopii oikein hyvin makuuni.
Tämmöisiähän ne Pepsodentin harjatelineet on. Pepsodent-tarrat ehdin jo napata pois ennen kuvausta.

Mallasin vähän, että mitä kaikkea minulla jo myymälään on - vaikkei ole vielä sitä myymälää! Minulla on jo nauhoja myytäväksi. Ylähyllyn nauhat on kieritetty nastaan, siinä oli just oivallinen kanta ja tikku pystyssä mihin kietoa nauhaa ja mittasuhdekin kohdallaan. Tämä on ihan oma ohje :) Ja keksin myös kieritellä nauhoja puutikun ympärille, oikein toimiva tapa tähän miniatyyrikauppaan tuoda nauhoja esille. Paikallaan ne pysyy kaksipuoleisella teipillä - kuinkas muuten. Siinä sitä on semmoinen askartelijan tuote, jota ilman ei tulisi toimeen!Huom! alahyllyllä näkyy pieniä kannellisia rasioita, joita juuri Sewanso:lta tilasin pikkuhelmien ym. säilytykseen. Emma keksi, että nehän on just oikeaa kokoa nukkekotiin ja sepäs olikin kuningasajatus! Eikös olekin näppärän näköiset laatikot. Yhdestä poistin kannen ja se toimii laatikkona kaavoille (näkyy kohta alemmassa kuvassa).

Novitan langat on tässä putiikissa hyvin edustettuna. On tuolla alemmalla hyllyllä jotain muitakin lankoja. Niiden vyötteet on pistelylankojen vyötteistä leikattu.

Pienimmät napit joita varastostani löytyi, päätyivät myyntitiskille.

Kaavojakin putiikissani myydään. Nämä on vanhoista Suuri käsityö -lehdistä leikattuja pikkukuvia ja kaavasivuilta leikkasin pienen palan "kaavaksi".


Nallela
Nallelan Martta-rouva löysi hienon maton Kuurojen palvelusäätiön verstasmyymälä Sampolasta. Sieltä löytyi myös käsityötarvikkeille kori ja mattopiiska.

Martta-rouva muisti kaupunkiasioillaan, etteihän hänellä ole edes saksia tai ompelulankaa. Nyt on nuokin puuteet korjattu :)Molemmat on ompeluaiheisesta nappisetistä, joka minulla on ollut pari vuotta jo... ompelulankarullaan kieritin pinkkiä ompelulankaa.

Semmoisia pieniä asioita tällä kertaa. Nyt täytyy siirtyä mittasuhteissa vähän isompiin - meillä pakkaa nuori mies, joka on huomenna lähdössä isoseksi rippileirille ja täytyy käydä vähän auttamassa, kun tuntuu, ettei ihan kaikki tavarat ole vielä kasassa. Hyvää viikon jatkoa!

Vauvanvaatteet on erikoinen näky meidän terassilla :)

Miehen siskon vauva on aiheuttanut minussa hillittömän vauvanvaateostobuumin (kirppareilta tietysti ja kaikki kuin uusia :). Olen jo useamman erän ostanut ja tässä viimeisin. Niitä kuivumaan asetellessani ihailin kuinka suloisia ne ovat ja hoksasin, että ne ovat myös kuvaamisen arvoisia - varsinkin kun meillä tämän koon pyykkiä ei enää 10 vuoteen ole omasta takaa ollut!

Ostokset Sewandso:lta tulivat itse asiassa jo päiviä sitten, mutta en ole saanut postatuksi kuvia. Tuotteet oli kotona vajaa viikko tilauksesta. Ja mitäs minä tilasinknaan... muutaman kivan Alma Lynnen mallin eli Little bit of birdsong ja Cat cafe, kolmea eriväristä huopaa isot palat, pellavakankaita pistelyyn, rasioita pikkutilpehöörin säilytykseen sekä Kustom Kraftsin mallin nimeltä Curious Cub, joka on se iso työ mistä vihjasin jokin aika sitten.
Tässä lähikuva suururakastani, eikös olekin söpö! Jos meinaa into loppua kesken, tai usko loppua kesken, niin sitten muistelen vain niitä Ikaalisissa näkemiäni Virpin isoja töitä, niin eiköhän ala taas neula suihkia :) Haluan nimittäin, että meilläkin olisi edes yksi minun tekemäni suuri taulu ja mielellään luonto/eläinaiheinen. Mutta tätä pääsen aloittelemaan vasta kun olen aloittanut ja tehnyt loppuun asti mieheni 40-vuotislahjan (synttärit joulukuussa).

Luontoaiheisista malleista ja tauluista tuli mieleen Marjolein Bastinin malleista tekemäni lintutaulut. Annoin ne siskolleni, kun en niitä kestänyt. Ne on ensimmäisiä töitäni (vuodelta 2006, aloitin pistelyt loppuvuodesta 2005) ja nämä on tehty aidalle ja pistelty tosiaankin ristiin rastiin eli pistot ei mene samoin päin. Mutta sitten yksi päivä minulle tuli näitä tauluja kauhea ikävä ja kävin hakemassa ne kotiin! Ajattelin, että ne on kuitenkin sillä lailla tärkeät työt, koska ovat niitä ensimmäisiä ja mitä sitten jos on aidalle ja mitä sitten jos pistot ei mene koko ajan samoin päin! Ja näinhän tekin noin vuosi sitten minua kannustitte, kun asiasta kirjoittelin. Taulut on nyt siis taas kotona ja erittäin keskeisellä paikalla eteisen ja keittiön välisellä seinän pätkällä eli en edes yrittänyt niitä "piilottaa" mihinkään :)

Meidän pihan laatoitus on edennyt takaovelta jo talon etukulmalle asti ja Emma on keksinyt, että siinähän on oivallinen "valtatie" potkulautailulle :)