Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

5/27/11

Pihallakin otetaan kesä vastaan * Some garden pictures

Pihalla yleensä häärää äitini ja hän onkin tehnyt pihaamme kaikenlaisia ihania paikkoja oleilla. Mutta kyllä minäkin sen verran pystyin viime viikonloppuna hommiin, että istutin kasveja ruukkuihin, kun oli työtila, jossa tehdä homma seisten. Keittiön kohdalle terassia tuli nämä istutukset ja varsinkin mansikat ovat nyt mielenkiintomme kohteina - saammekohan niistä marjoja kesän mittaan?


Ruohosipulia istutin kaksi kappaletta ja viime keväänä puutarhavaihdossa Marilta saamani hieno nimikyltti löysi tietenkin oman paikkansa tästä :)

Orvokit on ihania ja nämä kaunokaiset koreilevat keittiön ikkunan alla. Orvokit on kummisetäni kasvattamia ja tuo vaalean keltainen on uusi väri heillä ja se onkin todella nätti.

Kaverimajaan mieheni sai yhtenä päivänä valmiiksi terassin ja siinä on nyt tyttöjen kiva asustella. Tällä hetkellä majassa on sisällä menossa kauppaleikki. Aiomme tehdä markiisisuojan vielä tuohon ikkunaan, joka kuvassa näkyy, sillä aurinko porottaa pitkään ja kuumentaa mökkiä. Minulla on ihana Marimekon oranssi-pinkki -markiisikangas valmiina ja se sopii väreiltään oikein hyvin Emman omiin retrovärillä maalattuihin puutarhakalusteisiin (kalusteet teki isäni viime kesänä jätelaudoista, paitsi pöytä on vanha 50-luvun sohvapöytä).

Nämä korituolit on olleet meillä vuosia, mutta käyttämättöminä, sillä olin aikanaan heittänyt kyseenalaiset istuinpehmusteet kaatopaikalle. Viime kesänä hain tuttuni "aarreaitta" liikkeestä eli Parolan rottingista uudet pehmusteet (tietenkin siniset :) istuinpehmusteet ja nämä ovat todella pihamme parhaat tuolit istua!

Tästä osasta terassia siirsimme ruokailuryhmän suojaisampaan osaan terassia (erkkerin kulman taakse katseilta piiloon + on katto pään päällä, joten sateellakin voimme syödä ulkona). Nyt meillä on iso tila vapaana ja koska tähän paistaa ihan koko päivän aurinko, aiommekin hankkia tilaan muutaman lepotuolin, jotka saa makuuasentoon. Niissä voivat sitten auringonpalvojat nauttia kuumuudesta!

Istutimme myös pari uutta omenapuuta eli uudet puut viime vuonna istutettujen tilalle. Nolottaaa sanoakin, mutta meillä ei ollut suojia omenapuiden ympärillä ja jänöjussikat olivat ne vallan mutustelleet. Emme puita kuitenkaan raaskineet heittää pois, vaan istutimme ne syrjemmälle ja katsomme josko ne vielä lähtisi kasvuun...

Uusi freebie Love to stitch -malleilta * A new freebie from Love to stitch charts


Ihanaa kesää kaikille! Julkaisin uuden ilmaismallin, käy lataamassa ohje :)
* * *
Happy summer everyone! I published a new freebie. Download the chart here :)

5/24/11

Upea meri-mailart Outilta ja minun Geisha-mailart hänelle * Beautiful sea-mailart and geisha-mailart


Sain Outilta kauniin meriaiheisen mailartin - tykkään tästä todella paljon. Miehenikin jopa huomasi kiinnittää kuoreen huomionsa ja kehui kovasti, mikä on harvinaista. Ei sillä, etteikö hän varmasi pitäisi monia muitakin töitä hienoina, mutta tämä nyt jotenkin osui hänellä silmään. Liekö syynä se, että hän haaveilee veneestä ja merestä :)

Tämä oli vähän tällainen tilaustyö. Olin Outin blogissa nähnyt hänen tekemiään mailarteja, joista yhdessä oli laiva ja koska olin jo pari vuotta toivonut mailart-vaihdoissa mukana ollessani, että saisin merellisen mailartin, mutta ei käynyt semmoinen säkä siellä, päätin sitten ehdottaa Outille vaihtoa. Ehdotin, että hän tekisi minulle sinisävyisen meriaiheisen mailartin, minä tekisin hänelle mitä hän toivoisi.

Toivoin kuoreen pisteltyä merkkiä leimoineen ja senkin toiveen Outi toteutti :) Mutta kyllä hänellä aina vaan riittää ideoita. Tämäkin kuoren takana oleva ankkaparvi uiskentelee laineilla, joita kuvastaa siksak-nauha. Todella hieno oivallus.

Mailartissa tuli mukana vaikka mitä kivaa. Kyllä huomaa, että kuoren lähettäjä on myös askartelija :) Kesäiset kukkakorvakorut ja kännykkäkoriste on Outin itse tekemät! Mutta kysymys Outille: Mitä ovat nuo neljä kiiltävää juttua blue-kirjainten yläpuolella? En todellakaan tiedä! Mua ihan naurattaa. Muistatko kun kerran sain sinulta sen punaisen neulotun tiskirätin ja mainostin postauksessani, että sain Outilta kivan kannen :) :)

Myös mailartin sisäpuoli oli viimeisen päälle viimeistelty! Kiitos tästä ihanasta vaihdosta Outille! Toivottavasti oma kuoreni sinulle on edes lähelle näin ihana!


GEISHA-MAILART OUTILLE
Niin, minäpä sitten pistelin Outille toiveensa mukaan geishaa ja kirsikankukkaa. Tämä "oriental" teema oli minulle vallan uusi eli en ole ikinä pistellyt mitään tuon aiheen tiimoilta. Oli kiva tehdä ja pistinpä merkille, että tähän teemaan kuuluvat myös sudenkorennot - ne minun lempparit :) Löysin aiheeseen täydellisesti sopivan käsipeilin meidän Portugalin reissulta ja olin löydöstäni tosi iloinen. Viuhkakankaan löysin Huutonetista. Mukaan liitin vielä monisivuisen kirjeen Outille. Tiedän, että useimmat tykkää lukea ihan käsin kirjoitettuja perinteisiä kirjeitä, joten sellainen oli mukava liittää mukaan tähänkin vaihtoon. Vaihto oli kiva ja todellakin sain mitä tilasin! Mukavaa kun Outi lähti tähän.

Mailart edestä ja takaaPostimerkkeinä käytin tämän kevään uusia kukka-merkkejä. Eiväthän ne ole kirsikankukkia, mutta kun istuivat muotonsa puolesta hienosti tuohon kirsikkapuun oksalle, niin päätin käyttää näitä. Ja ainakin merkkien väri sopii oikein hyvin kuoren väreihin! Kuoressa osoiterivien jälkeen oleva vaaleanvihreä pitsi tuo kevään vihreyttä etupuolelle - kuoren takaosa onkin sitten oikein keväinen/kesäinen perhosineen kaikkineen. Kangas on tosi herkullinen ja käytin sitä nyt ensimmäistä kertaa.


IN ENGLISH
This absolutely beautiful sea-maiart I got from Outi. She has many many ideas for mailarts as you can see :) Thank you Outi so much and also thank you for all the nice goodies along!
In return I stitched Outi a geisha-mailart.