Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

5/24/11

Upea meri-mailart Outilta ja minun Geisha-mailart hänelle * Beautiful sea-mailart and geisha-mailart


Sain Outilta kauniin meriaiheisen mailartin - tykkään tästä todella paljon. Miehenikin jopa huomasi kiinnittää kuoreen huomionsa ja kehui kovasti, mikä on harvinaista. Ei sillä, etteikö hän varmasi pitäisi monia muitakin töitä hienoina, mutta tämä nyt jotenkin osui hänellä silmään. Liekö syynä se, että hän haaveilee veneestä ja merestä :)

Tämä oli vähän tällainen tilaustyö. Olin Outin blogissa nähnyt hänen tekemiään mailarteja, joista yhdessä oli laiva ja koska olin jo pari vuotta toivonut mailart-vaihdoissa mukana ollessani, että saisin merellisen mailartin, mutta ei käynyt semmoinen säkä siellä, päätin sitten ehdottaa Outille vaihtoa. Ehdotin, että hän tekisi minulle sinisävyisen meriaiheisen mailartin, minä tekisin hänelle mitä hän toivoisi.

Toivoin kuoreen pisteltyä merkkiä leimoineen ja senkin toiveen Outi toteutti :) Mutta kyllä hänellä aina vaan riittää ideoita. Tämäkin kuoren takana oleva ankkaparvi uiskentelee laineilla, joita kuvastaa siksak-nauha. Todella hieno oivallus.

Mailartissa tuli mukana vaikka mitä kivaa. Kyllä huomaa, että kuoren lähettäjä on myös askartelija :) Kesäiset kukkakorvakorut ja kännykkäkoriste on Outin itse tekemät! Mutta kysymys Outille: Mitä ovat nuo neljä kiiltävää juttua blue-kirjainten yläpuolella? En todellakaan tiedä! Mua ihan naurattaa. Muistatko kun kerran sain sinulta sen punaisen neulotun tiskirätin ja mainostin postauksessani, että sain Outilta kivan kannen :) :)

Myös mailartin sisäpuoli oli viimeisen päälle viimeistelty! Kiitos tästä ihanasta vaihdosta Outille! Toivottavasti oma kuoreni sinulle on edes lähelle näin ihana!


GEISHA-MAILART OUTILLE
Niin, minäpä sitten pistelin Outille toiveensa mukaan geishaa ja kirsikankukkaa. Tämä "oriental" teema oli minulle vallan uusi eli en ole ikinä pistellyt mitään tuon aiheen tiimoilta. Oli kiva tehdä ja pistinpä merkille, että tähän teemaan kuuluvat myös sudenkorennot - ne minun lempparit :) Löysin aiheeseen täydellisesti sopivan käsipeilin meidän Portugalin reissulta ja olin löydöstäni tosi iloinen. Viuhkakankaan löysin Huutonetista. Mukaan liitin vielä monisivuisen kirjeen Outille. Tiedän, että useimmat tykkää lukea ihan käsin kirjoitettuja perinteisiä kirjeitä, joten sellainen oli mukava liittää mukaan tähänkin vaihtoon. Vaihto oli kiva ja todellakin sain mitä tilasin! Mukavaa kun Outi lähti tähän.

Mailart edestä ja takaaPostimerkkeinä käytin tämän kevään uusia kukka-merkkejä. Eiväthän ne ole kirsikankukkia, mutta kun istuivat muotonsa puolesta hienosti tuohon kirsikkapuun oksalle, niin päätin käyttää näitä. Ja ainakin merkkien väri sopii oikein hyvin kuoren väreihin! Kuoressa osoiterivien jälkeen oleva vaaleanvihreä pitsi tuo kevään vihreyttä etupuolelle - kuoren takaosa onkin sitten oikein keväinen/kesäinen perhosineen kaikkineen. Kangas on tosi herkullinen ja käytin sitä nyt ensimmäistä kertaa.


IN ENGLISH
This absolutely beautiful sea-maiart I got from Outi. She has many many ideas for mailarts as you can see :) Thank you Outi so much and also thank you for all the nice goodies along!
In return I stitched Outi a geisha-mailart.

8 comments:

 1. Hahaa, "4 kiiltävää juttua" :). Ne ovat minitageja, eli kun taitat ne tuosta "saranakohdasta" kahtia, ne voi klipsaista vaikka kortin tai pistelyn reunaan - tai ihan mihin vaan, ja kiinni pysyy :).

  ReplyDelete
 2. PS. Minä kanssa jo postailin blogiini kuoret :).

  (Ai niin, ja kirjeeseesi piti vielä vastata: Ei yhtään haitannut, vaikka kyselit jo aikaisemmin lähettelemään. En minä "hätäänny" :). Monasti minulla seisoo hommat pitkän aikaa valmiina, ja tuntuu vaan kivalta laittaa ne rullaamaan eteenpäin. Nyt tosin olen yrittänyt just opetella ajankäyttöä sen suuntaisesti, etten hirveästi hätäilisi valmiiksisaattamisella. Tulisi sitten tehtyä välillä noita omiakin juttuja :).)

  ReplyDelete
 3. Kun kaksi mail-art eksperttiä tekee m.-a. vaihdon ei voi tulla muuta kuin upeita taideteoksia.
  Ihanaa että Outi toteutti kaikki toiveesi,kuori on niin loppuun asti ajateltu :)

  Sinun pistelemä Oriental-kuori on niin herkkä ja täynnä ihania yksityiskohtia.
  Kivasti nuo "kukat"-puun oksilla-ja
  tausta-kangas on niin upea!
  Eikö tosiaan olekin aina jännää tehdä jotain teemaa jota ei oo ennen kokeillut?

  ReplyDelete
 4. Erityiskehut sinulle vielä noista postimerkkikukista; oli taas hieno oivallus!

  ReplyDelete
 5. Ihanan kuoren sait Outilta :). Tuon geisha kuorenhan näinkin livenä ja se on niin kaunis kivoine yksityiskohtineen. Kiitos vielä launtaisesta seurasta, oli mukava nähdä.

  ReplyDelete
 6. Outin blogissa jo näitä molempia kuoria kehuinkin. Sinun tekemässäsi pidän kovasti tuosta postimerkkikohdasta, Outin tekemässä kuoressa on niin ihana merellinen tunnelma. Ja voi että te olette molemmat löytäneet niin ihania "kuorentäytteitä"...

  ReplyDelete
 7. Aivan ihania ovat molemmat, Outinkin blogissa jo näin kuvat. Tosi kauniit vaihdot teitte! Muutenkin olet pistellyt kivoja juttuja, pupunkin :D Toivottavasti selkävaiva helpottaa, kuulostaa tosi kurjalta...!

  ReplyDelete