Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/2/11

Eikös tuommoisia voi tehdä itsekin? * Can´t you do it yourself?

Olin puutarhakaupassa mieheni kanssa ja otin hyllyltä myös paketillisen pöytäliinan painoja. Ne oli sellaisia kiven näköisiä ja mieheni ihmetteli, että meinaanko ihan maksaakin tuollaisista tekokivistä, että eikös tuommoisia painoja voi tehdä itse? Ja sitten hän alkoi suunnitella, että porailee reiän kiveen ja silmukkakoukun siihen ja minä sitten virittäisin roikotussysteemin. Minä ajattelin, että reiän poraaminen kiveen kuulostaa jotenkin vaikealta ja muistin jossain lehdessä nähneeni kuvan, kun oli virkattu kiven ympärille "pussukka" ja siitä tehty paino. Jätin siis tekokivet kaupan hyllylle ja nämä sain aikaiseksi. Nipsut on vanhoja verhonipsuja. Parasta tässä on, että voi tehdä erivärisiä, joka pöytäliinalle omansa!

Emma sai omaan pikkupöytäliinaansa kaverimajan terassille painot.

Ja talon terassille ruokapöydän liinaan tein vähän isommat painot.

Kurkistetaan vielä kaverimajaan sisälle. Haluan näyttää teille mieluisimman paikkani näinä päivinä selkäni lepuuttamiseen... da daa... ihana vanha 50-lukulaisemme :) ps. lammastaulu on äitini maalaama ja tykkäämme siitä kovasti. Juuri tänään luettelimme kuka meistä mikäkin lammas on. Yksi on vajassa piilossa, sillä lampaita taulussa on vain neljä, mutta meidän perheessä määkii viisi jäsentä :)

Emma näyttää mallia, kuinka ihana on pötkötellä :)

IN ENGLISH
I was about to buy some weights for tablecloths in our terrace (it´s been windy lately...) My husband asked me "can´t you do those your self"? And then I remembered I have seen a picture of self made weights in some magazine. I did not have that magazine or instructions but I just crocheted these on stones and they work nicely!

5 comments:

 1. Nyt täytyy sanoa että "se tekee joka osaa" eli ihailen sun virkkaustaitoa todella :)
  Ja miten ihanan aurinkoisia tekstiileja teillä onkaan ,tyynytkin majassa kuin trooppiset kukat..

  ReplyDelete
 2. Hienot painot!
  Kaverimaja on kiva. Tykkään kovasti kun sisustuksessa käytetään valkoiseksi petsattua lautaa :-). Lammastaulu on suloinen. Ei ihme, että pidätte siitä.

  ReplyDelete
 3. Hyvä, Kirsi! Pikkuvirkkuiden tekeminen on kivaa, ja onhan se aina mukava vinkata jollekin noin ohimennen, että juu, ovat ne itsetehdyt ;). Ihan eri juttu kuin kaupasta ostaen!

  ReplyDelete
 4. No juu, toki voi, kun vaan ensin hoksaa, että voi! Upeat!

  ReplyDelete
 5. Onpa upea kaverimaja. Valkoinen väri on todella raikas.

  ReplyDelete