Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

5/5/12

Kivat kirppisostokset ja muutama pistelykuvakin * Nice buyings from flea market

Kävin kirppiksellä ja löysin ihastuttavan vanhan nimikoimiskirjan muutamlla eurolla. 70 sentillä ostin viisi kaunista Marjolein Bastinin korttia kuorineen! Tosi kivat löydöt siis :) Nukkisblogissani on muutama kuva, mitä kivaa nukkekotiharrastukseen liittyen löysin - mm. upea löytö olivat Beatrix Potter laatikostot 90 sentillä kpl! Oli kiva tehdä hyviä edullisia löytöjä. Nykyään kun joutuu usein toteamaan, että ihmiset tuntuvat unohtaneensa kirpparien tarkoituksen... hinnat ovat joskus todella ihmeellisen korkeita. Joskus jopa enemmän kuin kaupassa. Juurikin tällä kirppiskeikalla hain yhden rasian Tarjoustalosta ja koska kävin siellä kaikki rasiat hintoineen läpi, oli tuoreessa muistissa vielä yhden tee-rasian hinta. Kirpparilla joku pyysi samaisesta rasiasta useamman euron enemmän! No, ehkä rasia oli hänen mielestään vain niin hieno eikä hän tiennyt sitä myytävän halvemmalla kaupassa...

From flea market I found this old alphabet book. Also I found five Marjolein Bastin´s cards with envelopes for just 0,70 euros all together! I just love flea markets. Allthough nowadays people are putting too much price for items in flea markets. As they forget it´s used items sale place...

Aika hissun kissun olen ollut pistelyjen suhteen, kun taas tuntuisivat vain olevan vaihtoihin tai lahjaksi... mutta voin ainakin esitellä ex tempore -pistelyt eli päätin vain tekaista nukkekodin uuteen saunaan laudeliinan ja saunatyynyn.
Ex tempore I did these for my dollshouse sauna.


Tämäkin menee lahjaksi, mutta koska saaja ei tiedä minusta eikä blogistani, niin voinen julkaista. Virpi auttoi minua tämän malliprobleeman kanssa ja sain häneltä ylioppilaslakkimallin, niitä ei nimittäin kauheasti näyttänyt olevan tarjolla! Kiitos Virpi vielä kovasti. Tähän tulee vielä nimi + päivämäärä ja pistely päätyy rasian kanteen. Lopputuloksesta laitan kuvan sitten ylioppilasjuhlien jälkeen.
This I am stitching for a present.
Mukavaa viikonloppua!
Ps. Täällä ainakin on kylmä... hyrrr...

9 comments:

 1. Hienoja löytöjä!
  Hyviä mietteitä kirppishinnoista, välillä juttelen äänneen yksinäni kierrellessäni niitä hintoja. Paras hintajuttu mun mielestä on ollut sellainen Ikean tulppaaninmallinen maljakko, jota on vuosia myyty kahdella eurolla, oli se kirppiksellä saanut hinnakseen kymmenen euroa ja vielä tekstin, että design maljakko :). Juu ja kyllähän se jonkun designeeraama toki onkin, tarrassa maljakon kyljessä kyllä lukee design by ...

  Ihania nuo saunatekstiilit ja ylioppilaslakin malli on nätti myös.

  Kylmää ja koleaa täälläkin :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin muuten, samaisella kirppiskäynnillä osui kohdalle barbi, jolla oli irokeesi. Siis hiukset oli leikattu molemmista ohimoista pois ja kynällä piirretty päähän. Hintalapussa luki vielä, että vasen nilkka murtunut, ja olihan se. Mutta hinnassapa näitä epäoleellisia asioita ei oltu huomioitu. Kaunokaisen olisi saanut 5 eurolla!

   Delete
 2. Heh, minä olen kutakuinkin suloisen tietämätön kirppishinnoista - vien yleensä kierrätykseen, kun haluan jostain eroon, ja yritän kaikin keinoin kiertää kaukaa niin kirppikset kuin kaupatkin - valittuja nettikauppoja lukuunottamatta ;).
  Onpas kivat pikku saunatekstiilit, hyvä idea! Ja ylppärikortista tulee varmaan kiva kans.

  ReplyDelete
 3. Kaunis yo-kortti tulossa! Meillä on ihan omassa perheessä tänä keväänä ko.juhlat, mutta juhlakalun mielestä meillä on pistelyitä ihan liikaa huushollissa, joten hän tuskin ilahtuisi jos korttikin olisi pistelty;)

  ReplyDelete
 4. Kivoja kirppislöytäjä olet tehnyt. Huomannut tuon saman aika monella kirppiksellä, että joillakin ei tunnu olevan tajua hinnoista. Ja välillä tuntuu, että niissä saattaa olla tunne-lisä niis hinnoissa.

  Hauskat pikkupistelyt olet tehnyt. Ja kaunis tuo YO-lakki pistely.

  ReplyDelete
 5. Ihania kirppislöytöjä olet tehnyt. Kirppikset ovat loistavia paikkoja. Tuo kirja on oikea aarre.

  ReplyDelete
 6. Vanha merkkaus/aakkosmallikirja oli oikea löytö ,yritän aina katsoa kirpparilla jos sattuisi löytymään jotain käsityötarviketta tms.

  Saunatekstiilit on ihan huiput ja yo-kortti tyylikäs ! :)

  ReplyDelete
 7. Onpa aarre tuo mallikirja!

  Yo-pistely on hieno.

  ReplyDelete