Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

7/11/12

Saimme uuden ristipistelijän joukkoomme :) * My daughter Emma is now also hooked in cross stitching :)

Miniterveisiä! Nimittäin minejä ovat tämän kertaiset ristipistotyöt. Tyttäreni Emma, joka on nyt 11 vuotias, innostui lopultakin (äiti on iloinen :) ristipistoista.

Emma jo pari päivää ennen Maijan ja Krissen vierailua suunnitteli alemmassa kuvassa näkyvän kukkamallin ja pisteli siitä nukkekotiinsa tyynyn puolipistoin. Mutta lopun kaiken innostus tarttui, kun oli oivallinen esimerkki seurana, eli Krisse - vähän vanhempi, kaunis, taitava nuori nainen. Krisse taitaa olla Emman idoli ja se on hienoa, kun on joku josta ottaa mallia.

Mutta siis, tuumasta toimeen. Emma teki nukkekotiinsa vielä dinosaurus-tyynyn (oma malli sekin) ja siili-tyynyn (malli kirjasta Le monde de Beatrix Potter). Nuo on tehty puolipistoin, mutta saksikoriste on ristipistoin. Siihen malli on Cross Stitcher -lehden nro 249 mukana tulleesta lisukkeesta.
Voitte arvata, ettei suloisempaa näkyä ole, kuin herätä aamulla ja nähdä kuinka tyttö istua nököttää sohvan nurkassa ristipistotyön kanssa. Ah onnea! Meillä on niin paljon yhteistä puuhaa Emman kanssa, että aikamme kuluu kuin siivillä. Ja tiedättekö - nytpä on monin verroin ihastuttavaa hankkia Emmalle lahjoja! Ihan varmasti tulee hankittua helppoja kittejä, aidaa, neuloja ym. Emmahan siis tarvitsee omat - ja kivemman väriset kirjontasakset - nuo kun ovat vain äidiltä lainassa. Lisäksi hän tarvitsee omat neulat ja olenkin luvannut tehdä hänelle neulavihon. Voi miten hauskaa! Kyllähän Emma saa lainata äidin tavaroita, mutta jokainen pistelijä tietää, että omat perusvälineet ne olla pitää :)

Emma tykkäisi kovasti kommenteistanne, kiitos :) Ja iloa pistelyyn!


IN ENGLISH
My daughter Emma is now 11 years old. Before I tried to get her stitching, but the time was not right. Now, last week she realized how nice stitching is! And because Maija and Krisse were here, Emma had a good example in Krisse - older, beautiful, talented girl. She is Emma´s idol I believe :)

Emma designed her self the flower and the dinosaurus charts and I helped her to finish those stitchings for dolls house pillows. The hedgehog chart is from a book Le monde de Beatrix Potter. Scissor fob chart is from the magazine Cross Stitcher issue 249.

Of course she needs now stash of her own! Don´t you agree :) Own scissors (those in the picture are loaned from me), own needles, needlecase, aida-fabric etc. It is now so wonderful to buy gifts for her; easy kits etc. I just love her!

Emma would be very happy for any comments about starting her cross stitching hobby :)

13 comments:

 1. Upeita ristipistotöitä Emma!

  Olet niin suloinen tyttö ja kyllä oli mukava tutustua Sinuun :)
  Ajatella että itse suunnittelit nuo
  mini-mallit,olet tosi taitava ja lahjakas :)

  Koala-saksikoriste on söötti ,kyllä onkin nyt kivaa kun saat omat tarvikkeet ja sellaisen hienon neulavihon...minulla on se Äitisi tekemä koko ajan käytössä :)

  ReplyDelete
 2. Hienoa Emma,olet tosiaan pistellyt söpöiset tyynyt. Siili tyyny taitaa olla minun suosikki, kun se niin muistuttaa meidän kotipihalla tuhisevaa ihka elävää Simo-siiliä :).
  Ihastuttavan suloinen on myös saksikoristeesi. Kiva nähdä mitähän seuraavaksi pistelet.
  Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja paljon iloisia pistoja :).

  ReplyDelete
 3. Ihania pistelyitä Emma. Onpa hienoa, että olet suunnitellutkin nuo pari mallia itse. Olet tosi taitava ja lahjakas.

  ReplyDelete
 4. Ihana juttu, että Emmakin on innostunut pistelemään! Ja tosi taitavasti itse suunnitellut mallejakin! On sulla suloinen tyttö, ei voi muuta sanoa. <3 Olen ihan otettu siitä miten kauniisti kirjoitit minusta..:) Terveisiä Emmalle, kerro että kirje tuli perille ja vastaan siihen pian!

  Terkuin Kristiina

  PS: Linssinsuojus tuli perille, kiitos! :D

  ReplyDelete
 5. Voi miten somia pistelyitä olet saanut tehtyä Emma, varo, äitisi varmaan hemmottelee sinut pilalle kaikilla ihanilla rp-jutuilla;)

  ReplyDelete
 6. Onpa sieviä minejä, kerta kaikkiaan :)

  ReplyDelete
 7. Hienoa Emma! Mukava harrastus, ja vielä yhdessä äidin kanssa <3

  ReplyDelete
 8. Aivan ihania pikkupistelyitä. Erityisesti tuo koala on mitä söpöin.

  ReplyDelete
 9. Ihana ja taitava Emma! Kivoja ristipitoja ja noin nopsaan olet tehnyt:).

  ReplyDelete
 10. oi, miten hienoja töitä Emma on tehnyt. Ja voin kuvitella myös äidin ylpeyden ja riemun kun tytär innostuu myös käsitöistä ;D

  ReplyDelete
 11. Anonymous17.7.12

  Hyvin suunniteltu! :) Itse en ole tainnut suunnitella alusta alkaen yhtään mitään. Seuraavia tuotoksia odotellessa. :)

  T. Maajo

  ReplyDelete
 12. Hyvinhän nuo ovat onnistuneet ja pienet mallit eivät todellakaan ole helppoja tehdä.Itselläni on niin paksut sormet etteivät ne tahdo sopia käteeni:)

  ReplyDelete
 13. Hyvä hyvä Emma! Olet tosi taitava. Paljon taitavampi kuin minä, joka hallitsen vain esipainetut kanavatyöt ja puoliristipiston.

  ReplyDelete