Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

8/19/12

Häälahjoja * Wedding gifts

Eilen vietimme Annin häitä ja kyllä olikin kivaa! Voitte vain arvata kuinka kaunis morsian oli ja sulhanen komea. Lisäksi oli ilmakin niin hieno, että ei parempi olisi voinut olla. En ala sen enempää häistä kirjoittelemaan, jospa morsian haluaa itse kirjoitella tarkemmin, niin en vie häneltä sitä iloa!

Mieheni ja minun lahja oli poimittu häälahjalistalta, mutta lisäksi tein Annille neulavihon, sillä tiesin, ettei hänellä vielä sellaista ole. Suunnittelin mallin itse ja tällainen siitä sitten tuli. Niin, ja kyllä minä korttiin kirjoitin, että sulhanenkin saa neulavihkoa lainata, jos neulan tarvetta tulee :)


Ristipistelijöiden yhteinen lahja
Kun Annin hääpäivä oli selvillä, ajattelin minä, niinkuin moni muukin itsekseen, että yhteinen lahja olisi kiva. Mari ehti sitten laittaa asian vireille laittamalla sähköpostia ja siitä se ajatus sitten lähti, kuten mainoksessa sanotaan.

Kokoonnuimme meille maaliskuussa salaiseen häälahjapistelytapaamiseen ja suunnittelimme lahjaa. Päädyimme hääpeittoon. Pistelykankaaksi valittiin natural pellava (jonka Niina tilasi Casa Ceninasta) sekä pistelylangaksi valkoinen. Jokainen pisteli kaksi palaa ja paloissa tuli olla sydän, tekstiä amour, love tms. ja muuta rakkauteen/häihin liittyvää. Yhdessä palassa on tietysti hääparin nimi ja hääjuhlan päivämäärä.

Ressu kokosi peiton Pinjan avustuksella ja siitä tuli todella upea! Minulla oli sitten suuri kunnia ojentaa lahja häissä hääparille. Anni varmaan haluaa peiton blogissaan esitellä kunhan palaa häämatkalta ja ehtii taas arjen rytmiin mukaan, joten jätän morsiamelle tarkemmat kuvaukset peitosta ja tunnelmasta sen vastaanottamisessa. Mutta tässä on kuvaa siitä, kuinka peitto oli laitettu myöhemmin esille ja vieraat kävivät sankoin joukoin sitä ihastelemassa. Monet kävivät myös erikseen minulle kertomassa, kuinka upea peitto on, mikä arvokas muisto hääparille ja kuinka ihania ihmisiä tämän harrastuksen parissa on. Lahja oli aikamoinen yllätys hääparille, mutta siis myös juhlavieraille!

Hääpari kiitteli vuolaasti. Kyynelsilmin Anni pyysi välittämään viestiä, että hän ei voi pukea tunteitaan eikä kiitostaan sanoiksi. Mutta me tiedämme kukin, miten isosta jutusta on kyse ja ymmärrämme hääparin reaktiot. Sulhanenkin nimittäin oli tosi liikuttunut ja ymmärsin asiaa miettiessäni, että hän nähnyt niin paljon Annin tekevän ristipistoja, että tietää mikä työ niissä on, ja mitä käden taitoa sellainen vaatii ja etteivät ne synny tunnissa tai kahdessa. Olin äärimmäisen otettu meidän kaikkien puolesta hääparin liikuttuneisuudesta ja se liikuttuneisuus onkin sydämestä tulevaa kiitosta meille hääpeiton tehneille!

Oli niin ihanaa olla mukana tässä hääpeitto-projektissa yhdessä Mian, Marjon, Virpin, Katrin, Marin, Ressun, Piken, Minnan, Outin, Tarjan, Danielan ja Sarin kanssa. Moni muukin olisi meidän lisäksemme halunnut olla mukana, mutta työ-, muutto- ja muiden kiireiden vuoksi eivät voineet irrottaa aikaa tähän, mutta hengessä olivat mukana koko ajan :)


IN ENGLISH
Anni had her wedding on Saturday and for her I made a needle case. I designed the chart my self. I did write in the card that of course the groom may borrow the needlecase in need of a needle :)

And with 12 other stitchers around Finland we made a wedding blanket for bride and groom. The stitched parts are on natural linen with white floss and themes are hearts, words like amour, love etc and birds or other pictures suitable for wedding. And one peace has their name and date of the wedding.

I am not going to introduce the wedding blanket more, I guess Anni wants to do it her self when she is back in everyday life :) but above there is a picture of guests admiring the blanket. It was a real surprise for bride and groom, but for the guests as well and many of the guests came to talk to me about the blanket and asking about our great cross stitching hobby.

Bridal couple was very touched about this gift and sent their hearty regards to all who were doing the blanket for them.

7 comments:

 1. Niin suloinen tuo suunnittelemasi neulavihko -ihana yllätys Annille !

  Häälahjapeitosta tuli ihan uskomattoman hieno,näin jo kuvia Ressun blogissa.

  ReplyDelete
 2. Söpöinen neulavihko. Hääpeitto on upea idea. Ihana nähdä sitten kuvia siitä.

  ReplyDelete
 3. Taas niin nätti neulavihko :). Ja peitosta tuli tosiaan komea!

  ReplyDelete
 4. Hei kaikki pistelijät!

  Olen tuon ihastuttavan Annin äiti ja olen niin onnellinen, että hänellä on tuollaisia ystäviä kuin te kaikki näiden pistely-yhteisöjen jäsenet olette!

  Yhdessä pistelemänne lahja on upea ja sydämeni suorastaan pakahtuu siitä, miten olette käyttäneet aikaanne ja ajatuksianne tyttäreeni ja hänen puolisoonsa!
  Sanon siis vain KIITOS teille kaikille <3
  Tiina-äiti

  ReplyDelete
 5. Kaunis neulavihko! Varmasti on ollut upea tuo peitto, innolla odotan että saan nähdä siitäkin kuvia. Todella kaunis ajatus!

  ReplyDelete
 6. ihana tuo neulavihko. Minä näin sen ihan livenäkin, kun kävin Annin peiton viemässä.

  Mukavaa lukea, että peitto otettiin niin hyvin vastaan :)

  ReplyDelete
 7. Hieno neulavihko ja varmasti upea peitto.

  ReplyDelete