Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

2/17/11

Muutama sana Suomen postilaitoksesta :(

Tilasin Ranskasta ristipistolehtiä. 20.1. sain sieltä sähköpostin, että ne on postitettu. Kuukautta myöhemmin eli tiistaina 15.2. tein postille katoamisilmoituksen, koska ranskalaiset vastasivat kyselyihini, että ovat lähettäneet ja pyysivät tiedustelemaan asiaa täällä päässä.

Eilen sain postista paketin noutoilmoituksen, joka oli "2-ilmoitus" ja siinä luki vielä, että paketti palautetaan 17.2. Menin siis postiin kiireen vilkkaa hakemaan pakettiani ja tivasin heiltä, että miksi sain toisen ilmoituksen, kun en ole ensimmäistäkään saanut! Ja että olisitteko tosiaan palauttaneet tämän lähetyksen huomenna? Postin virkailija sanoi, että se piti palauttaa jo tänään, mutta kun he tietävät, että minulle usein tulee paketteja ja aina postini olen hakenut, he ihmettelivät miksi en tuota hae ja päättivät ottaa yhden lisäpäivän palautuksen suhteen ja laittoivat sen 2-ilmoituksen minulle. Kiitos heidän, sain lehteni! Kukakohan olisi maksanut minulle ostokseni, kun ne olisi lähetetty takaisin Ranskaan!

Teitä varmaan kiinnostaa tietää miten tämä on mahdollista? No, joku kuljetuspalvelu - kukaan ei tiedä mikä kuljetuspalvelu, sitä ei tiennyt lähipostini eikä postin asiakaspalvelu, johon soitin tehdäkseni tästä asiasta valituksen, mutta joku kuljetuspalvelu... postin oma? ulkoistettu? who knows - oli tuonut pakettia minulle kotiin 26.1. eli kuusi päivää sen jälkeen, kun ranskasta olin saanut viestin, että paketti on lähetetty. Tämä älykäs kuljetuspalvelun kuski, kun en ollut kotona, oli vienyt paketin takaisin postiin ja ilmeisesti hän ajatteli, että olen joku meedio ja tiedän kertomattakin, että meille on työpäivän aikana yritetty tuoda pakettia ja se varmaan nyt odottaa minua postissa. Eli hän ei jättänyt minkäänlaista lappua, ei soittanut eikä postistakaan lähetetty noutoilmoitusta. Vasta tuon "2-ilmoituksen" ansiosta siis sain pakettini. Tästä asiasta tietysti olin erittäin tuohtuneena yhteydessä postin asiakaspalveluun, kuten edellä mainitsin, mutta en ole saanut vielä vastausta. Ehkä he etsivät tietoa siitä mikä salaperäinen kuljetusfirma paketteja kuljettelee eikä informoi asiakkaita.

Mutta eihän tämä riemujuhla postin kanssa tähän pääty. Tänä vuonna lähetin monta ystävänpäiväkorttia ja yhden mailartin. Posti ohjeisti asiakkaitaan, että jos postittaa 2-luokan merkeillä viimeistään torstaina 10.2., niin posti lupaa, että kirjeet on ystävänpäivänä 14.2. perillä. Puppuahan tuo lupaus oli. Osa korteistani oli perillä ystävänpäivänä, mutta vain osa. Mailart oli perillä vasta tiistaina 15.2., samoin yksi korteista. Sisareni sen sijaan sai kortin VASTA KESKIVIIKKONA 16.2. tässä samassa kaupungissa, jossa sen postitin! Olen tästäkin asiasta jättänyt selvityspyynnön postille.

Ihan oikeasti, voiko tämä olla tottakaan!

8 comments:

 1. Tuo 2 luokan postimerkkijuttu on nyt tosi outo ja tylsä. En ollut perehtynyt asiaan ja samalla lailla kävi sinun synttärikuoresi kanssa. Eihän se päivässä sulle kulkenutkaan, niinkuin ennen kaikki postit ovat tehneet. Ja tosiaan se sun kortti oli täällä keskiviikkona, vaikka piti olla maanantaina. Niin tylsää :(. Hyvä kun reklamoit.

  ReplyDelete
 2. Jotenkin kuulostaa tutulta :-(

  Meillä täällä Seinäjoen postikeskus jemmaa paketteja. Mulle saapuu aika paljon paketteja ja samoin itse lähetän. Olen seuraillut niitä seurantakoodeilla ja usein ne jää makaamaan sinne ylimääräiseksi päiväksi. Esimerkkinä tämän maanantain postireissu. Tilasin tuotteita, joista ilmoitettiin seurantakoodi ja perjantaina aamulla seitsemältä paketti oli rekisteröity S-joelle. Mulle tuli jostain? sunnuntaina aamulla tekstiviesti ilmoitus että pakettisi on noudettavissa postistasi seuraavana arkipäivänä eli maanantaina. Juu ei ollut tullut postiini ma aamupäivällä eikä vielä iltapäivän toimituksissakaan! Tuli vasta tiistaina iltapäivällä ja tämä tapaus ei ole ainutkertainen, kun samaa sattuu kumpaankin suuntaan. Vaihdot on pakko yrittää postittaa tosi ajoissa.

  Ja nyt vielä tuo kakkosluokka sekoittaa aikatauluja. Niin ja reklaamatiota on kyllä lähtenyt!

  ReplyDelete
 3. Nuo Postin palvelut on välillä kyllä aika syvältä. Vaikkapa tuo kotiinkuljetusjuttu. Eräänä jouluna lapseni kummitäti oli maksanut Ovelle-kuljetuksesta, jotta meidän autottomien ei tarvitsisi lähteä noutamaan lapsen joululahjaa postista saakka. Sehän maksaa siis reippaasti enemmän kuin tavallinen postipaketti. Olin silloin äitiyslomalla, eli meillä periaatteessa oli aina joku kotona, paitsi että kävin aina klo 13 hakemassa esikoisen päivähoidosta naapurirakennuksesta, aikaa hakuun meni max. 10 minuuttia. Ja eiköhän se Postin kuljetuspalvelu ollut juuri ollut klo 13 ovemme takana tuomassa sitä pakettia (ilman mitään ennakkoilmoitusta siis), ja kun ei ollut kukaan kotona, niin parin päivän päästä tuli kotiin pakettikortti, että saisi hakea paketin postista. Ystäväni oli ihan raivoissaan, koska hänen rahansa olivat menneet siinä täysin hukkaan, kun hän oli nimenomaan halunnut maksaa siitä, ettei meidän tarvitse lähteä hakemaan isoa pakettia postista! Soitin Postin palveluunkin asiasta, ja sieltä todettiin vaan, että heille on kirjattu, että pakettia on yritetty tuoda, ja kun vastaanottaja ei ole kotona, niin se on sitten vaan voivoi.

  Toinen juttu sattui tässä ihan vastikään. Olin kyllä kotona, kun ovisummeri soi, mutten ehtinyt avata ja mietin, että kukakohan siellä olisi ollut. Mieheni sitten sanoi, että siellä olisi ollut tietysti hänen tilaamansa kitara ja vahvistin, jotka tulivat Saksasta ja joiden piti tulla kotiinkuljetuksella. Ja taas muutaman päivän päästä kotiin lappu, että tulkaahan hakemaan vehkeenne Postista. Edelleenkään meillä ei ole autoa, eli meni sitten peräti viikko, ennen kuin minä lähdin lastenvaunujen kanssa bussilla Postiin, ilman lasta kylläkin, että sain ne kaksi valtavan isoa pakettia tuotua kotiin bussilla. Tuossakin ihmettelen, että eikö varsinkin noiden jätti-isojen pakettien kohdalla voisi kuljetusfirma soittaa etukäteen ja sopia sen kotiinkuljetuksen ajankohdan, koska yleensä ne kotiinkuljetusten ajat on just tyyliin klo 13 päiväsaikaan, ja aika harva työssäkäyvä on tuohon aikaan kotona vastaanottamassa niitä paketteja!

  Ja juu, onhan näitä lähetysten viivästymisiä sattunut... Pojallani on syntymäpäivä 5.6. ja miehelläni 7.6. Miehen sisko oli laittanut yhtä aikaa postiin molempien kortit; mieheni kortti tuli ajoissa, mutta pojan synttärikortti tuli joskus 20.6. eli pari viikkoa myöhässä! Muistaakseni muuten samana kesänä tein itse saman jutun, että laitoin kaksi korttia yhtä aikaa postiin samaan osoitteeseen; ystävälläni on nimipäivä samana päivänä kuin hänen pojallaan syntymäpäivä, ja postitin kummallekin omat kortit. Toinen kortti tuli perille ajallaan, toinen pari päivää myöhässä.

  Saapa nähdä, mitä tästä nykyisestä 1. ja 2. luokan postihommasta tulee, etenkin niiden laatikoiden kohdalla, johon voi laittaa molempia laatuja... meneeköhän 1. luokan posti perille oikeasti päivässä vai ollenkaan?

  ReplyDelete
 4. Anonymous18.2.11

  Kuulostaa niin tutulta. Tuttua jo 15 vuoden takaa. Tuolloin lähettelimme kaverimme kanssa toisillemme kortteja noin kerran viikossa ihan vain huviksi. Suunnilleen joka kolmas tuli perille myöhään ja jotain viisi jäi kokonaan saapumatta perille. Niin ja kerran muutettaessa maksoimme postille edelleenlähettämisestä ja kas kummaa, kun alkoi tulla laskuttajilla huomautuskirjeitä maksamattomista laskuista. Kyllä sai silloinkin täyttää postille korvausvaatimuksia ja valituskirjeitä ihan urakalla...

  ReplyDelete
 5. Ohhon, onpa teillä muillakin ollut ikäviä kokemuksia. Jotenkin olen niin luottanut Suomen postiin, mutta kyllä on luottamus murentunut.

  ReplyDelete
 6. No jopas on sinua posti koetellut!
  Käytin muuten sinulta vaidossa saamani hauskan "sateenkaarinapin" neuletyöhöni, joka on blogissani ;). (Ajattelin ensin säästää sen johonkin laukkuun, mutta voihan sen sitten vaihtaa, kun alkaa tämä neule kyllästyttää :).)

  ReplyDelete
 7. Minulle tuli tänään yksi ystävänpäiväkortti; ja uskon vakaasti, että se on lähetetty ajoissa (samoilta lähettäjiltä nimittäin oli mennyt kortti perille vanhemmilleni jo viikko sitten).

  ReplyDelete
 8. Voin ihan hyvin uskoa kertomuksesi ja kaikki nämä kommentit tuossa edellä. Tulihan mullekin se kirjattu kirje postilaatikkoon jaettuna!

  ReplyDelete