Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

2/13/11

Ristipistotapaaminen Niinalla

Olipa tänään kiva päivä! Ja tietynlainen sattumien summa väritti Niinan järjestämää ristipistopäivää. Me ajelimme miehen ja lasten kanssa kohti Helsinkiä ja ihan lähellä (lippu näkyi jo navigaattorissa) kuului navigaattorin kuuluisat viimeiset sanat "700 metrin päästä" ja sitten se simahti! Siinä me ajetaan, 700 metrin päästä mitä?? No, onneksi ei oikein ollut muuta vaihtoehtoa kaistojen suhteen kuin kääntyä vasemmalle ja kun mieheni yritti elvyttää navia, katsoin kerrostalon seinässä olevaa katunimikylttiä ja uskokaa tai älkää, siinä luki juuri se katu, jolla Niina asuu. Eli perille pääsin, mies ja lapset jatkoivat matkaa kohti Tropicariota.

No, entäs Virpin matka Niinalle... kuulimme Virpiltä, että hänen piti tulla bussilla, mutta koko bussia ei ikinä tullutkaan. Epäilemättä se oli hyytynyt 20 asteen pakkaseen jonnekin matkan varrelle.

Anni pääsi rp-tapaamiseen ilman sen kummempia, mutta osansa hänkin sai päivän sattumuksista, sillä ollessamme Niinan talon kerhohuoneessa, meni yht´äkkiä sähköt ja siellä me kökötimme puolipimeässä. Ei kovin hyvä pistelyvalaistus, totesimme :) Kerhohuoneen sulakkeet eivät kestäneet sitä, että halusimme sekä kahvia (kahvikeitin päälle) että teetä (vedenkeitin päälle) yhtä aikaa, joten poks. Ja kun Niina oli juuri kantanut kolme kuormaa tavaraa alas, olikin aika päivän pikku jumppahetkelle ja kannoimme kaikki kolmanteen kerrokseen (ei hissiä) + tietysti omat kamamme. Mutta ei haitannut, kivaa oli.

Neljäs sattumus osui minun kohdalleni. Niinan miehen veli tuli kylään ja kun näin hänestä vilauksen eteisessä, ajattelin, että ei ole totta, minähän tunnen tuon miehen. Ja tietysti samalla hetkellä tajusin, että heillä sama sukunimi Niinalla ja Niinan miehen veljellä :) Mutta eipä tuollaisia tule ajatelleeksi. Me olemme samassa työpaikassa töissä! Niina taas tiesi tietenkin mitä työtä miehen veli tekee, mutta ei muistanut työnantajan nimeä, eikä siksi tajunnut yhdistää meitä työkavereiksi. Hauska yhteensattuma ja taas saimme todeta, että onpa maailma pieni!

Rp-tapaaminen oli ystävänpäiväteemalla ja minä sain lahjan Niinalta, aivan ihastuttavan avainkaapin! Kiitos :)

Minun lahjani meni Annille ja se oli pussukka sekä ystävä-aiheinen jääkaappimagneetti. Sydämet on LK:n February flip-mallista, kangas on kuviollista aidaa.

Minä sain Annilta todellisen yllätyslahjan! Hän antoi minulle ihanan pöllö-muistikirjan ja avaimenperän. Olin ihan äimän käkenä - vai pitäisikö sanoa pöllönä, että mikä juttu tämä on. Anni sanoi haluavansa kiittää minua siitä, kun hän minun kauttani kuuli ristipistoryhmästä, liittyi siihen ja oppi tuntemaan meitä ristipistelijöitä :) Oli todella suloista Annilta. Sanoinkin hänelle, että me pistelijät olemme juuri tällaisia, että muistamme toisiamme muutenkin kuin vain vaihtojen myötä, just tälleen yllärinä ja, että Annihan sopii siinäkin mielessä joukkoon näköjään ihan luonnostaan! Oli niin mukava tavata Anni livenä, taas yksi blogituttavuus sai kasvot :)

Minulla oli mukana esiteltävänä kaikki viimeisimmät saamani (synttärimailart Marilta, synttärilahja Maijalta, Mintsiltä ja Outilta sekä messuvaihto Lennulta) lahjat ja vaihdot, myös ystävänpäivävaihto, joka priva Irmelin kanssa. Kyllä, avasin sen jo eilen :) Oli ihan pakko... ja toisaalta, kyllä sitä oli kiva esitelläkin tänään muille, aivan upea juttu. Mutta palaan siihen oman postauksen kanssa kunhan Irmelikin on avannut minun vaihtoni. Esittelemäni lahjat&vaihdot saivat aikaan ansaitsemansa kehut :)

Niinan malli-, lanka- ja erityisesti kangasvalikoima (sekä pistely että viimeistely) teki taas lähtemättömän vaikutuksen! Kuka ei Niinan varastoja ole nähnyt, ei voi tietää mistä puhun :) Mutta tuleepa taas itsellekin pari uutta nettikaupan osoitetta, kunhan Niina ne minulle postittaa. Puhuimme myös siitä, että jos ensi syksynä saisimme porukan kasaan ja lähdettäisiin messuille Lontooseen. Tarkoitan niitä The Knitting and Stitching Show -messuja Alexandra Palacessa, jossa Anni kävi viime syksynä. Täytyy aktivoitua asiassa, kunhan tämän vuoden messuista alkaa tulla mainoksia. Sen verran kurkkasin tuolta sivulta, että messut on 6.-9.10.2011.

Päivän kruunasi osaltani se, että sain lukea 2-vuotiaan suloisen tytön kanssa Puppe-kirjaa :)

Niin, meinasi ihan unohtua... vein Niinalle kiitokseksi päivän järjestämisestä sellaisen karjalanpiirakkapussukan ja käsinvärjättyä lankaa. Unohdin ottaa niistä kuvan, mutta ehkä Niinan blogista löytyy.

Tässä vielä kuva ystävänpäivälahjapussukan takaa, johon kiinnitin Sew and so -nettikaupasta tilaamani nimilapun. Olen tosi tyytyväinen näihin nimilappuihin, niitä on niin kiva kiinnittää töihin. Tekstin ja värin sai itse valita, vinkkinä vain... Virpi sanoi, että jostain suomalaisestakin kaupasta saa näitä. Jos joku tietää, niin olisi kiva kuulla.

4 comments:

 1. Niinpä niin, sattumuksia täynnä koko päivä. Pääsin ehjin nahoin kotiin mutta huomasin, että auton tuuletin on (taas!!!!) hajonnut (auto on vasta 3 v vanha!!!). Oli kiva nähdä ja nähdään taas siellä Ikaalisissa sitten viimeistään!

  ReplyDelete
 2. Elämässä tosiaan riittää sattumuksia, ja joskus ne kasaantuvat samalle päivälle :).

  Kiitos somasta ystiskortista! Olen samaa mieltä, että virkkaamalla tuunatut kortit ovat kivoja. Tuolla virkkaamistaidolla pääset jo pitkälle, mutta jos haluat kehitellä ideaa, kokeilepas: Puuvillainen virkkauslanka (siis ohuehko), jolla teet samalla tavalla kiinteitä silmukoita kuin tähänkin, mutta aina kiinteän silmukan jälkeen 3 ketjusilmukkaa ja sitten piilosilmukka niistä ensimmäiseen. (Tiedätkin ehkä, mutta varmennukseksi: piilosilmukka on siis se, kun koukku pistetään - tässä tapauksessa 1. ketjusilmukan kohdalta - työhön ja lanka vedetään yksinkertaisesti molempien koukulla olevien lankojen läpi.) Ja sitten taas uusi kts, 3 kjs, 1 ps... Näin saat näppärästi pitsireunaa :)!

  ReplyDelete
 3. Oh, siis tuon kiinteän silmukan oikea lyhenne on "ks", eli ohjeen pitää olla: *1 ks, 3 kjs, 1 ps*, toista *-*.

  ReplyDelete
 4. Olipa teillä sattumuksia! Minä olisin repinyt hiuksiani jo navigaattorin kanssa.

  ReplyDelete