Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

1/6/11

Nukkekodin kalustetehdas * Furnitures for doll´s house

No niin, mitähän tässä sanoisi... sanotaan vaikka näin, että en olisi uskonut osaavani tällaisia tehdä! Ja olen tosi iloinen, että osaan ja aion tehdä monia muitakin nukkekodin kalusteita&tarvikkeita jatkossa. Tyttäreni on koko päivän palvonut ja ihaillut minua ja huokaillut kuinka taitava äiti on :) Olen niin onnellinen - olemme yhdessä tänään tuntitolkulla vastakkain työpöydän äärellä väkertäneet nukkekotiin kaikenlaista. Taitava on Emmakin! Hän teki itsestään kovettuvasta massasta aiemmin lautasia ja tänään hän on maalannut niitä. Ruskeasta massasta hän teki koreja ja patonkeja. Myöskin pikkuisia kananmunia saimme ja herkullisen näköisen kakun :) Hänellä on myös työn alla pieni pöytä, jonka pöytälevyn hän tänään maalasi kullanvärisellä maalilla sekä pieni sohva, mutta niistä kuvaa vasta sitten kun ovat valmiit. Ei tuo minunkaan sohva vielä ole valmis. Jalat ja selkänojan reunanyöri vielä puuttuu, täytyy asioida askartelu- ja käsityöliikkeessä.

Kampauspöytä ja lähikuva hajuvesipulloista
Kampauspöytä on tehty puolitetuista tikkuaskeista eli tässä on käytetty kaksi tikkuaskia (kokonainen tikkuaski olisi ollut liian syvä kampauspöydäksi). Päällystin pinnat puun näköisellä scrab-book -kartongilla. Kansi on myös scrab-book kartonkivihosta ja reuna puuvillapitsiä. Jakkara on samaa scrab-book -kartonkia kuin pöydän kansi, rahin istuintyyny Tilda-kankaasta. Nupit on helmistä(turkoosit, väri ei näy kuvassa), samoin pöydän jalat. Hajuvesipullot on tehty helmistä.


Sohva viittä vaille valmiina


Emman tekemät ihanuudet


* * * *
Today we had a doll´s house furniture factory :) With my 9 year old daughter we started to make things for our doll´s house. I made table for family´s mother and some parfym bottles. Also I made a sofa, which is not quite ready yet. This is fun and I did not even know I can do these! Or my daughter! She is very handy and made all kind of things for kitchen. Now we have buy the house...

10 comments:

 1. Oi miten taitavia olette, ihania juttuja olette tehneet ja hyviä kuvia olet ottanut! Tyynykin edellisessä kirjoituksessa on tosi kaunis.

  ReplyDelete
 2. Voi miten upeita huonekaluja ja muita tarvikkeita olette saaneet aikaiseksi!!! Meidän lähellä täällä Helsingissä on nukkekotikauppa, minimaailma tms. nimeltään. Kävelin siitä juuri tänään ohi ja ihailin upeita taloja ja kalusteita! Sinulla on todella taitava tytär, kyllä on äitiinsä tullut!! Mieletön yhteinen harrastus teillä!!

  ReplyDelete
 3. Todella hienot kalusteet ja leivonnaiset! Parhaillaan Kansallismuseossa nukkekotinäyttely, jatkuu marraskuuhun asti. Siellä kannattaa käydä.

  ReplyDelete
 4. Ihania töitä teillä Emman kanssa ja mikään ei voita askarteluhetkiä äidin kanssa! (Eikä se tyttären osoittama palvonta pahalle tunnu, eihän ;) heh)

  ReplyDelete
 5. Tosi hienoja huonekaluja ja muita juttuja nukkekotiin olette tehneet. Kiva yhteinen harrastus!

  ReplyDelete
 6. Kivannäköisiä; hyvin onnistunut kampauspöytä, ja sohva taitaakin olla samaa mallia kuin minun? (Ja meidän pikkuneidin myös.)
  Meilläkin tyttö innostui tekemään just ruokia yms. tosi pientä omaan taloonsa.
  Kuten sanottu: nyt vaan talokaupoille ;).

  Tämä on muuten vähän samanlaista hommaa kuin ATC-korttien väkertely sikäli, että kohta ei mitään voi oikeesti heittää pois, kun kaiken voi vielä värkätä nukkiskalusteiksi.

  Tuo alemman postauksen ruusutyyny on tosi sievä. Minunkin sohvani kaipailisi sohvatyynyjä, mutta eipä ole ehtinyt...

  ReplyDelete
 7. Voi miten suloisia juttuja olette askarrelleet Emman kanssa; taitava äiti, taitava tytär!

  ReplyDelete
 8. Voi apua! Mulla on jo jonkin aikaa ollu haaveena nukkekodin teko. Nää on niin mielettömän ihania! Myös noi sun rp-tyynyt ja muut on mahtavia! Kivoja hassutuksia olet muutenkin alottanu.

  ReplyDelete
 9. Virpi, alakin vaan nukkekotiharrastukseen! Voimme sitten pitää myös nukkekotitapaamisia ja opettaa toisillemme miniatyyrien tekoa. Pappi puikoissa -blogin Outi on muuten tosi taitava näissäKIN.

  ReplyDelete
 10. Tyrmäävää! Ehdottoman tyrmäävää, myönteisessä mielessä.

  ReplyDelete