Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/9/11

Ressukka

Eilen oli tosi kurja päivä. Fysiatrin kanta oli, että todennäköisesti selkä joudutaan leikaamaan. Se tuntui kuin tuomiolta. Mutta ensin katsotaan tietenkin magneettikuva, ennen kuin tehdään päätös. Nyt odottelen kutsua magneettikuvaan enkä yhtään tiedä mikä on tilanne, kuinka kauan joudun aikaa odottamaan. Tämän kaiken mielipahan keskelle minulle tuli tänään postia. Saanko esitellä... Ressukka!
Pöllö on Ressun minulle tekemä piristys ja se sai nimen tekijänsä mukaan, sekä siitä, että minä olen selkävaivoineni nyt aikamoinen ressukka.

Kortissa oli sopiva sanonta :) Sain myös ison levyn Fazerin Sinistä (joka joutui heti jääkaappihoitoon :) Kiitos Ressulle, kun ajattelit minua ja näin päivääni piristit!

Toinenkin kiva posti tuli. Jaana lähetti minulle majakkamallit, jotka häneltä ostin. Harmi vain, että nyt en pysty keskittymään pistelyihin, kun särkee ja seisominenkin on tuskaista.

IN ENGLISH
My back hurts a lot and I might have to go to surgery. To cheer me up, Ressu sent me this cute owl she made her self. I named the owl Ressukka (after Ressu). Thank you for this surprise Ressu :)
The light house charts I bought from one stitcher and they also arrived this day´s mail.

6/7/11

Kesäkassi ja tilkkutyyny iloisissa väreissä tekivät minut iloisiksi * Colourful shopping bag and pillow made me smile

Nämä piristävät mieltäni! Tein itselleni ostoskassin johon suunnittelin sopivan tekstin. Ja Emmalle tein kaverimajaan tilkkutyynyn virkkaamalla isoäidin tilkkuja. Molemmissa töissä saivat värit iloita ja kyllä näistä tuleekin hyvälle tuulelle, vai mitä!?Kassin kangas on tilattu jostain nettikaupasta ja sisäpuolen kangas on Tilda-kangasta. Pistelykangas on valko-punaruudullinen aida.

Tyynyssä käytetyt langat ovat nimeltään Mandarin petit, 100 % puuvillaa (SandnesGarn)


Lähikuvat

Taidankin laittaa tämän tekstimallin tuonne Love to stitch charts -blogiin, jos joku haluaa myös tehdä ostoskassin. Tähän on helppo valita just sellaiset langan värit kuin omaan kankaaseen sopii tai pistellä yksivärisellä ja vaikka sitten sydämet punaisella.

Onni onnettomuudessa, siinäpä tosiaan paikkansa pitävä sanonta. Ompelukoneeni lähtee huomenna huoltoon, tekee niin huonoa tikkiä, että en voinut näkyville tulevia kohtia ommella suoralla ollenkaan. Päädyin sitten kuviosiksakkiin ja sehän sopikin oikein hyvin, paremmin kuin se suora. Mutta en olisi keksinyt ajatellakaan tätä vaihtoehtoa ellei koneeni olisi temppuillut!

Kassissa on tietenkin tekijän nimi :)

Tilkkutyyny edestä ja takaa. Taustakangas on ihastuttava vintage-tyylinen kangas Eurokankaasta.

IN ENGLISH
I made for me a shopping bag and for my daughter I crochet a pillow. These are very colourful and they made me smile. I was happy to get them ready and I am proud I managed to do something like this :)
I designed the text in a bag my self and if some one wants to use it, I shall add the chart in Love to stitch chart -blog. It is easy to choose stitching colours to go with your fabric. Or stitch with one colour and maybe hearts with red.

Synttärivaihto * Birthday exchange

Pikellä oli synttärit ja ristipistoryhmässä sain hänet parikseni. Halusin koota Pikelle jotain oikein iloisen väristä ja päädyin appelsiinin. Siitä sitten ajatus kypsyi keittiöteemaan. Lähetin hänelle ristipistokirjan, jossa on keittiöön sopivia malleja, Party liten appelsiinituikkukipon, appelsiini-mallin (langat ja pellavakangas mukana, kitissä alunperin aida, mutta vaihdoin pellavaan), oransseja pieniä helmiä ja appelsiinisiivunapin. Pistelty lahja oli taas sellainen uusi kokeilu, eli tein pöytätabletin ruudulliselle pellavalle. Drinksu-mallin ohje on lehdestä Point de croix nro 47 (2007). Piken toivelistalta vielä bongasin kirjanmerkkiä varten materiaalit, joten lähetin hänelle kahta varten pisteltävää nauhaa ja taustakankaat (Tildaa):
Tässä vielä lähikuva pöytäliinan pistelystä.


IN ENGLISH
Cross stitch croup´s birthday exchange 2011
Pike had her birthday and I sent her sunny orange-themed present. I stitched her a tablecloth. The drink-chart is from magazine Point de croix issue 47 (2007). The book I sent her, has many lovely charts for kitchen. Also she had Party light´s candel, orange beads, orange slide button and materials for two book marks.