Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

10/28/10

Lehti ja rp-tarvikevaihto

Minä huhuilin blogissani Cross Stitcher -lehtien perään ja Lumivalko ottikin yhteyttä, että hänellä olisi viisi lehteä. Hän ehdotti, että jospa en ostaisi lehtiä vaan tekisimme vaihtarit ja tämähän sopii minulle paremmin kuin hyvin :) Kokosin siis vastalahjaksi ristipistotarvikepaketin.

Lumivalkon blogissa olen vieraillut ja joskus kommenttiakin jättänyt, mutta nyt pääsimme tutustumaan paremmin ja olipas kiva tutustua!! Sain häneltä viestiä, että paketti oli ollut mieluinen ja sekös on mukavaa minustakin.

Jouluinen malli, liukuvärjätty lanka ja pistelykangasta

Tournicotonin malli, rasia ja pistelykangasta

Vähän nauhaa ja koristetta

Ompelemani jouluinen koriste

Ja tyttärelle eli Ruusunpunalle vielä syksyn pimeisiin sydänheijastin

Kiitos kivasta vaihdosta! Olen tosi tyytyväinen, kun saan kaipaamiani lehtiä :) Ja toivottavasti ne tulee tänään, saisin viikonlopuksi luettavaa. Mutta kuten tiedämme, posti(kin) lakkoilee, joten voi mennä vielä monta päivää, ennenkuin posti tänne asti pääsee.

Terveisiä käsityöpajasta

Olen Vanajaveden opiston käsityöpajassa, joka kokoontuu joka toinen keskiviikko. Ensimmäisellä kerralla valoimme tinaa, edellisellä kerralla väänsimme rautalangasta ja eilen tein tuon penaalin. Olipa todella vaikea saada kangas kiinnitettyä lukkosysteemin sisään. En ihan äkkiä ala tehdä toista :) Mutta ihan välttävä siitä tuli.
Löysin koulun ompelukoneesta hauskoja pistoja ja olin ihan innoissani - minä kun olen huomioinut vain siksakin, vaikkakin opettaja epäili, että minunkin koneestani varmasti löytyy erilaisia pistoja.Tämä on kenno-niminen kuviointi.

Mutta se niistä minun töistäni, siirrytäänpä mielenkiintoisempiin aiheisiin :) Käsityöpajassa on kuusi tyttöä, jotka edellisellä kerralla julistivat, että haluavat opetella ristipistoja. Tytöt olivat nähneet mukanani olevan työn ja seuraavalla kerralla pistinkin jo pystyyn näyttelyn erilailla viimeistellyistä ristipistotöistä. Ajattelin kerralla koukuttaa tytöt :) Mukana oli tyynyjä, koristeita, mailarteja, biscornuja, neulavihkoja jne. Voitte arvata, että tytöt niitä ihastelivat!

Laitoin sitten Bloggerin ristipistoryhmään viestiä, että otetaan vastaan lahjoituksena tytöille aidaa, neuloja, ylijäämälankoja ja helppoja malleja. Ja sitten alkoi posti tuoda lahjoituksia eli Virpi lähetti erilaisia kittejä, jotka on tulleet ristipistolehtien mukana. Tarja lähetti ison kasan lankoja ja Jaana E. lähetti pari lehteä, kittejä ja kangasta. Tytöt olivat aivan innoissaan näistä ja kitit olivat tosi kivoja, kun niissä oli mukana kehystä ja koristetta. Opettajakin siunaili, että ihan ilmaiseksiko ihmiset ovat näitä lähettäneet. Minä kerroin kuin mahtava verkosto suomalaisten ristipistelijöiden verkosto on ja miten avuliaita pistelijät ovat toisiaan kohtaan. Ja tietysti meille kaikille pistelijöille ilon aihe on saada uusia harrastajia.

Tässä kuvia lahjoituksista (klikkaa kuva isommaksi) ja alla kuvat tyttöjen väkerryksestä. He pistelivät kolme tuntia putkeen. Välillä oli aivan hiljaista ja keskittynyttä, välillä luokassa kikatus kaikui ja oli tosi kivaa. Ps. myös minä lahjoitin kangasta ja neuloja. Ensi kerralla vien lehtiä, lisää lankoja ja langan pidikkeitä!

Lahjoitukset


Tytöt pistelee Ps. tytöt, jos käytte tääll lukemassa, niin jättäkäähän kommentteihin viestiä, että miltä se ristipistojen tekeminen tuntui?Vieläkin voi tytöille harrastuksen aloitukseen lahjoittaa helppoja malleja, kangasta ja neuloja. Jos sinulla on jotain ylimääräistä, laita vaan sähköpostia tulemaan pilvipeili@yahoo.com

10/25/10

Ostan Cross Stitcher -lehtiä

Ostaisin numerot: 211, 215, 217, 221, 223
Jos sinulla löytyy jokin ylläolevista myyntiin, niin laita sähköpostia pilvipeili@yahoo.com

Olen jo saanut pari yhteydenottoa ja numerot 210, 212, 214, 216, 218 ja 220 on jo tulossa :)