Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/3/11

Nukkekotiharrastus alkaa! Ja siihen liittyy myös ristipistohassutus 4. ja 5. päivä - Crazy January Challenge day 4 and 5

Meillä alkaa tyttäreni kanssa uusi harrastus: nukkekoti. Haluaisimme viktoriaanisen tyylin talon ja sisustuksen. Tyylirikkoja on luvassa, sillä turhan nirsoja emme ole, emmekä ole vielä kovin perillä nimenomaan viktoriaanisesta sisustuksesta. Mittakaava on 1:12 ja ihana tyttöni, 9 vee, on koko illan jo tehnyt patonkeja ja leipäkoreja itsekovettuvasta massasta. Todella liikuttavaa :)

Olemme monena iltana lueskelleet kahta nukkekotikirjaa jotka minulla ennestään olivat. Talo on harrastus, mutta sillä saa Emma - ja äiti - myös leikkiä. Odotan innolla itsekin miten tämä homma edistyy. Talohan se on kai ensin hankittava! Ei sitten muuta kuin talokaupoille... ja nyt kuulutus kaikille nimenomaan vinkkien toivossa. Eli nukkekodeista jotain tietävät voisivat vinkata, että mistä sitä taloa kannattaisi lähteä etsimään. Ja jos jollakulla on myydä 1:12 suhteen viktoriaanista nukkekotitarviketta, niin olen ymmärrettävästi kinnostunut!

Tieto nukkekodista saattaa kiinnostaa varsinkin heitä, jotka saavat minut jossain vaihdossa parikseen :) Nimittäin ristipistoillakin voi tehdä kaikenlaista ihanaa nukkekotiin; tyynyjä, mattoja, raanuja, tauluja... Minullahan oli onneksi kaksi miniatyyri-mallikirjaa ennestään, ja niitä olenkin nyt silmäillyt ihan tosissani tämän illan aikana.

Jostain on siis alkuun päästävä ja niinpä ristipistohassutuksen myötä alan tehdä myös tulevaan nukkekotiimme sisustustekstiilejä. Nämä silhuettitaulut teen ensin ja koska kyseessä on miniatyyrimallit, lasken nämä kaksi yhdeksi malliksi eli päivän 4 malli on tässä:


Päivän 5 malli on tämä nätti miniatyyri-kukkataulu:


* * * * *
Me and my daughter Emma, 9 years old, are about to start a new hobby. We want to have a doll´s house in victorian style. I have two doll´s house books that we have very anxious been reading and luckily I had two miniature embroidery books which help me to get started with the home decoration. Above you can see day 4 and day 5 charts I am going to stitch in Crazy January challenge.

7 comments:

 1. Anonymous3.1.11

  Ihanalta kuulostaa tuo yhteinen nukkekotiharrastus! Oma vanhempi tyttäreni (myös nimeltään Emma!) on aina ollut semmoinen poikatyttö että moisista puuhista on saanut vain haaveilla...
  Nyt tuo nuorimmainen on niin innostunut Sylvanian Families -hahmoista, että toivo elää taas...
  Mielenkiinnolla odotan kuvia tulevasta projektistanne.
  Terkuin Saara

  ReplyDelete
 2. Ai niin, tätä piti kommentoimani, että nukkisharrastus on oikein kiva; mekin tytön kanssa väkersimme ahkerasti mööpeleitä omiimme (molemmilla pitää tietysti olla oma, vaikka myönnän, että tyttö on leikkinyt molemmilla - minä en oikein kummallakaan :D) vuosi sitten ennen joulua. Nyt projektit ovat olleet aika jäissä muiden kiireiden jaloissa, mutta kyllä varmaan taas joskus... Peruskalustus on kumminkin tehty, niinkuin sänky ja liesi :D. (Askartelublogistani näkyy jotain siitä, *vink, vink*)

  ReplyDelete
 3. Aivan ihana harrastus!!! Olen myös itse siitä haaveillut, mutta vielä järki on kieltänyt... Omat tytöt kasvaa jo käsistä, mutta olen alkanut haaveilla, että jos sitten joskus Mummina tekisi sellaisen lastenlasten kanssa leikittäväksi... ihana haave :)

  Porilainen askartelukauppa Vitriini myy ihania koteja ja kaikenlaisia kalusteita sekä värkkiä, josta voi itse tehdä kaikenlaista...

  Mukavaa hassuttelua ja kotoilua!

  ReplyDelete
 4. Ihania miniatyyrimalleja! :)

  ReplyDelete
 5. Kivat aloitukset hassuttelussa sinullakin ja tuo Petteri kaniinin malli on tosi ihana :). Kivan yhteisen harrastuksen olet ottanut tyttäresi kanssa, mukavia hetkiä talon suunnitteluun.

  ReplyDelete
 6. No niin, jotenki arvasin että kyllä sinä vielä nukkekoteihinkin hurahdat :). Mulla on haaveissa myös, mutta vielä ole pidättäytynyt. Meillä on naapurissa kaksi harrastajaa, toinen on itse tehnyt puusta Kannustalon Rauhalan!
  Tosiaan täältä saa kivoja juttuja, taitaa olla sitä viktoriaanista tyyliä. Meillä on tyttöjen nukkekodissa jotain niitä, mutta ne ei kyllä pienten leikeissä ole kestänyt, liimata saan jatkuvasti. Mutta harrastekäyttöön ehdottomasti.
  Ihana uusi lisä sulle lahjaksi hankittavaksi pikkujuttuja :)

  ReplyDelete
 7. Tyrmäävää! Olen sanaton. Ihastuksesta siis.

  ReplyDelete