Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

2/13/13

Synttärilahjoja :) * Birthdaygifts :)

Heissan!
Nyt esittelen teille ristipistoharrastukseen liittyviä syntymäpäivälahjojani. Synttärit olivat viime perjantaina ja minua on hemmoteltu niin, että en tiedä miten päin olisin. Mieheni lahjat olivat aivan ylitsepursuavia ja Emma itketti äitiään tekemällä nukkekotiin kirjaillun kaitaliinan ja mansikkahillopurkin. Niin suloista. Seuraavaksi esittelen teille Marilta ja Maijalta saamani lahjat.

Maijan kanssa meillä on synttärivaihto ja minä pääsen sitten maaliskuussa hemmottelemaan häntä. Kun avasin Maijalta tulleen laatikon (jossa oli muuten tosi kaunis orvokkilahjapaperi päällä) ja kaivoin sieltä nämä suloiset paketit, mieheni katsoi niitä ja kysyi "onko sulla taas joulu?".


Paketeista paljastui Blackbird Designin Flowers for you -malli, Nikyscreations Hearts-mallikirjanen, tyylikäs valokuvakehys, upea bling bling pöllöriipus, suloinen lintunen, pajunkissakranssi, lila Kivi-tuikku, Maijan tekemät kauniit ja taidokkaat; rasia, jääkaappimagnetti ja primitive neulatyyny.


Kittejä oli peräti kolme! Kyllä minulla nyt hommia riittää :) Mutta oikeasti, esim. tuo kisu kissanminttuja haistelemassa on aika vetoava. Pikkukisu-kitti on Maijalta kesällä saamani kisu-kitin kaveri ja mukana oli myös kaunis jouluinen kitti. By The Bay Needleartin Funky Flower Sisters on Maijalta joulukalenterissa saamani Funky Flowerin "sisko" :) Aivan ihana malli!


Rasian sisältä löytyi tämä suloinen lintunen :)


Lintu päätyikin keittiöön kukkatason päälle ja on siinä kuin kotonaan.


Tässä on kuvia rasiasta, nätistä jääkaappimagneetista, Kivi-tuikusta ja bling bling pöllöstä! Eikö ole aika hengästyttävää :) Maijasta on kuulemma niin kivaa hemmotella minua! Hän on niin antelias, että hemmottelee kaikkia aina lahjoissaan :)


Meillä oli tässä synttärivaihdossa sovittuna, että pistely on pieni ja päädyimme primitive neulatyynyyn. Maijan pistelemä kuva löytyy tuosta Nikyscreationsin lahjakirjasesta "Hearts". Tämä on todella todella kaunis. Ja kankaankin Maija on itse värjännyt!


Pitsi on Maijan isoäidin aikanaan virkkaama. Tämä neulatyyny on siis todellinen aarre ja on kyllä nyt talossa jossa sitä arvostetaan.


Omistuskirjoitus :) Ihana!


Kiitos Maija upeasta, ihanasta synttärilahjasta!! Olen ihan sulanut täällä... ja korttisi oli myös oikea taidonnäyte. Korteista on kuvat alempana.


Muita lahjoja

Marin kanssa meillä ei ollut vaihtoa vaan Mari ihan vaan yllätti minut! Myös Tarja meni ja yllätti minut lähettämällä Cross Country Stitching -lehden. Kiitos kiitos Tarja mukavasta ylläristä!

Kuvassa Marin nätti kortti ja paketti sekä Tarjalta tullut lehti.


Marin paketista paljastui Elsa Beskown kirja, jossa on kauniita kuvia. Minä olen näihin kuviin nyt ihastunut ja Mari tiesi sen. Olen löytänyt pari Beskown postikorttiakin vanhojen korttien myyjäisistä.

Marin synttärilahjapistely on väreiltään ja aiheeltaan kuin kesäinen tuulahdus. Eikö olekin raikas!


Kiitos Mari kauniista pistelystä ja kirjasta!


Kortteja olisi seuraavaksi ihailtavana

Äidin askartelema synttärikortti.


Maijan monipuolinen taidonnäyte, tässä riittää tutkittavaa. Maijan kortit ovat runsaita ja niistä löytää vaikka mitä. Niiden tutkimiseen pitää käyttää aikaa, ihan yhdellä silmäyksellä ei kaikkia juttuja huomaakaan! Ihan kuin sellaiset pop up-kirjat joita lapsena luettiin, aina oli jotain uutta mitä ei ollut aiemmin huomannut. Huomatkaa myös vasemmassa yläkulmassa oleva Eiffel-torni :) Oikealla Marilta tullut suloinen ystävänpäiväkortti.


Äidin kortin mukana tuli tällainen teline. Tämä on taas äidin ja isän yhteistyötä. Isä on sahannut vanerista ja äiti maalannut. Osat on kiinni toisissaan nauhalla ja telineen saa taitettua siis kasaan, joten mahtuu hyvin kirjekuoreenkin! Tosi näppärä idea, jonka äiti oli jossain lehdessä nähnyt ja hetihän sitä sitten piti päästä kokeilemaan.

Sokerina pohjalla
Tässä se nyt on, lahja joka tietenkin kirvoitti silmät kosteiksi, onhan sen tehnyt 11-vuotias tyttäreni ihan itse, salaa äidiltä. Nukkekodin kaitaliinaan on kirjottu kivat kuviot ja lisäksi nukkekotiin sain myös mansikkahillopurkin. Se on tehty jostain aseisiin liittyvästä osasta, en tiedä mikä tuo on? Hyvä idea, näyttää ihan hillopurkilta!Kiitos Emma-kulta taidokkaasta ja kauniista lahjasta!


Niin, näitä kuvia kun katsoo, varmaan arvaattekin, että ei tee yhtään pahaa saada taas yksi vuosi lisää mittariin. Olen niin onnellinen :)


Mainostusta

Kun tuota Maijan jääkaappimagneettia asettelin paikoilleen, niin päätinpä napata pakastimen ovessa olevasta julisteesta kuvan ihan mainosmielessä (hauska tuo pistelty muffini-magneetti, vähän kuin "mikä ei kuulu joukkoon"). Fiftarissa nimittäin näyttelee vanhin poikamme. Ensi-ilta on Hämeenlinnan teatterissa 23.5.


Tässä julisteesta kuvattuna Miku, joka on näytelmässä kai kovis... vähän on tuima ilme!5 comments:

 1. Myöhästyneet synttärionnittelut ja oikeassa olet, että kyllä kelpaa vanheta =D

  ReplyDelete
 2. Onnittelut. Voiko noin ihania lahjoja edes olla olemassa? Hyvää Ystävänpäivää Sinulle

  ReplyDelete
 3. Ihanaa ystävänpäivää ja kiitos postista :)
  Huikean hienoja lahjoja sait.
  Me niin vähän puhutaan lapsista keskenämme, että en yhtään ole tajunnut että sun vanhin on jo noin vanha :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous14.2.13

  Oi, kun kivoja lahjoja, varsinkin tuo polvesta polveen periytyvä käsityöharrastus ilahduttaa! Ja: (Am)muu; kiitos ammukortista!

  ReplyDelete
 5. Oletpas saanut paljon ihania synttärilahjoja. Paljon onnea vielä näin jälkijunassa:). Lämmin kiitos myös kauniista ystävänpäivätervehdyksestä.

  ReplyDelete