Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/25/11

Messuvaihto * Exchange

Pretty exchanges vaihtoblogin Messuvaihto
Minä sain Lennulta tosi nätin vaihdon, kiitos kovasti! Tässä messua on viimeistelykangas. Nyörikin on messuilta, mutta jonain aiempana vuonna ostettu, kirjoitti Lennu. Olipas muuten mukava taas lukea käsin kirjoitettua kirjettä. Vaikka nykyään saan aika usein kirjeen, minulla kun on niin ihana kirjeystävä :) Ripustin koristeen kuvausta varten kirjasta roikkumaan, mutta sehän näytti istuvan siihen niin hyvin, että sai jäädä paikoilleen!


******************************************


Minun messuvaihtoni meni Maijalle Tein hänelle muffinivuokien&ohjeiden säilytykseen rasian. Tässä vaihdossa piti käyttää jotakin Tampereen Kädentaidot -messuilta ostettua ja minulla se oli tuo nauha "Cupcakes make me happy" sekä kannen pilkullinen viimeistelykangas. Ostin montaa erilaista nauhaa. Ne olivat niin herkullisen näköisiä isossa laarissa, monen väristä ja kuviollista nauhaa.
Mukaan vaihdossa sai laittaa jotakin aiheeseen liittyvää ja minä löysin Tampereen Stokkalta tuon ihastuttavan muffinikoristeen.

Muffini-kangas on Casa Ceninasta.
Pistelykangas on 28 count pellava. Muffinin malli on jostain Cross Stitcher lehdestä ja kukkaköynnös Mango Publicationin Beatrix Potter -kirjasta.

Sew and so-nettikaupasta tilasin tällaisia Handmade by Kirsi -kangasmerkkejä, joita on kiva kiinnittää käsitöihin. Tämä on ensimmäinen työ, johon pääsin merkkiä käyttämään :)
Ainoa miinuspuoli viimeistelyssä oli se, että tästä kaupungista ei löytynyt sopivan kokoista lahjalaatikkoa. Kiersin (kaikki kaksi) kirjakauppaa, Tiimarin, kirpparit, marketit. Lopulta keksin kysyä lasten kenkälaatikkoa kenkäkaupasta ja niin sain sopivan kokoisen laatikon. Mutta kenkälaatikko ei ole niin siisti esim. sisätiloiltaan kuin lahjalaatikko. Onneksi tästä kuitenkin tuli ihan kiva ja käyttökelpoinen - hyvillä mielin sen postitin Maijalle.
* * * * *
I sent my Fair-exchange to Maija. I made her a box to store cupcakes resipes and cups. In this exchange one should use something bought from handicraft fair that took place in November. I bought the ribbon with text "Cupcakes make me happy".
From Sew and so I have bought labels "Handmade by Kirsi" and this was the first time I got to add a label in finishes :)
Cupcake-fabric is from Casa Cenina.
Stitching fabric is pink 28 count linen.
Muffin chart is from some Cross Stitcher magazine and the flower is from Mango Publication´s Beatrix Potter -book.

1/24/11

Ostoksia * Shopping

Minä ilmeisesti luulen, että ristipistokirjat loppuvat maailmasta ja siksi yritän haalia niitä niin paljon kuin vain ehdin tai rahat riittää :) Mutta ymmärrätte varmaan, että kun olen jo pitkään kerännyt tuota yksiväristen mallien sarjaa, oli ihan pakko tilata nämäkin... plus muutama muu! Näissä onkin myös "monivärisiä" eli normaaleja malleja mukana ja ilta toisensa jälkeen olen näiden parissa huokaillut. Kaikki sarjaan kuuluvat kirjani löytyvät täältä.Kirjan "Mots tendres au point de croix" (oikea yläkulma) laitan tänne blogiini varmaan vielä tänään myyntiin, sillä yllätys yllätys, siinä on paljon samoja malleja kuin kirjassa "Petits mots de filles" (vasen yläkulma).

Tilasin myös taas yhden joulukirjan (näitähän ei koskaan ole liikaa). Kaikki saksalaiset rp-kirjat, jotka olen hankkinut, ovat olleet todella upeita ja täynnä kivoja ideoita ja malleja. Tilasin myös kuviollisia aida-kankaita (yksi juttu joihin nyt olen hurahtanut) sekä ihastuttavan lintuhäkki-mallin.


Casa Cenina lähetti myös neljää erilaista kangasta ilmeisesti kiitoslahjana tilauksesta :)

Huutonetista ostin kasan Tilda-tilkkuja lähinnä nukkekotiaskarteluun.

Ja askartelua vartenhan ne nämäkin välineet on hankittu. Tuo putkilo on ainetta, joka estää kankaan reunan rispaantumisen. Kokeilin jo, ja hyvin toimii!
Piikki (vasemman puoleinen työväline) toimii myös hienosti. Mitä pidemmälle piikkiä vapauttaa, sitä isomman reiän tekee. Tämä on oikein näppärä, kun pitää saada reikä johonkin keskelle, minne rei'ittäjä ei ylety.
* * * * *
Obviously I believe cross stitch books are going to vanish from earth because I just have to buy books as much I have time to shop or have money to buy :) But seriously, as I collect these one colour charts books I just had to buy these when I saw the books in Casa Cenina. These books also have "normal" charts, not just one colour charts. Also I bought some other books as well patterned aida fabrics and a lovely birdcage chart. What a great purchace!