Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

12/15/11

Jutustelua, joululahja itselle sekä salapoliisityötä

Voi että! Tuntuu niin kivalta, kun tietää, että ensi viikolla alkaa joululoma! Olen nytkin niin väsynyt, että pää ei meinaa perässä pysyä siinä mitä pitäisi tehdä. Silmiä painaa. Mutta vielä pitää pari päivää jaksaa!

Meillä on ollut hässäkkää, kun on viime viikonloppuna vietetty mieheni 40-vuotissynttäreiden yllätysosuutta ja ensi lauantaina on sitten kahvitukset/syömingit meillä kotona lähisuvulle. Illalla menemme isolla porukalla Lauri Tähkän konserttiin. Mutta ennen syöminkien toteutumista, pitää niitä syömisiä tehdäkin. Vaikeimmat palat on tilattu tai muuten tekeminen ulkoistettu, mutta jää minulle vielä mm. salaatin ja perunoiden tekeminen. Mieheni leipooo pullat ja poika suklaaherkut.

Kaiken tämän keskellä olen onnistunut tilaamaan itselleni joululahjaksi kaksi Donna Koolerin joulusukkakirjaa! Aion ehdottomasti tehdä ainakin itselleni joulusukan ensi vuodeksi ja jos sujuu, ja jos ehdin, niin ehkä lahjaksikin...Kirjat eivät ole vielä tulleet, mutta ensi viikolla tulevat, sillä toimitus on luvattu jouluksi. Tilasin myös tämän minityyny-kirjan. Ajattelin, että siinä voisi olla kivoja malleja myös nukkekodin tyynyiksi yhden yli pisteltäväksi.Kerron sitten kun kirjat kotiutuvat, että mimmoisia ovat. Ja jos jollakulla jo joku noista on, niin olisi kiva saada kommentteihin viestiä.

Joulukuun aamut on olleet ihania. Joka aamu herään 10 minuuttia aiemmin kuin tavallisessa kuussa (tämä kuu on niin epätavallinen :) ja nautin aamuhämärässä kahvikuppini lisäksi kolmesta kalenerilahjan avaamisesta. Maija ja Mari ilahduttavat minua joka aamu. Niina ja Minna vuoroaamuin, heidän kanssa minulla on puolikas kalenteri. Kuvista voitte katsoa miten ihanilla kalenterilahjoilla minua on muistettu. En halua vielä ajatella, että reilun viikon päästä tämä ylellisyys on ohi. Nyt nautin täysin siemauksin.

Sarikin ilahdutti minua ja osti minulle Lahden Sokoksesta Eija Sirjosen Hienoimmat nukkekotini -kirjan. Kirjan hain toissapäivän postista ja olemme sitä Emman kanssa ihastelleet. Näin kirjan Sarilla, kun hän kävi meillä alkusyksystä - tai loppukesästä - miten se nyt meneekään, ja totesin kirjan olevan oikein hyvän. Sari sitten laittoi muutama viikko sitten viestiä, että kirja olisi Sokkarilla vain 8 euroa! Näin näppärästi onnistui kirjan hankinta, Sari postitti ja minä siirsin rahat hänen tililleen. Oli kyllä niin älyttömän kiva, kun Sari muisti minua heti tuon alennuksen huomatessaan. Kiitos!

Viime päivinä olen ilahduttanut itseäni tutustumalla kauniisiin jouluvaihtoihin, joita Lennun ristipistovaihdoissa on vaihtopareille lähetetty. Voi huokaus! Jos ette ole vielä käyneet ihastelemassa, niin täältä niitä löytyy. Itse en tänä vuonna jouluvaihtoon lähtenyt, kun oli tosiaan neljä joulukalenteria ja nukkekotikerhon jouluswap (johon tein 13 lahjaa). Mutta nautin teidän muiden osallistuneiden töiden ihastelusta. Upeita juttuja taas tänäkin vuonna!

Sitten mennäänkin otsikossa mainittuun salapoliisityöhön. Meidän Emma sai Helsingin postileimalla varustetun kirjeen, jossa oli sisällä kiva huopasydän-askartelukitti. Mukana ei ollut minkäänlaista kirjettä tai korttia, eikä kuoressakaan lähettäjän nimeä. Onko kenties joku teistä halunnut ilahduttaa Emmaa? En nimittäin keksi millään kuka sen olisi voinut lähettää. Onhan tietysti mahdollista, että joku sukulaisista on käynyt Hesassa ja postittanut sieltä. Me jatkamme Emman kanssa salapoliisityötä :) Ehkä arvoitus ratkeaa, ehkä ei. Minä kyllä ehdotin hänelle, että ehkä se on vaan kuule tonttu pistänyt sinulle yllätyspostia :)

Jos olet tällä rivillä, jaksoit siis lukea koko pitkän postauksen :) Kiitos siitä, kiva kun kävit blogissani!

4 comments:

 1. Tutunnäköistä kirjallisuutta; minulla on tuo punakantinen joulusukkakirja (tilasin viime vuonna lahjakseni :D), valkoinen on kanssa tulossa, tämän vuoden lahjaksi!
  Eivät ne kaikki sukkamallit niin kivoja ole, mutta kyllä ainakin tuosta punaisesta useampi löytyi minunkin makuuni, kaksi ainakin ihan varmasti. Ehtisi vaan tehdä. Ovat nimittäin yllättävän työläitä...

  Ja tuo nukkekotikirja on minulla lainassa, koskapa etsin inspiraatiota nukkiksen tekoon taas. Ja miksei vaan inspistäkin ole, mutta kun sitä on niin moneen muuhunkin suuntaan... :D

  Ja hei, ne joulukortit: ei niiden kanssa pidä stressata! Minä teen lähinnä semmoisille sukulaisille ja vanhoille (!) kavereille, joiden kanssa ei tule muuten pidettyä yhteyttä. On sitten edes tämä kontakti, kerran vuodessa :).

  ReplyDelete
 2. Kivaa jutustelua :).

  Tämä on niin hassua aikaa, kun on ihan hirveän paljon kaikkea menoa ja meininkiä, normaalit päivä- ja kotityöt ja sitten toisaalta haluaisi muistaa ihan kaikkia jollain itsetehdyllä ja tajuaa että aika ei vaan riitä. Joulukuussa on ihan turha haaveilla tekevänsä enää just mitään ihanaa itse.
  Toisaalta just se hässäkkä, lasten joulujuhlat ja välillä ekstemporee rauhoittuminen on niin kivaa, sellainen kiireen ja rauhan yhteensovittaminen :).

  Mulla on toi nukkiskirja naapurilta lainassa, on se upea!

  Upea on myös tän päivän lehti, olipa kivoja kukkamalleja siinä,tykkään tosi paljon.

  Huomenna lähtee postia sinulle, tällä kertaa olen tosi tyytyväinen, vaikka liimalla menin taas sohimaan, en oppinut mitään :D.

  ReplyDelete
 3. Hei, mitenkäs minä sille posteljoonille sanon, että sen pitäisi meidän kohdalla vilkuilla taustapeiliin, kun en saa sitä kiinni?? :D

  Juu, oravat on kivoja, ja ne ketut, ja pöllöt, tietty. (Ja karhut ja sudet... ainakin kuvina... Oravia, kettuja ja pöllöjä täällä on onnistunut livenäkin bongailemaan, mutta susi- ja karhuhavainnot ovat onneksi toistaiseksi jääneet naapurien tehtäviksi. Voisin vähän peljästyä, jos vastaan tulisi...)

  ReplyDelete
 4. Joulusukka-kirjat näyttävät todella upeilta!!
  Minulla on kesken Jannlynin "Nativity Stocking"-en jaksanut tänä syksynä sitä yhtään pistellä mutta onhan ensi vuonnakin Joulu !!!
  Tykkään kitistä tosi paljon ja haluan sen kyllä
  vielä pistellä valmiiksi..

  Kiitos tämänpäiväisestä ruusukankaasta ja silkkinauhasta..taidan nyt jo arvata mikä oli teema nro.2 :) :)

  ReplyDelete