Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

3/19/12

Häälahjapistely ja muita kuulumisia * Stitched wedding gift

Hei kaikki piiiiitkästä aikaa! Enpä ole blogia kauhean ahkerasti päivittänyt, mutta kun on ollut vähän hässäkkää mm. häiden takia (olin kaaso ja mieheni oli kuvausvastaava, joten meillä oli kaikenlaista järjestelyä) ja pistelyiden osalta taas tuntuvat mokomat olevan nykyään niin salaisia, ettei niistä voi tänne kuvia laittaa :)

Mutta tämä yksi salainen pistely voidaan siis nyt paljastaa. Tein sisarpuolelleni ja hänen miehelleen häälahjaksi isohkon rasian, johon he voivat säilöä muistoja hääpäivästään (kutsu, menu-kortti, pöytäjärjestys, kuivattu kukkaviehe, ruusun terälehtiä tai mitä vain...) Häissä oli värinä viininpunainen, joten pistelin viininpunaisella yksivärisen ilmaismallin. Valitettavasti en muista mistä tuo malli on, sillä olen kuvan tulostanut jo varmaan pari vuotta sitten.


Ihanaa oli olla kaasona, se on suuri kunnia. Ja kyllä silmät kostui häissä siitäkin, kun kummityttöni pyysi minua lapsensa kummiksi. Ristiäiset ovat parin viikon päästä. Se on iso luottamuksen osoitus, kun kummilapsi pyytää oman lapsensa kummiksi. En kai ole kovin huonosti kummiuttani hoitanut :) Minulla on sitten neljä kummilasta tämä uusin tulokas mukaan lukien. Kaksi heistä on jo täysi-ikäisiä.

Olin alun perin ajatellut, että lauantain hääpäivän jälkeen en kertakaikkiaan kykene Tampereelle Taikasormet-messuille, jossa tietysti kiinnosti se nukkisosasto. Mutta kun miehelläni oli pakollista asiaa Tampereelle sunnuntaina, niin mepä Emman kanssa herättiinkin ajoissa ja lähdettiin mukaan. Oli kiva päivä kaikin puolin ja nukkisblogistamme voitte kurkata meidän ostokset.

Muutenkin kuuluu ihan hyvää olosuhteisiin nähden. Selän kanssa saa vähän taiteilla. Joudun koko ajan miettimään mitä voin tehdä, minne mennä, minne lupautua. Häissä meni hyvin, kun kaasona olin melkein koko ajan liikkeellä enkä istunut pitkiä rupeamia putkeen. Eilen sitten istuminen Tampereelle ja takaisin autossa oli varmaan vähän liikaa, sillä kun kotipihaan pääsimme, en meinannut pystyä kävelemäänkään, kun niin sattui. Mutta sekin helpotti vähän ajan päästä.

Viime viikolla olin erittäin epämukavassa hermoratatutkimuksessa, jonka tarkoitus jäi myös tutkimuksen tehneelle lääkärille vähän epäselväksi. Minä en ymmärtänyt alun perinkään miksi se pitää tehdä ja mihin sen tulokset sitten vaikuttavat. Lääkäri tekee siitä sitten lausunnon, mutta sanoi jo paikan päällä, että oikeassa jalassa on pysyvä hermovaurio. Sen kyllä tiesinkin luettuani asioista netissä. Mutta mihin tämäkin tulos muka sitten vaikuttaa? No, ehkä ensi kuun puolivälissä viisastun, kun menen jälleen lähettävän lääkärin vastaanotolle. Uusin magneettikuvaus, joka otettiin viime kuusssa, osoitti, että minulla on edelleen - tai uusi - pieni pullistuma ja arpikudosta, joka painaa hermoja. Tässä oli siis sairaskertomus niille, jotka jaksoivat lukea :) Mutta mitäs näistä! Niin kauan kuin pää pelaa ja pystyn liikkumaan, olen ihan tyytyväinen elämääni ja saan harrastaa rakkaita ristipistoja ja nukkista, joiden myötä olen tavannut mitä ihanampia ihmisiä!

Oikein mukavaa viikkoa!

IN ENGLISH:
In those pictures above you can see a box cover I stitched for my sister and her husband for a wedding gift. They can store some treasures in the box, for example wedding invitation, menu, pictures, flowers etc. I was pridesmaid and my husband was responsible for pictures and video. It is an honour to be pridesmaid. Also it is a very big honour to be asked for a godmother. My goddaughter asked me to be also her son´s godmother! So sweet :) I have then four godchildren and two of them are already adults.

On Sunday we visited dollshouse fair with Emma. You can see our nice shoppings in our dollshouseblog.

15 comments:

 1. Anonymous19.3.12

  Kaunis kuvio kauniissa rasiassa :)

  ReplyDelete
 2. Hyvin kaunis rasia, hieno lahjaidea!

  Voi sitä selkää...

  ReplyDelete
 3. Aivan ihana tuo häälahjarasia! <3
  Selkäkivut on varmasti kurjia, tsemppiä niiden kanssa.

  ReplyDelete
 4. Oi miten ihana rasia! :)

  ReplyDelete
 5. Kivan rasian olit tehnyt. Toivottavasti tulet toimeen sen selkäsi kanssa, sillä selkävaivat eivät todellakaan ole kivoja juttuja. Kas kummaa kun ei törmätty Tampereella, sillä minäkin olin siellä sunnuntaina. Olin kyllä pettynyt niihin messuihin. Nukkispuoli oli hyvä mutta muu olikin sitten ihan humpuukkia

  ReplyDelete
 6. Voi kurjuus sitä selkääsi. Ihailen kyllä sun positiivista asennettasi asiaa kohtaan.

  Ja kerropa Emmalle, että neuvon pari niksiä Barbien vaateompeluista kun nähdään ;) Niin ja multa taitaa löytyä muutama Braz vaatekaavakin..pitääkin tarkistaa..

  Ja tuo rasia ah niin ihana..just äskettäin löysin saman ohjeen itsekin ja tallensin..

  ReplyDelete
 7. Oi kuinka kaunis rasia!

  Tsemppiä selän kanssa.

  ReplyDelete
 8. Kiitos kommenteista :)
  Kaisa, en minäkään muusta messuosiosta perustanut... ja aika vähäiseltä tuntui.

  ReplyDelete
 9. Onpa kaunis rasia pistelyineen!

  ReplyDelete
 10. Upea häälahja tuo pistelyllä koristettu rasia !

  ReplyDelete
 11. Kaunis rasia, siitä jää ihana muisto hääparille. Tuo lintumalli on kiva, itse pistelin aikanaan keväisillä väreillä, mutta näin yksivärisenäkin näyttää tosi kivalta.

  ReplyDelete
 12. Kiitos kuulumisista :).

  Ihana rasia!

  ReplyDelete
 13. Aivan ihania pistelyitä teet!Mullakin on ongelmaa selän kanssa (rintarangassa) ja hiukan on ollut epäilyä mahd.pullistumasta.Just kävin eilen rtg:ssä mutta eiväthän ne pullistumat siinä näy.Istuminen on hirveän hankalaa ja kivuliasta ja sehän kiukuttaa kun ei meinaa pystyä edes pistelyitä tekemään.Tsemppiä sinulle selkäsi kanssa!

  ReplyDelete
 14. Hieno rasia, sitä voi pitää vaikka aina esillä ja sitten kun haluaa kurkata mitä kaikkea tuli talletettua sisälle.

  Mulla on muuten kanssa jalassa pysyvä hermovaurio. Se oli alkuu aika hankala, särki ja kipuili, reisi kutisi koko ajan. Sitten se hermo rauhoittui ja nyt on jäljellä enää reiden kokoinen tunnoton alue. Joskus se muistuttaa itsestään. Mutta se on varmaan kyllä ihan eri asia ku toi sun, tää vaurio kun on ääreishermossa.. En tiedä.

  ReplyDelete