Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/29/11

Martta-rouvan käsityötarvikeostokset * Martta bought some handicraft supplies


Tänään Nallelan Martta kävi ostoksilla ja osti lankakeriä, puikot, Novita-lehden, pöllöaiheisen neulomispakkauksen ja tarttuipa mukaan vielä Kutsuva koti -sisustuskirjakin. Myös pari kaavaa hän osti, sillä aikomuksena on Nallelan vauvalle ommella kestovaippoja ja potkupuku. Martta on niin taitava ja aikaansaapa :)

Lankakerät on tehty mehupillin pätkiin. Lanka ison neulan silmään ja siitä vaan sitten pujottelemaan, kunnes molemmat reiät on täynnä. Tämä ohje oli Raili Frankin Nukkekotielämää -kirjassa ja hyvin toimi. Vyötteet ja Novita-lehden kansilehden leikkasin vanhoista Novita-lehdistä. Mitoituksen laskin siten, että mallasin lankakerää omaan käteeni, katsoin miten pitkälle ranteeseen se ulottuu ja sitten mittasin Martan tassun ja tein hänelle samassa suhteessa lankakerät. 1:12 nukkekotiin on helpompi mitoittaa, kun jakaa vain ihmisten tavarat 12:lla. Sukkapuikot on katkaistut hammastikut ja tylppiin päihin kiinnitin helmet, sitten maalasin hopeamaalilla. Kaavat on leikattu jostain vanhasta käsityölehdestä ja Pöllö Novita-lehdestä. Klikkaa kuvaa, niin voit tarkastella miniatyyreja lähemmin.

Nallelaan löytyi tänään uusia tarvikkeita kirpparilta. Virkatut pikkuliinat matoiksi, 4 kpl yhteensä 2 euroa. Toinen nalle-rouva, joka on Martan ystävä 2 euroa, lentokone 0,50 e Emman lelukauppaan ja ostoskassi 0,10 e.
Lisäksi löytyi joulutarvikesetti, joka maksoi hirmuiset 80 senttiä. Mittasuhde on just hyvä Nallelaan ja kranssit käyvät hienosti myös 1:12 nukkekotiin! Tämäkin oli oikein hyvä löytö :)

IN ENGLISH
Picture 1: I made some handicraft stuff for Martta-bear.
Picture 2 and 3: Finds from flea market suitable for Teddy bear´s house :) The crochet table cloths for carpets, 4 only 2 euros, Christmas decoration set only 80 cents (these I can also use in doll´s house 1:12), aeroplane for Teddy bear children 50 cents.

3 comments:

 1. Ihania löytöjä! Nukkekotia on hauska tehdä. Minulla myös keittiöminiatyyri, kuvia blogissani varhaisissa postauksissa.
  Taitava tyttö Sinulla, tuo ompelurasia on hieno!

  ReplyDelete
 2. Tosiaan inspiroivia nämä nukkekoti/Nallela-postaukset ,ja miten hurmaavia ovatkaan nuo pikkuiset käsitötarvikkeet!!!

  Laitoin sulle postia tulemaan,toivottavasti tuleeperille pian!

  ReplyDelete
 3. Sinulla sitten leikkaa! Mä en olis ikinä keksiny mitään noista! Ihan totta!

  ReplyDelete