Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

7/8/12

Kaksi päivää ihanaa hömpöttelyä - kiitos Maija ja Krisse! * Two days lovely company

Heissan! Ette kuulkaa arvaakaan miten ihastuttavat kaksi päivää saimme Emman kanssa viettää torstaina ja perjantaina kun Lumivalko ja Ruusunpuna, eli Maija ja Krisse olivat meillä kylässä. Kun on kaksi äitiä ja kaksi tytärtä, jotka ovat hurahtaneet samoihin asioihin, niin eihän voi olla kuin kivaa! Me hömpöttelimme ristipistojen, nukkekotien ja shoppailun parissa.

Vieraille tarjottiin aamukahvi leikkimökissä ja siellä myös meille annettiin kivat tuliaiset.
(ps. kuinkahan Maija onkaan tässä kuvassa noin totisen näköinen, sillä tämä ihana iloinen ihminen ei kyllä ollut totinen koko kahden päivän aikana!Sain nätin emali-muumikannun, joka oli täynnä ihastuttavia juttuja: kankaita, nauhoja, kissakitin, Maijan pistelemän kauniin lintu-sydän -koristeen sekä kortin, joka on tosi hieno! Kiitos kaikista ihanuuksista!

Maijan pistelemä Blackbird Designin lintunen pääsi Aarikan linnun viereen liesituulettimen päälle. Sieltä se lähettää emännälle hyviä aaltoja, että ruuantekeleeni onnistuisivat.


Emma sai uuteen kukkakauppaansa useamman korin ja kaksi niin nättiä kissaa, että! Musta kisu oli kovin ujo ja meni heti pöydän alle piiloon, mutta suostui kuitenkin tulemaan kuvattavaksi. Emma kiittää mukavista tuliaisista :)


Krisse oli tehnyt meille kaikille omat sormukset, eikö ole oiva idea! Minä sain vaalean, joka sopi täydellisesti päälläni olleeseen mekkoon ja Emma sai turkoosin, joka taasen sopi hienosti hänen vaatteisiinsa, kuinka ollakaan! Kiitos Krisse näteistä sormuksista :)


Me tosiaan kävimme läpi kaikki meidän nukketalot ja oli niin kiva, että Krisse sai uusia ideoita talojamme tutkimalla :) Kävimme läpi ristipistokirjoja, -malleja ja -lehtiä, pistelimme, höpötimme, nauroimme, söimme äitini tekemää herkullista paistikastiketta (ja joka ruuan söimme ulkona!). Kaupungilla kävimme Wetterhoffin talossa kahvila Hoffissa, piipahdimme pikkuputiikeissa ja tietysti Wetterin omassa myymälässä. Kävimme myös kirpparilla ja sisustuskaupoissa sekä kaupungissa, että Iittalan lasimäellä, jossa vietimme päivää perjantaina. Ja kyllä olikin suklaatehtaan suklaaseen dipatut mansikat herkullisia, njam!

Iittalassa on myös mielenkiintoinen kirja- ja paperikauppa, joka on vanhassa puutalossa. Toisella puolella on vanhan ajan kauppaputiikki purnukoineen ja toisella puolella sitten nykyaikaisempaa myytävää; kirjoja, paperitarvikkeita, askartelutarvikkeita, leluja ja yllätys yllätys - löysimme myös nukkistavaroita. Se oli kiva ylläri tosiaan!

Minä olen väkertänyt silkkiruusuja 2 mm silkkinauhasta tehdäkseni Forssan lelumarkkinoille 29.7. nukkekodin tyynyjä myyntiin. Maijapa halusi oppia silkkinauhakirjontaa ja olipa kiva siirtää tätä taitoa edelleen (minä en osaa vielä muuta kuin perusruusut ja lehdet, mutta mieli tekee opetella lisää). Maijan tuotoksen näette varmaan hänen blogissaan jossain vaiheessa, minä en tajunnut sitä kuvata. Mutta hieno se on! Itse sain aikaiseksi vain tämän, josta aion tehdä pienen korurasian kannen.


Toivottavasti vieraamme uusivat visiittinsä ensi kesänä, sillä on niin monta mielenkiintoista paikkaa, jotka vielä jäivät ajan puutteen takia näkemättä, kuten Palanderin talo (Palanderin talo on hämeenlinnalaiseksi porvariskodiksi sisustettu kotimuseo, joka sijaitsee entisöidyssä puutalossa Hämeenlinnan keskustassa. Talo on rakennettu vuonna 1861.), Aulanko ja Hämeen linna.


IN ENGLISH
We had lovely visitors last Thursday-Friday. Maija and her daughter Krisse visited us and we had such a great time stitching, talking, laughing and also we glanced at our dollshouses and roomboxes. Also we visited little shops and Iittala outlet -shop and chocklad factory. You can imagine how delicious were the strawberries dipped in chokolate :)

In the pictures above you can see how we had coffee in Emma´s playhouse and all the lovely gifts we got from Maija and Krisse.
I wish they will come visit us next summer again, because there is still many interesting places to go here in Hämeenlinna like Häme Castle, Aulanko park and Palander house (domestic museum preserves the life of a genuine well-to-do family in Hämeenlinna a century ago).

2 comments:

  1. Ilon huokauksia aiheuttavia kuvia ja juttuja täälläkin :). Niin nätti tuo sydän ja aivan ihania kaikkia tuliaiset.

    ReplyDelete
  2. Varmasti on ollut ihanaa! Ja kiva nähdä kuvia "blogitutuista".
    Kauniita kesäpäiviä!

    ReplyDelete