Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

2/4/10

Huh huh! Vai mitenkähän sen sanoisi... Mutta vaikka touhua riittää, olen myös edennyt pistelyrintamalla.

Valmiina ovat:
- äidin synttärilahja
- Lennun ristipistovaihtojen kuorivaihto (deadline vasta maaliskuussa)
- Stitched mailartin kuorivaihto, aiheena Lizzie Kate -malli (deadline myös maaliskuussa)
- ystävänpäivävaihto Irmelille (privavaihto)
- ystävänpäivälahja ristipistotapaamiseen

Työn alla:
- Hillitön SAL-projektini, johon en ole tehnyt kahteen viikkoon piston pistoa, kun niin lannistuin eri harmaiden sävyistä (miten niitä voikaan olla niin montaa ja kuka sitä edes huomaa, onko sävyissä eroa! Minä en kaikista edes erota, miten ne poikkeaa toisisstaan).
- puutarhavaihto Marin kanssa (privavaihto), lisukkeet olemassa, samoin malli, kangas ja langat jo katsottu, mutta tällä ei ole kiire (deadline huhtikuussa)

Kotirintamalla olen taas vähän innostunut sisustamaan - ihanaa, kun alan herätä talviunesta! En ole oikeastaan koko talven aikana jaksanut miettiä sisustusasioita.
Tilasin vanhemmalle pojalle Hanna Korvelan Duetto-maton, vanhempien makkariin Muuramen laatikostot yöpöydiksi ja mieheni osti uuden telkkarin - minun "käskystäni" valkoisen :) Ja se on lisäksi tosi eko-malli. Sen lisäksi, että siinä on ihan rehellinen virtanappi, jolla tv:n saa kokonaan pois päältä, se osaa virtaa säästääkseen sammuttaa itsestään kuvan, jos huoneessa ei ole ketään (eli se ei havaitse liikettä), ääni kuuluu, mutta kuvaruutu on pimeänä. Kuva palaa heti, kun ihminen tulee takaisin huoneeseen. Mitäpä sitä ei tekisi maapallon hyväksi. Minä ekoilen yhä enemmän ja enemmän, luovun mm. Volvostani, en tarvitse omaa isoa autoa - tämä on paras päätökseni pitkään aikaan :) Myös noissa huonekalu ym. hankinnoissa noudatan linjaa, että ostan klassista, hyvää ja aikaa kestävää, jotta ne ovat ikuisia ja siirtyvät äidiltä tyttärelle/isältä pojalle :)

Vanhemmalle pojalle on tulossa myös uusi sänky. Nykyinen on valkolakattu parvi ja se on nyt myyty. Tämä Askon Jubileum-sänky kiinnostaisi, säilytyslaatikot alla on ihan loistava juttu. Jos jollakulla on kokemuksia, niin olisi kiva kuulla!

Duetto-matto on käsinkudottu puuvilla-paperinarumatto ja väri sininen-beige.


Vielä tiedustelen sisustamiseen liittyviä kokemuksia. Miten säilytät askartelutarvikkeita? Meillä on tytön kanssa iso valikoima kaikenlaista askarteluun liittyvää ja nyt ne on vain kahdessa isossa pahvilaatikossa. Haluaisin ne esim. laatikostoon tai muuten järkevästi, jotta ne olisi helposti silmäiltävissä ja esille otettavissa.

Parisen viikkoa sitten tietokoneeni hajosi ja samalla meni tietysti kaikki suosikeissa olleet blogiosoitteet. Siinä myös syytä siihen, että olen ollut niin "hiljaa". Mutta jospa joku kaunis ilta ehdin istua koneella tunnin pari ja keräillä blogiosoitteita takaisin suosikit-listalleni.

Tässä taannoin lueskelin muistaakseni Cross stitcheriä ja siellä oli mainos Lontoossa maaliskuussa olevista messuista, ristipistoa ja scrabbooking. Miehen kanssa jo katsottiin lentoja ja hotelleja, että jos olisi lähdetty (messupäivänä mieheni olisi tehnyt kyllä jotain muuta - messuille mukaan ei lupautunut :) Mutta eikö olisi ihanaa joskus lähteä tuollaiseen ristipistoparatiisiin! Jos joku bongaa hyvät ristipistoaiheisen messun jostain päin Eurooppaa, niin olisin kyllä kiinnostunut lähtemään. Ehkä saisi pienen ryhmämatkan kasaan...

Eipä sitten muuta, kuin hyvää tulevaa viikonloppua ja palataan "langoille"...

6 comments:

 1. Anonymous5.2.10

  Kesäkuussa on Pariisissa ristipistomessut. Sinne olisi kiva mennä vaikkapa pitkäksi viikonlopuksi tai viikoksi, miksei.

  Johanna

  ReplyDelete
 2. Löytyykö jostakin nettiosoitteesta lisätietoa messuista?

  ReplyDelete
 3. Minäkin mietin että olisi kiva lähteä jonnekin käsityömessuille ulkomaille. Saas nähdä jos sais joskus lähettyä. :)

  ReplyDelete
 4. Mielestäni Pariisin parhaat messut ristipistelijöille ovat helmikuussa: http://www.aiguille-en-fete.com/ Toiset käsityömessut ovat loppuvuodesta: http://www.creations-savoir-faire.com

  Molemmat sivut taitavat olla pelkästään ranskaksi, mutta jos haluat lisätietoja, niin lähetä sähköpostia :)

  ReplyDelete
 5. Pariisiin voisin minäkin messureissulle lähteä :). Suunnitellaan sitten ihan tosissaan teillä :).
  Talviunesta koitan minäkin pikkuhiljaa heräillä ja kevätuutuuksia olenkin kyllä jo ihan lahjakkaasti hankkinut.

  Mulla on aika pitkälti askartelu ja xs tarvikkeet erilaisissa peltirasioissa, nauhat yhdessä, napit toisessa jne. ja Tildapaperit pahvilaatikossa.

  Tsemppiä SAL pistelyyn, mahtava urakka siinä.

  ReplyDelete
 6. Teillähän fiksu telkkari on!

  ReplyDelete