Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

6/22/11

Lohtuostoksia ja Nallela-asiaa

Minulla on ollut kurja kesä, kun selän takia meni kaikki suunnitelmat ja matkat peruttiin. Tänään sain tietää, että minut leikataan viikon kahden sisään. Se on sentään hyvä uutinen, sillä leikkauksen myötä pääsen kivuista ja kunhan toivun, voin alkaa suunnitella kesälomaa (joskus elo-syyskuussa siis). Minä olen lohtusyöjä. Olen ollut sairaslomalla toukokuun alusta asti ja kun vain pääsääntöisesti tässä kotona tössyttelen ja suren kohtaloani, niin koko ajan tulee syötyä ja yksi päivä valitinkin miehelleni, että en kohta saa housuja kiinni. Nyt on pakko vähän katsoa mitä suuhunsa pistää, en nimittäin halua kuitenkaan uusia vaatekaapin sisältöä.

Mieheni sanoi, että minä saan tehdä ihan mitä vain, jos se tuo iloa, että olen sen ansainnut. Ja minähän siis syön ja shoppaan...

Sew and so:lta on tulossa iso tilaus, siitä kuvia kun saapuvat. Sitten onkin pakko Virpille vinkata, että katsos mitä ostin... hän kun on idolini suurten töiden tekemisessä ja minä aion nyt seurata hänen jalanjäljissään - palataan tähän :) Ps. oletteko nähneet Virpin blogissa olevat kuvat hänen susiaiheisista ristipistotöistään! Käy katsomassa, mutta varoitan, minulle ne kuvat oli ihan liikaa! Siis niin upeita, että meinasi happi loppua ja alkoi heikottaa :) Ymmärrätte nyt varmaan, miksi hän on minun idolini... ja aion vähän rämpiä Virpin jalanjäljissä ja yritän saada yhden ihanan työn tehdyksi ja juuri sen työn tilasin Sew and so:lta.

Hobboksissa oli kirja-ale ja sieltä tilasin ristipistokirja "Myth&Magic", lasten aivan upean käsityökirjan "Minä osaan itse" (suosittelen! ja on kiva aikuisellekin, ainakin minä sain heti sieltä ideoita) sekä kirjan, jossa on ohjeita pehmoleluihin fleecestä. Ajattelin, että josko Nallelassa voisi vierailla hiiru tai pupu...

Kuvan vasemmassa alakulmassa olevan kirjan "Teemajuhlat" minä ostin kirpparilta 2,50 eurolla ja se on todella kiva kirja. Paljon ideoita ja myös kaavoja koristeiden tekemiseen.
Muutama kuva Teemajuhlat-kirjan sisällöstä:

Tiimarissa asioin Nallela mielessäni ja teinkin tosi monta kivaa löytöä. Ostin Nallelan terassille kukkia, keittiöön sipuleita, hedelmiä ja kasviksia, tuikkukynttilästä tulee synttärikakku. Melkein kaikki on alekoreista ja esim. sipulit maksoivat 40 s/pussi ja ruukuissa olevat kukat 1 e/kpl.

Vierailin myös käsityökaupassa, mutta onneksi en ostanut lankakeriä vaikka mieli teki. Laskeskelin, että aikas monta kerää saisi ostaa värikkään räsymaton tekemiseen Nallelan lattialle. Mutta mitäs löytyikään Tiimarista! Pussillinen pieniä lankakeriä, yht. 4,90 euroa. Noista teen räsymaton jos toisenkin. Tämä oli todellinen löytö joka osui suoraan tarpeeseen :)

No, lohdutusta ei ole vielä ollut tarpeeksi. Ja toisaalta huomasin, että kaikenlaista askartelujuttua tarvitaan Nallelan tekemisessäkin, joten yksi ilta makasin sohvalla miehen kannettava sylissä ja sukelsin Sinellin nettikauppaan. Sieltä ovat nämä:

Pakko laittaa tarroista ja papereista lähikuvaa, ovat niin syötävän suloisia! Noista papereista saamme Nallelaan ihania tapetteja.



Kirppikseltä löysin kivan ristipistotytön eurolla. Unohdin ottaa kuvan "ennen", mutta onneksi muistin edes siinä vaiheessa, kun olin kehyksen jo etupuolelta maalannut. Takapuolelta näkee minkä värinen kehys oli.

Nallerouva tykkää tuunatusta taulustaan.

Kirpparilta löytyi myös Nallelaan vauva. Isä pitäisi vielä löytää, mutta kyllä hänkin vastaan tulee :) Tässä vauva köllöttelee vanhempien parisängyssä.

Ja euron maksoi tämäkin kiva pieni Nallekirja. Ajattelin, että jos en pidä sitä ehjänä, voin tehdä joistakin kuvista perhepotretteja Nallelan seinälle.
Tässä muutama kuva kirjan sisällöstä:


Koska sisareni ei siis heitä mitään pois miettimättä, kuka voisi tarvita, niin mm. Nallelaan tuli nämä vanhat lelut (itse asiassa tässä on minunkin vanhoja barbileluja :)


Nukkekoti
Emma teki nukkekotiin puutarhavajan puutarhalyhtyyn. Tämä on tosi hieno!
Tässä lähikuvassa näkynee istutuslaatikoissa oleva multa paremmin. Pohjalla on vanhasta karhunkielestä leikattu pala, jonka päälle laitoin liimaa ja liiman päälle ripottelin teetä - näyttää ihan "oikealta" mullalta :)

Lopuksi vielä iloisia uutisia meidän pihalta, jossa mieheni on hyvässä alussa pihalaattojen asennuksen kanssa :) Hän on sankarini!

10 comments:

  1. Voi ei.... Näitä kuvia katsellessa olisi viihtynyt pidempäänkin. Paljon kaikenlaista kivaa!!
    Voimia toiselta lohtusyöjältä! Viime syksynä leikattiin olkapää, ennen sitä ei voinut muuta tehdä kuin syödä, eikä pitkälti sen jälkeenkään, ja nyt on tullut taas lisää surua ja murhetta ja taas uppoaa makeaa ja kiloja tulee. Mutta isompia vaatteita en enää osta!!
    Hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  2. Voiko sanoa että kiva kun pääset leikkaukseen,koska on niin hieno juttu jos kivut jäävät leikkauspöydälle. Onneksi Suomessa on aivan ihanan kesäistä myös elokuussa, josko ihanaa kesää pääset sinäkin sitten viettämään.

    Minä olen sitä mieltä, että shoppailu auttaa ihan oikeasti ja tuo lohtua ja piristystä. Valtava voimavara tämä monipuolinen käsityöharrastus mikä sinullakin on, auttaa niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä.

    Nallela on hieno projekti, kiva että päästään seuraamaan mitä kaikkea sinne on tulossa :)

    ReplyDelete
  3. Kiitos kommenteista ja myötätunnosta. On todella hyvä asia, että pääsen leikkaukseen. Sittenpä näistä kivuista pääsen eroon.
    Nallelan osalta olen ajatellut, että olisi varmaan järkevintä perustaa Nallelalle ja nukkekodille oma blogi, olisi sitten koko blogi teeman mukainen. Kunhan kykenen istuskelemaan koneen ääressä tarpeeksi kauan, että voin alkaa sitä suunnitella. Mutta kiva kun olette käyneet täällä, on niin ihana tietää, että käsityöblogikaverit ovat myötähengessä mukana ja olen saanut monia kannustavia viestejä (myös Facebookin puolella). Oikein hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  4. Kiitos Kirsi tästä kivasta päivityksestä!!
    Tykkään tosi paljon piiitkistä kirjoituksista runsailla kuvilla ja tämä oli niin inspiroiva!
    Ihania kirjoja ja tarroja!!

    Ja kyllä-shoppailu ja syöminen on minunkin terapiaa.
    Oon vähän myös potilastoverikin taas kun eilen sain molempiin jalkoihin kortisoonipiikitt ,molemmissa on akillesjänteen tulehdus joten kävely on nyt aika köpöttelyä.
    ( siinä olis siis mennyt minultakin se suunniteltu tapaaminen kanssasi,huokaus)

    Lohtu-shoppasin juuri Violariumista
    JCS Christmas Ornament Prewiew-lehden ,
    Jardin Priveen Kissa-samplerin,pellavanauhaa ja ihanaa Atalien Praline-lankaa..ja kyllä helpotti :D

    Virpin isot työt on upeita mutta minä kyllä ihailen valtavasti Sinun luovia viimeistelyjä ja
    Marin(Rouva Ruusupuu) täydellisen tyylikkäitä pistelyjä- te ootte sitten varmaan mun esikuvia Virpin lisäksi.
    Itse asiassa ihailen KAIKKIA mua kokeneempia pistelijöitä,kun tuntuu että oon ite vielä niin hidas ja v aloittelija..

    Koko ajan kumminkin opin lisää ja tekemällä vain saa kokemusta.

    ReplyDelete
  5. Hei Kirsi, voimahalaus Sinulle! Ihana kun jaksat kuitenkin olla positiivisella mielellä. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Mukava seurata Nallelan rakentamista. Oikein hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  6. Olet onnekas, että pääset leikkaukseen noin pian. Voin kertoa, että tiedän pari kohtalotoveria, jotka joutuivat odottamaan leikkausta kauan (lääkärin mielestä leikkaukseen pääsee vasta, kun pidätys- tai kävelykyky menee). Kipu kroonistui, eikä leikkaus auttanut.

    Ihanaa, että jaksat kumminkin kirjoitella lohtuostoksista. Tuleekos kuvia lohtusyömisistäkin =D - vitsi, vitsi...

    Lämpöisiä ajatuksia lähettelen ja toivon kivutonta loppu kesää. Ja jospa meillä olisi taas yhtä upea loppu kesä kuin viime vuonna, niin siitä saa nauttia pitkään.

    ReplyDelete
  7. Mukavaa, että pääset näin pian leikkaukseen ja saat apua vaivoihisi. Ihailen tarmokkuutasi, että jaksat kivuista huolimatta suunnitella kaikkea kivaa ja keksit koko ajan mitä uskomattomampia oivalluksia meneillä oleviin projekteihin. Tosi kiva seurata niitä.
    Hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  8. Hyvä idea tuo pikku puutarhavaja!
    Hyvä, että leikkaus on pian, niin pääset toipumisen alkuun.

    - Niin, ja kaikin puolin mukavia ostoksia; minulla on samat lohtukeinot, kun maailma joskus potkii. Tuo syöminen vain näkyy herkemmin päältä :D.
    - Ja kappas, myytti- ja magiapistelykirja on minullakin. Siitä olen tuon kannen velhon pistellyt, mutta haaveissa olisi vielä monta, kun joskus ehtisi! (Mm. "joulupukki" hepan selässä, ja eikös siellä ollut se yksi isompi linnakuvakin...)

    ReplyDelete
  9. Yksi työkaverini pääsi selkäkivuista leikkauksella; sitä samaa toivon sinullekin!

    Mukavasti olet itseäsi lohduttanut, ja hienoja juttuja Nallela/nukkekoti ovat saaneet ja ilmeisesti tulevat saamaankin :-) Minäkin muuten hankin nuo minikerät, josko jossain vaiheessa kokeilisi amigurumeja...

    ReplyDelete
  10. Ai kun kiva, että löysit räsymaton tarvikkeet Nallelaan. Toivon sydämestäni, että selkäsi paranee.

    ReplyDelete