Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

3/19/11

Lauantaikuulumisia

Täydensin Plaisir de broder -lehtikokoelmani Violariumista. Käsityökorista tuli bling bling -lankoja, muutama muu lanka, pisteltävä lasinalunen (sain vain yhden, kun olivat loppu) ja herkullinen setti kevään uusia Tilda-kankaita.

Tänään on satanut lunta :( ei enää innosta yhtään. Käytiin katsomassa King´s speech -elokuva ja voin suositella, oli hyvä. Muuten on lauantai mennyt ihan kotioloissa. 9-vuotias tyttäreni on kovasti innostunut ompelemaan ompelukoneella ja teki itselleen kesäkassin ja kukkaron ja lopuksi vielä pitkän topin. Olin ihan äimän käkenä, kun hän oli sen topin tehnyt ja vetänyt päälleen esitelläkseen minulle. Aika näppärä tyttö. No, olihan siinä niskan taakse menevät lenkit ihan vaan leikattu, ei ommeltu yms. mutta kekseliäs toteutus. Ja pääasia on, että tekee vaan ja kokeilee, siinähän sitä oppii.

Meillä on muuten tänään hääpäivä ja eilen toin miehelle puskan ruusuja. Tänä aamuna vielä yöpöydän kätköistä löytyi hänelle kirja lahjaksi ja näytti olevan mieleinen :) Olen kyllä vähän ihmeissäni, sillä minua ei ole muistettu mitenkään... voitte aistia hippusen pettymystä tämän asian tiimoilta... Tai siis aamulla hän tietysti toivotti hyvää hääpäivää. Onko muita, jotka eivät saa hääpäivänä lahjaa? Tiedän, että eihän se olekaan kaikilla tapana. Enkä siis minä ole ihan aina lahjoja saanut. Viime vuonna esimerkiksi sain äitienpäiväna vain kortin - "vain" - se oli kyllä täynnä ihania ajatuksia! Hääpäivinä aiemmin olen lahjankin saanut... No, se siitä valituksesta, mutta on vaan jotenkin outo olo. Lahjoista puheen ollen, minä löysin sen joululahjaksi aikomani LK:n "be kind to animals" pistelyn! Teen siitä tytölle nyt sitten synttärilahjan (synttärit on huhtikuun 2. päivä). Eli siitä piti tulla alun perin joululahja, mutta hukkasin sen työn valmistuttua. Etsin pari kertaa oikein urakalla ja ihan joka paikasta, mutta en löytänyt. Olin sitten jo ihan varma, että työ on mennyt vahingossa roskiin. Tässä yhtenä päivänä, kun jatkoin erästä synttärilahjaa, tuo joululahjapistely löytyi sen lehden välistä, josta synttärilahjamalli on! Eli lopulta ne kadonneet tavarat useimmiten jostain löytyvät - vaikka pitkänkin ajan päästä.

Taidanpa mennä jatkamaan puu-mallin etsintää. Olen siis ilmoittautunut Lennun puu-aiheiseen vaihtoon. Ja muistutus vielä Bling bling -vaihdosta, että viimeiset hetket alkaa olla käsillä ilmoittautua!

9 comments:

 1. Hyvää hääpäivää! :) Meillä ei ole tapana muistaa mieheni kanssa toisiamme hääpäivänä, syntymäpäivänä, nimipäivänä, äitien- tai isänpäivänä eikä jouluna. Kumpikin osaa ostaa itselleen sen, mitä tarvitsee, enkä minä ainakaan osaa miehelleni antaa mitään mieluista eikä hänkään minulle. :) Lapsille annetaan lahjoja ja lapset muistavat meitä äitien- ja isänpäivänä, mutta minä en ole puolisoni äiti eikä hän minun isäni, joten emme anna silloin kortteja tai lahjoja toisillemme. Sitten jos toinen erityisesti jotain pyytää ja on merkkipäivä tulossa, niin sitten saatamme pienet lahjat antaa, esim. mieheni täyttää ensi kesänä pyöreitä vuosia ja hän on toivonut itselleen virkattuja kesäpipoja, niin sellaiset aion hänelle tehdä, kun on kuitenkin pyöreistä juhlista kyse. :) Mutta hääpäivästä en muista, että olisimme toisiamme koskaan lahjoneet tai muuten juhlineet.

  ReplyDelete
 2. En minäkään kyllä hääpäivänä ole saanut lahjoja. Kukkia taisin saada sen kerran, kun tuli 10 vuotta täyteen ja luulen, että siitäkin taisi joku muu vihjaista miehelleni, että voisitkos sellaisen hommata =)

  Hyvää hääpäivää teille molemmille =D

  ReplyDelete
 3. Hyvää Hääpäivää!

  Ihania nuo uudet Tilda-kankaat,kävin niitä jo ihailemassa Käsityökorissa mutta Sinäpä ehdit jo ostoksille :)

  Yllätys ,yllätys ihastuin siihen uuteen
  Ruusukuosiin mutta olivat kyllä nättejä ihan kaikki!!

  ReplyDelete
 4. Myöhästyneet onnittelut!
  Meillä mies muistaa hääpäivänä kukkasin, mutta lahjaa emme ole ottaneet tavaksi, kerran vissiin ostimme toisillemme lahjat kun tuli jokin iso luku täyteen, syömässä saatamme käydä (ei aina) tai joskus on jokin reissu tehty pyöreän luvun kunniaksi (mehän ollaan oltu naimisissa 3o vuotta).
  Ihania tilauksia! Enhän voinut olla tilaamatta tuota yhtä Plaisir de... -lehteä ja kenties tilailen pikkuhiljaa ne numerot, joissa on nuo kuukausipistelyt.

  ReplyDelete
 5. ..niin unohtui sanoa että minäkin kävin katsomassa tuon elokuvan ja tykkäsin tosi paljon, suosittelen kaikille!

  ReplyDelete
 6. Voi, minä olen semmoinen ylipuhelias ihminen, että ehdin merkkipäivät muistuttaa isännälle moneen kertaan jo ennen h-hetkeä :D. Niinpä hän yleensä "muistaakin" minua jotenkin, muuten saa kuulla jälkeenpäin - ja kauan :D.
  Vaikka vuosia meni kyllä niin, että nimenomaan puoliso muisti hääpäivän, minä kun olin yleensä silloin rippileirillä. (Töissä ollessa pyrin aina ottamaan kesän ensimmäisen leirin - oli sitten alta pois, ja riparilaisetkin olivat iloisimmillaan silloin kesäloman alussa. Ja kun hääpäivämme on 6.6., niin se sattui aina osumaan leiriajalle. Usein isäntä sitten soitteli minulle töihin, ja minä olin suloisesti unohtanut koko jutun :D.)

  Ja herkullisennäköisiä ostoksia on taas... Minäkin olen noita uusia Tilda-kankaita himoinnut, vaikka olen yrittänyt ottaa järkeä käteen, kun varastot jo nyt paukkuvat. Ja Lennu-mokoma keksii Violariumiin toinen toistaan ihanampia houkuttimia...

  ReplyDelete
 7. Kiitos kaikista kommenteista. Kyllähän se hääpäivä meni ilman muistamistakin :)

  ReplyDelete
 8. Ihania ostoksia. Pitääkin varmaan noihinkin lehtiin tutustua paremmin.

  Meillä hääpäiviä on vasta yksi takana, vaikka yhdessäolovuosia onkin jo 14v. Me jo sovimme ennen 1-vuotis hääpäivää, että emme ala toisillemme mitään lahjoja ostelemaan. Samoin joululahjatkin ovat jo muutamana vuotena jääneet toisillemme ostamatta. Syntymäpäivälahjat ostamme, vielä, vaikka isäntä siitäkin sitä mieltä, ettei tarvitsisi..Isännän mielestä kun minulle on kamalan vaikea ostaa lahjaa, en kyllä ymmärrä mistä on moisen päähänsä saanut :D. Mutta ei mitään hurrrjan kallista. Esim. minä olen jo monesti sanonut, että lahjaksi kelpaa enemmän kuin hyvin CSI Miamin tuotantokaudet. Ja äitienpäivälahjaksi varmaan saan taasen uuden tuotantokauden. Vaikkakin lapset sen minulle antavat.

  ReplyDelete