Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

12/2/12

Joulukalenteriluukut 1 ja 2 mukana mökillä :)

Heippa!
Meillä oli kiva viikonloppu. Olimme juhlimassa appeni 60-vuotispäiviä Asikkalassa hienolla vuokramökillä. Lauantaina kävimme Lahdessa katsomassa Hairin ja syömässä herkullisen illallisen ravintolassa. Meitä oli kaikkiaan 12 hengen porukka eli mieheni sisarukset puolisoineen ja yksi pieni 1 1/2 vuotias kullanmuru-serkku siltä puolen sekä tieysti appivanhemmat. Mökki oli 170 neliöinen, joten tila riitti oikein hyvin.

Viikonloppu oli niin mukava, kun oli lähiperhe läsnä, saimme kulttuuria ja herkkuja ja saimme myös Joulukuun - vai ukin 60-vuotispäivän? - kunniaksi rutkasti ensilunta! Sunnuntaina saimme vieläpä auringonpaistetta, jota ei olekaan pitkään aikaan näkynyt. Olo on rento ja hyvät muistot jäi viikonlopusta.

Tottakai minulla oli sitten kalenteriluukut 1 ja 2 mukana mökillä ja niistä kerronkin tuossa alempana. Ensin kuvia mökistä ja pihapiiristä. Mökki oli Vesijärven rannalla ja tuossa pihasaunassa saunoimme lauantai-iltana. Kiva saunoa välillä ihan vanhanaikaisesti. Ja hei! Uskokaa tai älkää, kaksi joutsenta lipui rannassa silmiemme ohi! Harmi, ettei ollut kamera käsillä siinä kohtaa. Voi parkoja, tajuaisivat nyt jo lähteä lämpimään.

Ukin synttäriteema oli Angry birds, hänen suosikkihahmonsa :) Mökillä oli teeman mukaiset ilmapallot ja tietysti myös kakku ja tarjoiluastiat. Kakku on mieheni siskon tekemä, hän on tosi taitava leipuri. Huomatkaa kakun päällä olevat Angry birdsit!

Ja ihana Moona-haukku auttoi meitä niin innokkaasti lumitöissä. Minä olen ihan rakastunut tähän koiraan, mutta mieheni sisko&miehensä eivät suostu sitä meille antamaan vaikka monta kertaa pyysin :)


Siirrytäänpä sitten Joulukalentereihin!

Minulla oli tosiaan 1 ja 2 luukut mukana mökillä sekä kuvassa näkyvä pieni Myyrä-kalenteri, jonka ostin itselleni kirjakaupasta. Molempina aamuina keitin ensimmäisenä kahvin ja kupposeni kanssa menin takaisin ylös nauttimaan kiireettömästä aamusta ja jännittävästä odotuksesta, että mitä paketeista paljastuukaan!


Joulukalenterivaihto Maijan kanssa
Maijalta sain joulukalenterin, jonka voin koota mieleisekseni, joko pinoksi, laittaa paketit koriin tai miten sitten tahdonkin. Minä päädyin pinoon :)

Paketit on todella nätisti paketoitu ja niissä on aivan ihania pakettikortteja. Tässä muutamia lähikuvia.

Kalenterin teemana on metsäneläinten Joulukuusi ja ensimmäisen päivän luukusta paljastui kertakaikkiaan upea tyyny, jossa on Woodland Folksin pöllöpoika! Katsokaa kuinka ihanasti kankaat ja nauhat sopivat yhteen mallin värien kanssa! Kyllä minä olin ihmeissäni tämä ihanuus käsissä, että tämähän on ihan Joululahja! Ei "vain" kalenteri sellainen...

Oli muuten aikamoinen yhteensattuma tuo Ollie Owl -tyyny... minä nimittäin olin ottanut mukaan mökille pisteltäväksi viime vuoden Joulusta Woodland Folksin oravakitin! Enkä siis tosiaankaan tiennyt, että Woodland Folksia on tulossa kalenteristakin! Näin pitkälle mökillä pääsin. Siellä oli todellakin kaikenlaista muuta ohjelmaa, joten tätä tein vain muutaman tovin.

Pöllötyynyn kanssa kuvassa näkyvä toiveiden täyttymys Just Nanin malli oli 2. päivän lahja. Kiitos ihanasta kalenterin avauksesta Maija!


Minä tein sekä Marille että Maijalle tulitikkuaskikalenterit. Molemmilla on sama ohje: aina kun luukusta löytyy punainen helmi, se tarkoittaa sitä, että sille päivälle on isompi lahja. Maijan kalenterin teemana on enkelit ja tässä enkeli suojelee Jouluyönä pientä kylää. Väki saa nukkua rauhassa ja haaveilla kuka mistäkin :)

1. päivän luukusta Maija sai pirteän kärpässieni rintakorun. Sen voisi kiinnittää johonkin lisäkoristeeksi, laittaa laukkuun tms.

2. päivän luukusta tuli sitten rintakorupohja, tietenkin. DIY-osastoa :)

Lisäksi 2. luukusta löytyi punainen helmi, joka siis tarkoitti isompaa pakettia, joka ei tulitikkuaskiin mahdu. Se oli kirjontasetti. Maija voisi kokeilla muutakin kirjontaa kuin ristipistoja. Olen itse käsinkirjonnan kurssilla ja olen todennut, että on tosi kiva oppia uutta ja kirjoa muutakin kuin ristipistoja.

Emman kanssa muutama viikko sitten vietimme mukavan illan askarrellen vanhoista Joulukorteista tulitikkurasioita uuteen kuosiin. Näitä annamme pikkulahjoina ystäville ja sukulaisille. Tässä Maijan tikkuaski.

Maijalla oli mukana myös yksi lahja, jossa luki "saa avata koska vaan". Ja koska se on jo avattu, niin voin jo kuvan siitäkin laittaa :) Maijalla oli ristipistotapaaminen lauantaina, niin sanoin, että avaa ihmeessä se lahja niin voit näyttää muillekin ja saat siitä iloa koko Joulukuuksi, kun se ehtii olla esillä. Suloinen kisu-sydänkoristehan se sieltä paketista tupsahti. Muuten, Maijan blogissa on ehdottomasti parempi kuva tästä!


Joulukalenterivaihto Marin kanssa
Kuvat Marin ja minun kalenterista onkin jo julkaistu ja niitä voi kurkata täältä postauksesta 22.11.

Minä sain Marilta 1. päivän luukusta ihan mielettömän värisen kirjontakankaan. Harmi että väri ei kuvassa toistu oikein. Tosi tosi nätti väri ja niin mieleinen. 2. luukusta tuli Lizzie Katen mallista tehty Joulukoriste! Kaunis lisä taas Joulukuuseemme, johon kerään vain käsin tehtyjä koristeita! Kiitos Mari ihanasta kalenterin avauksesta!

1. päivän luukku oli ihan sama kuin Maijalla!

2. päivän luukkukin oli sama DIY-osastoa myöten, mutta Marin luukusta löytyi suloinen talvinen orava-kitti.

Ja tietysti Marillekin oli askarreltu tulitikkuaski, mutta unohdin ottaa siitä kuvan!


Emman Joulukalenteri
Maija ja Krisse ovat niin suloisia, että olivat Emmallekin keränneet puolikkaan Joulukalenterin! Emma saa itse postata omaan blogiinsa kalenterista, mutta sovimme, että ennen kuin hän ehtii sen tehdä, niin minä laitan tänne kuvan kalenteriluukkupinosta ja ihan mielettömän kauniista Joulukortista, jonka Maija oli Emmalle askarrellut! Kiitos näistäkin oikein kovasti!

2 comments:

 1. Kauniissa maisemissa olette viettäneet viikonloppua. Hauskaa kun yleensä noita änkkärisynttäreitä on ollut vähän nuoremmilla miehillä! :)
  Olen aivan sanaton noista joulukalentereiden runsaudesta!

  ReplyDelete
 2. Ihania kuvia vaikka kuinka. Olipa kiva lukea mökkireissusta. Niin ihana tuo Ollie tyyny, ja koko Maijan kalenteri näyttää niin nätiltä, siis se minkä sait ja tietenkin minkä sinä olet tehnyt,ihana :)
  Joo se turkoosi pellavakangas on kyllä tosi nätti, oli kiva löytää sulle just sen värinen.
  Kiitos tän päiväisestä, niin kaunis pieni sydän.

  ReplyDelete