Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

7/14/12

Vieroitusoireita ja kannustuspistoja * Some progress in Curious Cub

Vieroitusoireita
Vai mitä luulette, että seuraa jos edellisellä viikolla meillä on kaksi ristipistelijää kylässä ja hömpötämme rp-juttuja, seuraavalla viikolla saan viettää ihastuttavan torstai-päivän Marilla rp-juttujen ja -tuttujen parissa ja perjantaina Anni tulee kylään, käymme syömässä, kirppareilla ja hömpötämme tietysti rp-juttuja!

Kova paluu arkeen - entäs nyt? Ei ole vielä kukaan ilmoittautunut hoitelemaan seuraavan viikon rp-tuttukiintiötä :) :) No, ei se mitään, olen niin onnellinen viimeisen seitsemän päivän saldosta, että sillä mennään seuraavaan tapaamiseen asti. Kiitos vielä torstain ystäville Mari-emäntä, Tarja, Sari, Katri, Outi, Sonja ja Tiina - oli niin kiva päivä.

Ja kiitos Annille eilisestä, meillä oli niin mukavaa. Alla on kuvia Annin tuomasta uskomattoman upeasta tuliaisesta, kiitos siitä oikein kovasti!

Kannustuspistoja
Kuka muistaa vielä tämän Kustom Kraftsin mallin "Curious Cub", jonka ostin Ikaalisten rp-viikonlopun jälkeen...

Tsekkasin, että olen postannut tämän 7.4.2011 ja kyllä vain, siitä asti tämä on lojunut lankoineen laatikossa. Ostin tämän vakaissa aikeissa tehdä iso eläinaiheinen rp-taulu, kun näin Ikaalisissa Virpin upeaakin upeammat susi-taulut. Torstaina Marilla tämä työ tuli puheeksi ja Outi sanoi, että ajattele, jos olisit tehnyt vaikka edes 10 pistoa päivässä, niin olisit jo hyvällä alulla. Totta tosiaan! Koin valaistuksen :) Teenkin vaikka vain vähän joka ilta, niin kyllä se joskus valmistuu.

Anni vähän palautteli minua maan pinnalle laskien, että jos pistelen 10 pistoa päivässä, työn tekemiseen menee n. 15 vuotta, sillä työssä on 57600 pistoa (240x240). No, ei se Outikaan tarkoittanut, että jatkossa tekisin vain 10 pistoa päivässä, kyseessähän oli kannustus ja ajatusten herättäminen, että miten työ voisi edistyä. Ajattelin sitten, että jos saan yhden 10x10 ruudun eli 100 pistoa tehtyä joka ilta, niin työn tekemiseen menisi 1,5 vuotta. Tai, jos vaikka tekisin 200 pistoa päivässä, niin 7 kk... Mutta hei, tässä se taas nähdään kuinka tärkeätä toisten kannustaminen on. Erityiskiitos siis Outille, joka virallisena valvojana valvoo, että työni etenee. Seuraava tarkistuskatselmus suoritetaan sitten Outin luona elokuussa. Ja kiitos Annille lisäkannustuksesta :)

Ja kyllähän minä innostuinkin, näin paljon sain pisteltyä tuota oikeaa alareunaa (tässä on useampi sata pistoa, n. 400-500).Tuliaisia
Anni toi minulle pökerryttävän upean ja värisen avainnauhan, jonka on tilaustyönä tehnyt Annin äiti. Hän tekee erittäin kauniita koruja toiminimellä Lady Renaissance. Koruun on selvästikin tilattu lempivärini turkoosi sekä lempieläimistäni pöllö ja kissa, voi onnea!

Täsä on lähikuvia pöllö- ja kisuhelmistä. Niin söpöjä, niin söpöjä! Kiitos kiitos Anni ja kiitos korun tekijällä taidokkaasta työstä :)Viimeisimpiä pikkupistoja on tässä kuvassa. Marille tein kesäisen cafe-laukun perinteisellä kirjontatyylillä. Vielä pienempiä pistoja tuli sitten Krissen synttärikorttiin.
Marin laukun ohje on kirjasta Rose, motifs de broderie traditionelle et au point de creoix. Piirsin mallin Tilda-kankaalle violetilla itsestään häviävällä tussilla ja kirjoin päälle.

Mari sai muitakin tuliaisia, pienen pieniä sellaisia - tai oikeastaan ne sai neiti Primrose sisustusputiikkiinsa. Kuvat löytyvät Pikkuista-blogista :)


IN ENGLISH
Hi everyone :) I bought Curious Cub chart over a year ago, also all the threads needed. But I haven´t started. While spending a lovely cross stitch meeting at Mari last Thursday, I got engouraged to start and do maybe a small area at a day! I was so excited that I started right away and got 400-500 stitches ready :) Now I try to stitch this every evening just a little bit. Depending on how many stitches I do, this should be ready in a year or year and half (there are 57600 stitches in the work).

This shows once again how important it is to meet other stitchers and talk about unfinished works :) :)

In the other pictures you can see a great lovely key necklace I got from Anni who visited me yesterday. The necklace is made by her talented mother. I just love it! It has owls and cats and my favorite colour turquoise.5 comments:

 1. Hieman täällä nyt punastelen, kun minua muistat =D Tuo Curious cub on kyllä tosi söötti. Se ansaitsee tulla pistellyksi. Ihana aloitus, hyvä hyvä!

  ReplyDelete
 2. Ihana malli ja tämä Outin idea kymmenestä pistosta per päivä on niin hyvä, että minäkin tässä ihan valaistuin :). Ja tosiaan kun on niitä päiviä jolloin sitä voi pistellä niin monta sataa pistoa kuin ehtii, niin eteneehän tuo vaikka miten hyvin. Elokuun lopussa sulla on jo hyvällä mallilla tuo, innolla odotan sitten sen näkemistä :)

  Kauniin korun sait Annilta. Koitahan kestää ilman rp ystäviä vähän aikaan, ihan kohtahan sitten taas tavataan :)

  ReplyDelete
 3. Ei ihme että tulee viekkareita kun ollut noin paljon "sosiaalista elämää" pistelijöiden kanssa.
  Annin tuoma koru on selvästikin ihan sulle suunniteltu ,en ole tuon tyylistä kaulakorua ennen nähnytkään. Upea !

  Minäkin kannustan sua tuon työn pistelyssä,hyvä hyvä !!! :D
  Hitaasti hyvä tulee,minullahan on isoja töitä odottamassa nyt kolme:
  Hands to Worki -
  This is a Day,
  The Long Dog Samplers-
  Les Quatre Saisons =tosi värikäs vuodenaika-työ ja tämä uusin Tuhkimo...
  Hitaasti vaan kiiruhtaen eteenpäin :)
  Ja hengittää ja hymyilläkin pitää muistaa eli jos pistely ei ole enää KIVAA pitää vaihtaa hetkeksi työtä :)

  Tykkään,tykkään noista vapaakirjonta jutuistasikin,ostin jo sellaisen taikatussin vaan en ole vielä kokeillut sitä...

  ReplyDelete
 4. Ovat kyllä suloisia nuo Emman pistelyt tuossa alempana. Ja nätti tuo Marille tekemäsi kassi!
  Juu, mä tulinkin tässä kontrolloimaan, että kontio on lähtenyt etenemään, ja onhan se :). Ja sitäpaitsi, hätäkös tässä - 15 v. on tavoite siinä kuin joku muukin! (Kuluu meinaan nopeammin kuin uskoisikaan!)

  Oletkos muuten käynyt katsomassa tämmöisiä sivuja tuosta silkkinauhakirjonnasta? Siinä olis kans vähän tavoitetta... ;)

  ReplyDelete
 5. Mäkin kyl tajusin et ei se Outi tainnut ihan 10 pistoa / päivä tarkoittaa ihan kirjaimellisesti. Mutta kannustushan on aina paikallaan.

  ReplyDelete