Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

5/27/11

Pihallakin otetaan kesä vastaan * Some garden pictures

Pihalla yleensä häärää äitini ja hän onkin tehnyt pihaamme kaikenlaisia ihania paikkoja oleilla. Mutta kyllä minäkin sen verran pystyin viime viikonloppuna hommiin, että istutin kasveja ruukkuihin, kun oli työtila, jossa tehdä homma seisten. Keittiön kohdalle terassia tuli nämä istutukset ja varsinkin mansikat ovat nyt mielenkiintomme kohteina - saammekohan niistä marjoja kesän mittaan?


Ruohosipulia istutin kaksi kappaletta ja viime keväänä puutarhavaihdossa Marilta saamani hieno nimikyltti löysi tietenkin oman paikkansa tästä :)

Orvokit on ihania ja nämä kaunokaiset koreilevat keittiön ikkunan alla. Orvokit on kummisetäni kasvattamia ja tuo vaalean keltainen on uusi väri heillä ja se onkin todella nätti.

Kaverimajaan mieheni sai yhtenä päivänä valmiiksi terassin ja siinä on nyt tyttöjen kiva asustella. Tällä hetkellä majassa on sisällä menossa kauppaleikki. Aiomme tehdä markiisisuojan vielä tuohon ikkunaan, joka kuvassa näkyy, sillä aurinko porottaa pitkään ja kuumentaa mökkiä. Minulla on ihana Marimekon oranssi-pinkki -markiisikangas valmiina ja se sopii väreiltään oikein hyvin Emman omiin retrovärillä maalattuihin puutarhakalusteisiin (kalusteet teki isäni viime kesänä jätelaudoista, paitsi pöytä on vanha 50-luvun sohvapöytä).

Nämä korituolit on olleet meillä vuosia, mutta käyttämättöminä, sillä olin aikanaan heittänyt kyseenalaiset istuinpehmusteet kaatopaikalle. Viime kesänä hain tuttuni "aarreaitta" liikkeestä eli Parolan rottingista uudet pehmusteet (tietenkin siniset :) istuinpehmusteet ja nämä ovat todella pihamme parhaat tuolit istua!

Tästä osasta terassia siirsimme ruokailuryhmän suojaisampaan osaan terassia (erkkerin kulman taakse katseilta piiloon + on katto pään päällä, joten sateellakin voimme syödä ulkona). Nyt meillä on iso tila vapaana ja koska tähän paistaa ihan koko päivän aurinko, aiommekin hankkia tilaan muutaman lepotuolin, jotka saa makuuasentoon. Niissä voivat sitten auringonpalvojat nauttia kuumuudesta!

Istutimme myös pari uutta omenapuuta eli uudet puut viime vuonna istutettujen tilalle. Nolottaaa sanoakin, mutta meillä ei ollut suojia omenapuiden ympärillä ja jänöjussikat olivat ne vallan mutustelleet. Emme puita kuitenkaan raaskineet heittää pois, vaan istutimme ne syrjemmälle ja katsomme josko ne vielä lähtisi kasvuun...

3 comments:

 1. Meilläkin ovat pupujussit mutustelleet milloin mitäkin, jopa suojista huolimatta.
  Kerran söivät syreeni- ja kirsikkapensaamme aivan maantasalle, mutta ovat ne sieltä ponnistaneet ja kasvaneet, entistä tiheämpinä sitten :).
  Viime talvena lunta oli niin paljon, etteivät verkkomme riittäneet, vaan pupujussit pääsivät syömään niiden yli - vaikka verkot olivat jotain 120 cm korkeita! Tuuli siirtelee pihan lumia aina sen verran, ettei niin korkeaa verkkoa meiltä löydy, että täysin puut suojaisi. Mutta näyttävät ne tänäkin vuonna silti lehtiä tekevän. Sanovat, että kun ei kuorta ole syöty ihan ympäri, oksa/runko elää kyllä, sillä pienikin kuorenkaistale saa siirrettyä ravinteita eteenpäin. Joten kannattaa vaurioituneetkin tosiaan säästää!

  ReplyDelete
 2. Vauriokohtiin voi myös laittaa sellaista kaupasta saatavaa haavasuojaa. Sitä minä olen käyttänyt omassa puutarhassani jun puput söivät puita päästyään verkkojen yli. Jos runko on syöty ympäri niin silloin puuta ei pelasta mikään. Tai riippuu tietty siinäkin puusta. oliko se vain yhtä lajiketta tuottava puu vai kentien sellainen, jossa runkoon on ympätty useampi lajike?

  ReplyDelete
 3. Hieno talo ja piha teillä on.

  ReplyDelete