Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/29/11

Nukkekodin miniatyyrimaailma käsityöputiikissa * Doll´s house miniatures

Mari kirjoitti blogiini kommentin, että hän sai hienon ajatuksen näiden nukkekoti ja Nallela-projektieni kautta. Hän oli nähnyt sisustuskaupan ikkunassa nukkekodin, joka oli putiikki ja Mari innostui suunnittelemaan käsityö- ja sisustuskauppaa! Ihana ajatus ja kiva kun inspiraatiota löytyi näiden minun postausten kautta. Mutta ajatus ei ollut minulle ihan vieras - hassu yhteensattuma, mutta olen itsekin aikeissa tehdä käsityökaupan ja minulla on kalustokin jo ollut pitkään hankittuna. Se on tilattu piironki.fi -nettikaupasta. Kalusto on ompeluhuone, mutta sopii hienosti myös käsityöputiikin kalusteiksi.Ja jos Mari innostui minun jutuista, niin minä innostuin hänen blogikommentoinnistaan niin kovasti, että päätin samoin tein aloittaa käsityökaupan myyntitavaroiden tekemisen! Tein ylläolevassa kuvassa näkyvät kangaspakat, lankatokat ja ristipistotarvikepaketin (pöydän päällä ja alahyllyllä). Halusin myös yllättää Marin totaalisesti - ja samalla kasvattaa hänen inspiraatiotaan näillä houkuttelevilla putiikin myyntituotteilla. Lähetin hänelle kolme kangaspakkaa, ristipistokitin ja lankatokkia.

Tässä lähikuva ristipistopakkauksesta. Kuva on leikattu vanhasta DMC:n katalogista. Minulla on kolme vanhaa katalogia ja ne ovat todella hyödyllisiä tähän harrastukseen, kuvista saa nimittäin myös kivoja tauluja nukkekotiin tai Nallelaan.

Tein myös lankakeriä ja kaavapaketteja. Lankakerät on tehty mehupilliin ja siitä on ohje edellisessä Nallela-postauksessa.

On niin ihanaa askarrella näitä ja tähän hommaan voi hienosti yhdistää myös pistelyt. Enkä ole ihan ollut pistelemättäkään. Kastetaulu on valmis ja vien sen huomenna kehystämöön! Lisäksi olen aloittanut molemmat kukkamallit Sarilta lainaamistani lehdistä. Sain tänään tietää, että selän leikkauspäivä on 21.7. eli vielä pitää kolme viikkoa kitua :( Mutta nytpä minulla on tiedossa päivämäärä jota olen niin hartaasti odottanut ja pistän kaikki toivoni päivään 22.7. jolloin kipujen pitäisi olla mennyttä (en tiedä aiheuttaako tähystysleikkaus itsessään sitten jotain tuntemuksia... varmaan, mutta ne on varmasti erilaisia kuin tämä kipu ja hermosärky). Eli positiivisin mielin :)

Askartelusta tulikin mieleen, että laitanpa vielä kuvan miten söpö Marin kirjekuoresta tuli. Tähän tarvittiin vain kaksi eriväristä A4-paperia, mainoksesta leikattu kuva ja kuvioteippi :)

4 comments:

 1. Kiitos vielä tätäkin kautta ihanasta ylläristä! Just kuule naapurille esittelin näitä tavaroita ja mietein miten sitä jatkossa hoksaisikaan poimia ympäriltään sopivia putiikkitarvikkeita.
  Enää puuttuu se putiikki, mutta sitä ennen pitää tehdä valtavasti tarvikkeita sinne.
  Tuo kalusto on hieno,käyn katsomassa olisko niitä vielä siellä.

  Tosi hieno juttu, että sait leikkauspäivän, vaikkakin sitten joudut vielä odottelemaan hetken.

  ReplyDelete
 2. Voi että on suloisia! Kävin joku aika sittn Lahdessa miniatyyrimessuilla ja paikallisessa Sinooperissa oli esillä lisää taidokkaita taloja,huoneita,huviloita,jne. Vielä en ole antanut tuon kärpäsen itseäni iskeä, vielä...

  ReplyDelete
 3. Minä kanssa himoiten katselin jonkun nettikaupan sivuilla polkukonetta ja sovitusnukkea, vaan enpä ole malttanut tehdä muutaman euron sijoitusta... :D Nyt kyllä rupes tekeen mieli...

  ReplyDelete
 4. Onnea matkaan leikkauksen kanssa.

  ReplyDelete